USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Престольне свято у центрі Луцька: віряни освятили зілля

27 Травня 2018 12:40
Благословення, Господні дари та престольне свято найбільшого луцького храму: зілля лучанам у день Святої Трійці освятив митрополит Михаїл.

Освячення відбулося 27 травня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку.

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл, перш ніж освятити зілля, зауважив, що свято Трійці несе справді новозаповітний зміст біблійної історії. Він відзначив, що віряни повинні розуміти, що Святий Дух зійшов на постолів, аби ті різними мовами проповідували Євангеліє, забрав у них страх говорити, а для нас це відкрита можливість отримувати свої дари. Перший дар – наше народження, другий – хрещення. Він нагадав комуністичні часи, коли люди боялися, ховалися, ставали комуністами та навіть займали високі чини, але потайки усе ж хрестили дітей. Несвідомість, але внутрішня віра, яка була в таких людях, означає, що на скрижалях серця кожного з нас є печатка Божа.

«Ми Божі, обожнені та духом Святим наставлені на всяку правду. Ми приходимо до храму за божественною благодаттю, не просто поклонитися, а отримати благословення та благодать Святого Духа», - наголосив владика.

Він зазначив, що благодатні дари оздоровлюють немічних та поповнюють недостачу, і приймаючи їх усім серцем, можна все у своєму житті виправити для щастя, здоров’я та Царства Небесного. Михаїл побажав парафіянам прийняти у цей день свою кількість благодаті, скільки можуть вмістити у цей особливий день Святої Трійці та престольного свята храму. Митрополит відзначив, що завданням християн є «стяжати Духа Святого», а все решта долучиться, і кожен отримає саме те, що йому корисне. Відтак, владика освятив зілля, яке принесли з собою віряни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus