USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Святвечір на волинському хуторі в найстарішого лісівника: як святкують на Поліссі. Відео

6 Січня 2020 13:00
Дмитро Петрович Захарчук — жива легенда Волинського лісу. На одній майстерській дільниці він працює понад сорок років поспіль. На хуторі, де він живе разом з дружиною, особлива святкова атмосфера.

Про те, як сім’я Дмитра Захарчука та його дружини Тетяни Заверухи проводять Святвечір, що готують та які традиції бережуть розповів волинський журналіст Андрій Гнатюк минулоріч.

Чи є сніг, чи немає – на хуторі завжди справжні поліські автентика й романтика. Обійстя сховане в дикому лісі. До міжнародної траси й найближчої хати - кілька кілометрів від міжнародної траси. І тут сповна можна вдихнути настояного борового повітря. А в гості до господарів почасти навідуються лісові мешканці. Страви ж із печі готують за давніми волинськими традиціями. Вони цілком натуральні й екологічно чисті.

Господиня каже, що 12 страв готувати не обов’язково, адже ця традиція – пережиток минулого. Вечеря має бути скромною, панують на столі картопля, гриби, риба та страви з них.

Подробиці – у сюжеті Андрія Гнатюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЗМІйко Показати IP 6 Січня 2020 14:29
Сучасні журналісти вже так не працюють, зараз одне місце важко від стільця з монітором відірвати - от і всі "новини" :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus