USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві вандали залишили антипольські написи на муралі з Іоанном Павлом II

15 Жовтня 2017 07:00
У Києві невідомі вандали залишили антипольські написи на будинку № 2 на бульварі Марії Приймаченко, де в неділю, 15 жовтня, за участю мера Києва та послів Польщі та Ватикану в Україні планується урочисте відкриття муралу з образом святого Іоанна Павла ІІ, інформує Новое время.

За словами речника польського посольства у Києві Кароля Язовського, написи на стіні будинку з'явилися, ймовірно, у ніч на суботу, 14 жовтня.

На місце події прибули польські дипломати, які повідомили українських правоохоронців по акт вандалізму, повідомило польське видання Polish Press Agency.

Після фіксації поліцією акту вандалізму комунальні служби Печерського району Києва усунули написи.

Зокрема, вандали намалювали свастику, а також польські написи "стерти це" (usunac to), "Польська собача кров" у різних інтерпретаціях (Polska psa krew, Psa polski krew), "уніати не пройдуть" (Unia nie przejdzie).

Зазначимо, завтра окрім відкриття муралу у Києві відбудуться урочисті заходи з приводу надання колишній вулиці Патріса Лумумби імені святого Іоанна Павла ІІ.

Раніше повідомляли, що вандал написав на будівлі консульства України у місті Ряшів польською мовою: Україна - ОУН-УПА, Waffen SS Galitzien, біля герба України намалював шибеницю та напис Raus (нім. - "геть"), свастику та напис російською "нет".

Пізніше зловмисника заарештували.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Активіст Показати IP 15 Жовтня 2017 14:43
Перемога чи зрада?
! до Активіст Показати IP 15 Жовтня 2017 20:10
Ти д^біл чи д%біл?
ан Показати IP 16 Жовтня 2017 12:41
Україну по трохи окатоличують
! до ан Показати IP 16 Жовтня 2017 16:02
Як окатоличують ? Ми що ще не окатоличені, не уніати і рєптілоїди ?! Ой троляче, не слідкуєш ти за гебельс ТВ, зовсім ... ТИМ БІЛЬШЕ МИХ В 2015 ЗАМЕРЗЛИ БЕЗ парАШИНСЬКОГО ГАЗУ, забув ???
Коза Показати IP 23 Жовтня 2017 14:17
Ага, "УНИЯ" не пройде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus