USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Філарета поскаржилися Авакову на «репресії» з боку ПЦУ

24 Червня 2019 10:19
В «Українській православній церкві Київського патріархату» заявляють про «репресії» проти учасників «собору», що відбувся 20 червня, та низку «відверто злочинних дій».

Про це йдеться у заяві «УПЦ КП» від 23 червня, пише Українська правда.

Відповідно до повідомлення, ввечері 20 червня з гуртожитку «був виселений студент богословської академії Антон Павленко, якого напередодні за підтримку патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, виключили з академії»: «Павленка навіть не пустили в корпус на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря Києва, який юридично належить Київській патріархії».

Також в «УПЦ КП» заявили, що прихильники ПЦУ «рейдерськи захопили приміщення Свято-Феодосіївського монастиря Києва, який має статус ставропігії та напряму підпорядковується Філарету», а також виселили архімандрита Андрія (Маруцака), який взяв участь у «соборі» 20 червня.

«21 червня захоплено приміщення Успенського храму на Пирогощі у Києві, який належить УПЦ КП», – заявляють у Філарета.

«Звертаємося до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з проханням захистити права та свободи вірних УПЦ КП, надати правову оцінку протиправним діям представників ПЦУ, гарантувати невтручання у внутрішнє життя УПЦ КП, унеможливити церковне рейдерство», – йдеться у заяві.

Як повідомлялось раніше, колишній предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет заявив, що скликаний ним «помісний собор» 20 червня скасував рішення про ліквідацію УПЦ КП і відновив її діяльність. Також Філарет заявив про право на майно і церкви колишньої УПЦ КП.

У грудні 2018 року в Києві відбувся об’єднавчий церковний Собор, на якому ліквідували УПЦ КП, створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія, який на той момент був намісником предстоятеля УПЦ КП Філарета. У ході Собору до складу новоствореної церкви увійшли УПЦ Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату.

На початку січня 2019 року новостворена церква отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха.

Однак уже 14 травня почесний патріарх ПЦУ Філарет оприлюднив звернення, у якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він сам залишається чинним патріархом.

У свою чергу ПЦУ на засіданні Синоду 24 травня висловила повну підтримку митрополиту Епіфанію.

29 травня предстоятель ПЦУ видав указ, згідно з яким документи від імені релігійного об’єднання «Українська православна церква Київського патріархату», видані після 30 січня 2019 року, є недійсними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 24 Червня 2019 10:59
Что посеял.то и пожинай теперь...
Отак буває Показати IP 24 Червня 2019 11:12
Так-так-так. А як ряжені від ПЦУ відверто захоплювали храми УПЦ(МП), то Ви, пане Філарет, підсміювалися у вуса, Віділлються ще кішці мишкині сльози......
Небайдужий до Отак буває Показати IP 24 Червня 2019 17:17
Ряжені як раз у московській секті
Клава Показати IP 24 Червня 2019 14:24
а Філарет не скаржився на маразм ?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus