USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Дід Мороз: і морж, і вчитель, і актор. Або як продавали кандидатів. ОГЛЯД ПРЕСИ

2 Січня 2010 10:48
Найпопулярнішим героєм цьоготижневих газетних матеріалів став Дід Мороз. Як виявилось, у повсякденному житті, він може бути навіть лікарем «швидкої».
Газета «Відомості» розповіла про новорічного діда з бородою, який веде здоровий образ життя: купається в ополонці та й на «швидкій» їздить. Олег Рєзнік кілька років після бою курантів одягає червону шубу, чіпляє бороду і виходить з дому по адресах.
«Минулого року було 20 замовлень.Цього року перший мій виступ був на ковзанці «Снігова королева» - привітання Миколая на ковзанах, із розіграшами призів, спортивними іграми», розповідає Рєзнік.
Не обходиться діяльність Діда Мороза й без конфліктних ситуацій: Приїжджаєш до малолітньої компанії, а вони хамити починають. Доводиться пояснювати – якщо зробив виклик, то поважай людей, які працюють».
Вже 10 років Олег Рєзнік моржує. Попірнати у Стиру приходить щодня за будь-якої погоди. Запевняє, що ніколи не хворіє, хіба трапляється невеликий нежить, який швидко минає. «Купання дає хороший енергетичний заряд, адже вода забирає негатив, це по-перше. По-друге – коли йдеш у холодну воду, відповідно до законів фізики, виділяється тепло, але головне – цей бар’єр тепла не перевищити», розповідає морж зі стажем.
Про ще одного Діда Мороза  написала газета «Аверс-прес». Заслужений артист України, актор Волинського академічного лялькового театру Петро Савош на початку своєї дідморозівської кар’єри працював у парі зі своєю дружиною: «Валентина була суперснігуронькою. Риси характеру, фактура, вміння знайти ключ до дитячої душі – все на 100 % відповідало рисам Снігуроньки. Але час робить своє. Снігурка, яка раніше була молодою і красивою, з роками стає мудрою». Тепер роль Снігуроньки виконує донька актора.
Комічності в житті діда Мороза додають як примхи природи, так і маленькі глядачі.
«Уявляю собі, як виглядає збоку Дід Мороз, який поспішає до дітлахів, обминаючи глибокі калюжі та ретельно підбираючи поли шуби. Та й від дітей можна очікувати всього: то мішка з подарунками сховають, то замкнуть Діда Мороза у гримерці перед самим виходом», - розповідає Петро Савош.
На  думку Діда Мороза, найцінніший подарунок для дитини – духовне зерно.
Ще один Дід Мороз – єдиний у Луцьку чоловік, який працює вчителем початкових класів – Святослав Форманюк на Новий рік перевдягається в казкового діда і йде до сусідів у своєму під’їзді дарувати свято. Про такого «домашнього» Діда Мороза опублікував статтю «Луцький замок».
Перше педагогічне хрещення Святослав Форманюк отримав у Луцькій середній школі № 6, де навчалися діти із затримкою психічного розвитку, неврівноважені, зі складних сімей.
«Зрозумів, що хоча в більшості перша вчителька асоціюється із дбайливою мамою, теперішнім дітям частіше бракує батькового виховання. Саме тому й до сьогодні не шукає легшого хліба. Тепер він, на жаль, єдиний у нашому місті чоловік. Який працює вчителем початкових класів», пише авторка статті Лідія Климчук.
Нині Форманюк  працює у навчально-реабілітаційному центрі, займається з дітками, у яких послаблений зір та порушене мовлення. У під’їзді вчитель організував народознавчий куточок. А щоб випадкові волоцюги не смітили і не нищили спільного майна – збирав кошти на встановлення домофону.
13 грудня Святослав Форманюк зібрав своїх сусідів на Андріївські вечорниці у під’їзді, а сам на вечір став паном Калитинським.
«До новорічно-різдвяних свят невгамовний вчитель разом із сусідськими дітьми готує ватагу щедрувальників, яка віншуватиме, колядуватиме, вітаючи сусідів із Новим роком і Різдвом Христовим», пише «Луцький замок».
А от кореспондент газети «Сім’я і дім» напередодні свята завітав до дітей, які лікуються  у  Волинському обласному гематологічному центрі.
«До них, звісно, також приходив Миколай із дарунками, та й Дід Мороз неодмінно завітає. Тільки-от … не просять діти у нього нових іграшок, телефонів, комп’ютерів. Хочуть бути здоровими і поїхати на свята додому», - розповідає журналістка Оксана Головій.
Владик Ректчук після двох курсів хіміотерапії поїде на свята додому, в Камінь-Каширський. А потім повернеться – доліковуватись. «Тут мені дуже добре, навіть краще, ніж удома. Якби тільки не боліло…», - каже Влад. Спочатку в хлопчика була висока температура, він став млявим. А потім аналіз виявив, що  в крові у нього тільки сім відсотків червоних тілець.
А от п’ятирічному Ромі Бойчуку з Горохівського району доведеться Новий рік зустрічати в палаті – у нього лімфобластичний лейкоз, і попереду – три курси хіміотерапії.
«Уже виходячи з палати, почула тихе: «Мамо, попросімо в Діда Мороза, хай нас додому відпустять…», - пише «СіД».
Газета «Волинь нова» напередодні Нового року зробила добру справу – зібрала гроші для сироти-немовляти, мати якої померла від свинячого грипу одразу після народження донечки. Оксана Василюк не почула першого крику своєї дитини – лежала на апараті штучної вентиляції легень. Щоб врятувати немовля лікарі зробили кесарів розтин. Жінка так і не прийшла до тями.
Колектив «Волині» підготував ялинкові прикраси із зображенням кандидатів у президенти і журналісти рушили «продавати» претендентів на пост глави держави.
У штабі Сергія Тігіпка портрет свого кандидата придбали за 500 гривень. А на запитання, чи погодиться він бути прем’єром під керівництвом Тимошенко або Януковича, керівник виборчого штабу Богдан Гончарук, відповів, що «виходячи з життєвих принципів Сергія Леонідовича і його бажання  змінити в нашій державі стан справ на краще, я думаю, що він працюватиме на Україну».
«Нашоукраїнц»і, які вірять у перемогу Віктора Ющенка на виборах розкошелились на 250 гривень. І попросили: «якщо ми заплатили найменше, то про це не пишіть».
Побували журналісти і у «Фронті змін». Придбати за партійні гроші ялинку з іграшкою відмовились, а Олександр Пиза дав гроші з власного гаманця. «Ми не фінансуємось з Києва, а шукаємо гроші на рівні області. Я людина небагата, дам скільки зможу – гривень 300», –запропонував Пиза. Ялинка з іграшкою залишились як презент у штабі.
Розповів Олександр Пиза і про те, як провалилася ідея створити свої відділення у районах на громадських засадах – безоплатно. А найбільше побоюються «фронтівці» махінацій під час голосування.
«Регіонал» Олександр Башкаленко розповів журналістам, що Віктор Янукович «легко набирає 50 % голосів на Волині».  Ялинку він теж прийняв у подарунок, а для дівчинки-сироти передав тисячу гривень, запевнивши, що більше ніхто не дасть.
Втім, «екстрасенсорні здібності  регіонала підвели» - у виборчому штабі Володимира Литвина керівник нардеп Катерина Ващук іграшку із зображенням кандидата придбала за тисячу гривень.
За ялинку із зображенням прем’єр-міністра Анатолій Грицюк виклав 1500 гривень. Ще й свіжий анекдот розповів про своїх опонентів.
Станіслав Пхиденко за кандидата від комуністичної партії виклав із особистого гаманця 100 гривень.
Отож, загалом «Волинь» назбирала для дівчинки-сироти придане в сумі 4600 гривень.
А на Тернопільщині склодуви із 20-30-річним стажем дарують людям свято у вигляді ялинкових прикрас.
Колись на Теребовлянській фабриці працювало до тисячі майстрів. Це підприємство  було одним із трьох найбільших постачальників ялинкових прикрас у колишньому Союзі. Нині склодувів об’єднало приватне підприємство «Орбітал». Про це пише газета «Вісник +К».
Вже кілька років підприємство бере участь у численних виставках, не лише в Україні, а й за кордоном.  60 % іграшок закуповує Польща.
Усі скляні кульки – ручна робота. «До деяких прикрас доводиться повертатися до десяти разів: наноситься один візерунок, підсихає, потім інший…». Розповідає майстриня Уляна Козак.
За рік підприємство «Орбітал» може випустити мільйон скляних кульок. А самі майстрині зізнаються, що багато з них принципово не ставлять удома ялинку. Кажуть,  хочеться пожити без іграшок бодай кілька днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus