USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Авто, «типу сердечка», сирники: що дарують відомі лучани коханим

14 Лютого 2018 10:57
День Святого Валентина чи не найромантичніша дата в році. Принаймні, так прийнято вважати; про це «кричать» звідусіль: із телеекранів, моніторів, вітрин, сторінок у журналах/газетах; про це говорять, складається таке враження, майже всі. Чомусь саме в цей день закохані намагаються здивувати свою половинку переважно банальним подарунком, адже щиро переконані, що таким чином демонструють свої почуття.

Так, все ж таки, День закоханих – це дійсно свято, привід зізнатися ще раз у коханні любій людині чи звичайний день року? З’ясувати це Інформаційне агентство Волинські Новини намагалося під час спілкування з луцькими селебрітіс, політиками, громадськими діячами та звичайними перехожими.

Незважаючи на те, що кожного дня ці люди займаються абсолютно різними справами, всі сходяться думками в тому, що для кохання не потрібно чекати конкретної днини.

Читайте ще: Швейцарія, «50 відтінків», відрядження: як святкуватимуть День закоханих відомі лучани

Як проводять День Святого Валентина відомі лучани, що дарують своїм коханим та які найромантичніші презенти отримували – про це читайте в другій частині спецматеріалу ІА Волинські Новини, приуроченого до Дня закоханих.

Незмінна ведуча «Бандерштату» та журналістка Вікторія Жуковська, наприклад, закликала боротися зі стереотипами, пов’язаними з Днем Святого Валентина.

«Чомусь у більшості День Святого Валентина асоціюється із цими «типу сердечками», подарунками і рештою комерційно розкрученого непотребу, який після 14 лютого відправляється на полички в очікуванні наступного року. Цей день ненавидять самотні, у цей день багато хто вдає закоханість, якої давно нема. Цього дня багато хлопців змушені освідчуватися, навіть якщо і не дуже й хочеться. А ще чомусь дуже дивуюсь, коли дівчата вітають одне одного в мережі «Зі святом!» – розповіла Вікторія Жуковська.

Та акцентувала: «Невже не можна влаштувати сюрприз, потішити подарунком, запросити кохану людину на вечерю несподівано, без прив’язування до дати? Плисти проти течії і нав’язуваних правил! Кохати і демонструвати цю любов щодня, а не лишень 14 лютого!»
Депутат Луцької міськради Євгеній Ткачук поділився, що святкуватиме День Святого Валентина з коханою дружиною.

«Святкуватиму з улюбленою коханкою, тобто з дружиною (сміється, – ВН). Це чудове свято, завжди приємно, коли є можливість привітати свою кохану людину та разом відсвяткувати за келихом вина. Зазвичай я дуже зайнятий, але обов’язково щось придумаю, як мінімум подарую букет і приготую хорошу вечерю», – зауважив обранець громади.

Окрім того, Євгеній Ткачук пригадав те, який особливий подарунок робив коханій: «Думаю, таким подарунком був автомобіль, який я подарував дружині, коли вона народила другого сина. Дружина не знала про подарунок, я під’їхав до під’їзду та попросив, щоб вона допомогла мені занести деякі речі. Вона вийшла і побачила автомобіль».

Також депутат побажав усім знайти свою другу половинку, бо «жити без кохання неможливо».
«День Святого Валентина, звичайно ж, вважаю святом. І це не пов’язано з моїм іменем. Коли ж ще можна так масово побачити чоловіків і юнаків із квітами? Хіба 8 березня», – сказала журналістка Валентина Мельник.

Та пригадала, як раніше вдавалося відзначати День закоханих: «У школі святкувала цей день, як і всі, – готувала валентинки і потім обмінювалася ними з однокласниками. А під кінець дня із подружками ми рахували, в кого більша колекція. Нині ж розумію, що для того, аби створити свято для коханої людини, особливий день у календарі не потрібен. А щодо подарунків цього дня, то якось отримала омріяні парфуми у флаконі у формі квітки. І розбила їх того ж дня. От вам і найприкольніший подарунок».
«У школі подобалося дарувати й отримувати маленькі валентинки. Після неї зрозумів, що святкувати і приділяти увагу коханій людині потрібно завжди, а не лише один день у році. Тому я роблю приємне своїй дружині частіше, ніж трапляється свято 14 лютого, чого і всім бажаю.

Як на мене, то День Святого Валентина – це додаткова опція для молодих людей, які знаходяться в активному пошуку половинки, оскільки в цей день молодь більш відкрита для нових знайомств. Усі очікують дива.

А моє побажання всім: кохайте не по датах у календарі, а завжди», – наголосив голова культурного об’єднання «100 Вт» Володимир Столярчук.
«На День Святого Валентина в нас є традиція: дружина готує сніданок зі смаколиками у формі сердечка, зокрема піцу, сирники, сосиски, я дарую подарунки, а дітки, своєю чергою, несуть у школу валентинки для однокласників. Увечері вони приходять і розповідають, кому скільки валентинок подарували. Я готую подарунки своїй коханій дружині та діткам, хоча подарунки невеликі, але дарую їх із любов’ю. Ми любимо День Святого Валентина, адже це наше сімейне свято, яке ми несемо у своєму серці», – поділився депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук.
«Моє ставлення до Дня закоханих залежить від того, «за яку команду граю»: коли закохана, то звісно, що святкую, коли ж ні – роблю вигляд, що такого свята не існує. Щодо подарунків, то їх отримую незалежно від того, яка дата на календарі», – розповіла співачка Галина Конах.
Радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук зауважив, що не святкує День Валентина, адже переконаний, що говорити про свої почуття людям потрібно щодня, а не тільки один раз у рік.

«Насправді це ще один гарний привід нагадати близьким людям про те, що ти їх любиш, і підготувати їм приємні подарунки, але не більше. Не вважаю це якимось особливим святом, адже казати людям про те, що ти їх любиш, показувати свої почуття, не тільки словами, а й вчинками, потрібного кожного дня, тому що наші життя дуже непередбачувані й може трапитися так, що ти вже не зможеш більше це зробити», – сказав Ігор Поліщук.

Тим, хто ще не зустрів коханої людини, він порадив «не впадати в депресію і цінувати кожен день свого життя, незалежно від того, чи є кохання, чи немає. Адже життя непередбачуване, сьогодні ти можеш бути самотнім, а завтра ти можеш зустріти справжнє своє кохання. Це може трапитися і у 20 років, і в 30, і в 40 – у будь-якому віці».
Ведучий Сергій Скулинець зауважив, що вважає 14 лютого святом, але зазвичай зустрічає його на роботі.

«Подарунки не отримував, а лише дарував, зокрема квіти, валентинки, парфуми. Найбільш значний подарунок був для моєї дружини – маленький автомобіль «Сітроен». У неї був приємний шок, коли на вулиці вона побачила автомобіль, перемотаний червоною стрічкою», – пригадав ведучий.
Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розповів, що не впевнений у тому, чи потрібно настільки афішувати відзначення Дня Святого Валентина, адже це свято ми перейняли.

«Свято Валентина – це той день, коли закохані готують якісь сюрпризи, це ще один привід для того, щоби відпочити разом. Але нам нічого не забороняє протягом року, в будь-який день гарно відноситися до нашої половинки, робити подарунки чи якісь сюрпризи. Кожен із цим повинен визначитися самостійно», – зауважив Григорій Недопад.
«Не надаю Дню Святого Валентина статусу особливого свята, адже зізнаватися в коханні, робити сюрпризи та дарувати приємні дрібнички варто частіше, а не чекати підходящого дня. Але, якщо свято нерозривно пов'язане із романтичними та позитивними моментами, – це круто. Це ще один привід зізнатися в коханні, обмінятися приємними і несподіваними подарунками, організувати романтичне побачення чи спланувати подорож, про яку давно мріяли. Любові забагато не буває, тому таке свято схвалюю, хоча вважаю, що проявляти увагу і турботу потрібно щодня», – наголосила режисерка Вікторія Поліщук.
Ректор Луцького національного технічного університету, депутат облради Петро Савчук зазначив: «Безумовно, День Святого Валентина – це свято для мене, адже це ще одна додаткова можливість виразити свою любов коханій людині. Святкування Дня закоханих відбувається по-різному. Зазвичай дарую коханій подарунки, але чогось особливого пригадати не можу, переважно це парфуми з квітами».
«День закоханих, чи Валентинів день, – то таке трохи дивне свято. Усе-таки чуже, більш маркетингове, ніж душевне... Кохану людину (і людей загалом!) любити й шанувати треба щоденно, а не тільки у визначені календарем дні. Але приводом посміхнутися, сказати добре слово таки раджу скористатися! Як філолог, саме добрим словом як подарунком найбільше й тішуся», – відзначив декан факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки Юрій Громик.
Далі буде…

Підготували Олександр Зелінський та Ольга Шершень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тьотя Показати IP 14 Лютого 2018 14:19
Таке свято непотрібне! Треба кохаити і любити все життя , а не одног дня 14 лютого.
я до Тьотя Показати IP 14 Лютого 2018 14:57
це ще одна додаткова можливість виразити свою любов коханій людині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus