USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Стрітенняfest»: у Луцьку відзначили День православної молоді

15 Лютого 2020 17:55
У день Стрітення Господнього 15 лютого відзначають і Всесвітній день православної молоді. У Волинській єпархії УПЦ вже традиційно відбуваються приурочені до цієї дати заходи для молодих вірян.

Цього року, до Всесвітнього дня православної молоді у Луцьку 13 лютого відбувся фестиваль «Стрітенняfest».

«Фест» проходив у Палаці учнівської молоді. Вітальний адрес від архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла зачитав благочинний Луцького центрального округу протоієрей Олександр Богданов.

Україна вважається християнською країною, при чому більшість християн нашої Держави називають себе православними. Разом із тим, в останні роки кількість абортів в Україні сягнуло 250 тисяч, а щодо шлюбів, то, згідно статистики, із 10 подружжів розпадається майже кожен другий шлюб. Чому так відбувається і як цьому зарадити – на ці та інші питання відповідь у тематичній лекції спробував дати особливий гість цьогорічного «Стрітенняfestу» профессор КДА протоієрей Олексій Добош. Священник наголосив, що причиною багатьох негативних суспільних явищ, а також того, що багато людей шукають щастя в алкоголі, наркотиках, а то й готові відібрати собі життя є порожнеча в душі і бездуховність. І лише із Богом людина може бути по-справжньому щасливою. «А із душами людей працює Церква», – наголосив священник.

Отож, він закликав молодь проповідувати православ’я своїм власним життям, а також не боятися свідчити про біблійну позицію стосовно того чи іншого суспільного явища чи життєвої ситуації.

Своєрідною «родзинкою» фестивалю став виступ відомого луцького шоумена заслуженого артиста естрадного мистецтва України Сергія Скулинця. Він запалив молодь мелодійними пісенними композиціями на тему кохання, а також виконав зворушливу пісню «Мамо, ти мій янгол».
По тому, свої знання євангельської історії молоді люди мали можливість перевірити в ході призової інтелектуальної біблійної гри «О, щасливчик!». Її ведучий-модератор Роман Лех пропонував охочим дати відповідь на 15 запитань, складність яких поступово зростала від першого до останнього. Головний приз – GPL-колонку мало не виграв студент ІІІ курсу ВДС Денис Кислюк, хоча доволі гарне знання Євангелія продемонстрували й інші два учасники гри – Наталія та Марія.

Наприкінці заходу молодь мала можливість поспілкуватись зі священнослужителями та подискутувати на таку доволі актуальну, особливо для молодих людей, тему як православна сім’я та шляхи її успішної побудови. «Спікерами» цієї «панельної дискусії» були: гість «Стрітенняfestу» професор Київської духовної академії протоієрей Олексій Добош, голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський), голова архіального братства тверезості ім. святого праведного Іоанна Кронштадського протоієрей Степан Ярема, благочинний Луцького центрального округу протоієрей Олександр Богданов, а також настоятель Свято-Покровського храму селища Цумань Ківерцівського району протоієрей Михайло Кулакевич, який вже не перший рік є духівником щорічного волинського православного молодіжного фестивалю «Фавор».

До участі в обговоренні були запрошені й присутні у залі, і найактивніші з них отримали і призи. Так GPL-колонку отримала, за активну участь в обговоренні, луцька журналістка Анна Тумік.

Так, непомітно промайнули чотири години, але втоми учасники фестивалю не відчували. Натомість усі отримали неабияке задоволення від спілкування та плідного відпочинку.

«Прекрасно, що молоді люди розочинають своє життя з турботи про свою душу, з духовності. Це, дійсно, вражає , а отже наша Українська Православна Церква має гарне майбуття», – зауважив професор Київської духовної академії протоієрей Олексій Добош.

«Цьогрічний «Стрітенняfest» мені дуже сподобався, було дуже цікаво. Між іншим, мене дуже вразли ті статистичні дані, які наводив отець Олексій Добош, вразили та навіть дещо приголомшили. Отож, це повинно спонукати нас – православних молодих людей справді проповдувати віру Христову самим нашим життям, зацікавлювати наших однолітків, бути «світлом для світу», як і заповідав нам Господь наш Ісус Христос», – такими міркуваннями поділився студент І курсу ВДС Павло Горбовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Лютого 2020 11:25
Дякую журналістам за висвітлення таких гарних заходів. Треба більше позитиву!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus