USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку зробили перший крок задля унікального проекту – дитяча церква

25 Жовтня 2017 17:38
У Луцьку може з’явитися перша в Україні церква з комфортною зоною для мам з немовлятами. Цьому посприяли депутати Луцької міської ради, які ухвалили дозвіл на коригування детального плану території 40-ж-2 кварталу.

Про це йшлося під час пленарного засідання 32 сесії Луцької міської ради 25 жовтня.

Депутат Євгеній Ткачук інформував, що будувати церкву має намір Волинська єпархія УПЦ КП.

«Звернення стосувалося будівництва дитячого храму із духовним вихованням дітей. Це може стати унікальним проектом та першим в Україні. Відповідно до проекту, у храм зможуть заїжджати мами з дитячими візочками, також у будівлі буде пеленальна кімната, місця для сидіння. Навколо храму мають намір облаштувати зелену зону для відпочинку та дитячий майданчик. Частково там земельна ділянка мала надаватися під будівництво ДНЗ, але вона стала набагато меншою, й там неможливо розмістити повноцінний освітній заклад. Також немає коштів у бюджеті міста на зведення нової будови», - розповів депутат.
Він зауважив, що будувати храм мають намір за пожертви парафіян. Зі слів Євгена Ткачука з міської казни на це гроші не виділятимуть.

У залі виникли дискусії, чи дійсно потрібен новий храм.

«У радянські части розвалювали церкви, пробували заборонити релігії, і до чого все призвело? То не варто подібне робити й нині. Краще там буде храм для духовного збагачення, ніж черговий нічний клуб чи бар», - закликав Євген Ткачук колег підтримати пропозицію та показав пропонований проект.
Більшість проголосувала за прохання та своїм рішенням надали дозвіл коригування детальний план території 40-ж-2 кварталу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Руслан Показати IP 25 Жовтня 2017 18:06
Все добре, єдине погано, що церкву цю хочуть побудувати на місці де мав бути садочок
Лучанин Показати IP 25 Жовтня 2017 18:24
Це вже навіть не дурь - це вже кримінал ! Генпланом Луцька там передбачено дитячий садок. Враховано необхідну його вмістимість, радіус доступності і т. п. А шо каже Герасимюк, яка позиція Діпромісто м. Київ ,яка думка громади. Ну все роблять для того, щоб про волиняків, як про найдурніших, анекдоти розказували. Депутати, вам шо пороблено ? З нетерпінням ждемо виборів - вам мало не покажеться !
Як? Показати IP 25 Жовтня 2017 18:57
Як зрозуміти фразу "Частково там земельна ділянка мала надаватися під будівництво ДНЗ, але вона стала набагато меншою, й там неможливо розмістити повноцінний освітній заклад."? Земля всохлася, чи що???? Чи хтось за хороший відкат змінив цільове призначення частини ділянки?
На цій ділянці до Як? Показати IP 26 Жовтня 2017 08:35
побудували ресторан "Огнєм і мечем" незаконно. А на тому що лишилося дитсадок не вміщається. І замість того, щоб розвалити незаконний ресторан там ще й вирішили втулити церкву. От так.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus