USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ватикан відхрестився від підтримки одностатевих шлюбів

2 Листопада 2020 19:13
Коментарі папи Римського Франциска щодо цивільних одностатевих союзів в документальному фільмі минулого місяця були вирвані з контексту і не свідчать про зміну церковної доктрини щодо гомосексуальних людей і не висловлюють підтримку одностатевих шлюбів.

Про це заявив Ватикан, повідомляє Страна з посиланням на Reuters.

Секретаріат Ватикану наполягає на тому, що дві окремі цитати у відповідь на окремі питання були з’єднані, щоб виглядати як одне це. При цьому був видалений інтервенційний контекст і питання.

Режисер документального фільму, громадянин США, який народився в Росії Євген Афінеєвський, розповів журналістам, що брав інтерв’ю у Папи, але пізніше журналісти знайшли кадри в інтерв’ю мексиканській Televisa в 2019 році. Деякі раніше не виходили в ефір. Після прем’єри документального фільму Афінеєвський відмовився обговорювати процес монтажу.

У пояснювальній записці Ватикану, яку отримали єпископи, відзначається, що в першій цитаті Папа мав на увазі право гомосексуальних людей бути прийнятими їх власними сім’ями.

У записці говориться, що в фільмі вирізані коментарі, коли Папа висловився проти гомосексуальних шлюбів і чітко заявив, що він посилається на закони про цивільний шлюб, які деякі країни прийняли для регулювання таких пільг як охорона здоров’я.

«Зрозуміло, що папа Римський Франциск мав на увазі певні державні положення і, звичайно, не доктрину Церкви, яку він неодноразово підтверджував протягом багатьох років», – йдеться в пояснювальній записці.

Також джерело говорить про некоректний переклад фільму.

Документальний фільм «Франциск», прем’єра якого відбулася на римському кінофестивалі 21 жовтня, викликала бурхливу реакцію через висловлювання Франциска, який сказав, що регулюватися такі шлюби повинні окремим законом про громадянські шлюби.

«Гомосексуали мають право жити в сім’ї. Вони діти Божі і мають право на сім’ю. Ніхто не повинен бути через це вигнаний або нещасний. Ми повинні створити закон про цивільний шлюб. Таким чином, вони захищені законом. Я за це», – сказав він.

Як повідомлялося раніше, Папа Римський Франциск заявляв, що геї повинні бути інтегровані в суспільство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus