USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

УПЦ МП судитиметься з Мінкультом за свою назву

22 Березня 2019 18:28
Київська православна церква Московського патріархату подала до суду позов до Міністерства культури через вимогу вказати у своїй назві приналежність до Росії.

Про це йдеться на сайті Окружного адміністративного суду Києва, передає Українська правда.

Церква просить скасувати наказ Мінкульту, яким було затверджено перелік релігійних організацій, що мають вказувати у назві свою причетність до регілійних організацій країни-агресора Росії.

Також УПЦ МП просить визнати протиправним розміщення в "Урядовом кур’єрі" переліку таких церков.

Наразі суд вирішує питання про відкриття адміністративного провадження у справі.

Нагадуємо, 20 грудня 2018 року Верховна Рада проголосувала за проект закону, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Речник УПЦ МП архієпископ Климент заявив: "Цей закон до нашої церкви ніякого стосунку не має, тому що жодним чином ніде не прописано, що ми маємо стосунок, субординацію, керування з якимось закордонним центром, де є держава-агресор".

Пізніше в УПЦ МП заявили, що законопроект порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України і закликали президента Петра Порошенка ветувати його.

22 грудня вказаний закон підписав президент Петро Порошенко.

Українська православна церква Московського патріархату заявила, що ініціюватиме звернення до Конституційного суду щодо цього закону.

26 січня Міністерство культури оприлюднило перелік релігійних організацій, які мають змінити назву.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 22 Березня 2019 19:11
Методи, які напрацювала УПЦ-МП для порятунку себе в Україні! https://glavcom.ua/country/society/yak-moskovska-cerkva-ryatuje-sebe-v-ukrajini-desyat-priyomiv-566126.html?fbclid=IwAR35oZAsjGOzKm80yDH1wCPAtWbS1ejwbSwbg7TISmLypwBL2Cisi3KDFow
Я до Олександр Показати IP 23 Березня 2019 11:53
краще покажіть методи які придумали шоколадний томос з кодлом щоб втриматись на своїх табуретках... з попами люди самі розберуться - куди ходити і як молитись
Навуходоносор Показати IP 23 Березня 2019 13:55
УПЦ МП однозначно выиграет любой суд, ибо такое название существовало до того, как Украина получила томос. И все эти годы власть не имела никаких претензий к этому названию. Нынешние хотелки власти хорошо вписываются в известную формулу: разделяй и властвуй! Для сохранения у власти (а значит около бюджетного корыта) власть предержащие используют старый как мир способ - стравить людей между собой.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus