USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Грандіозним концертом закрили міжнародний фестиваль «Берегиня»

12 Серпня 2018 23:31
Українська пісня з Донеччини та Волині, гості з-за кордону та єднання на противагу суму та нещастям: відроджений після п’ятирічної перерви фестиваль «Берегиня» завершили у центрі Луцька.

Гала-концерт «Уклін тобі, Україно» завершив восьмий міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня» 12 серпня у Луцьку.

Ведучі дійства нагадали, що цього року «Берегиня» вперше подорожувала Волинню: виступи відбувалися у козацькому Берестечку, повстанському Вовчаку, славних місцях української історії. Колективи з Білорусі, Словаччини, Франції, різних регіонів України та Волині взяли участь у фестивалі. Цьогоріч він зібрав понад 2,5 тисячі талановитих людей.

На початку концерту, після виконання пісні «Роде наш красний» з вітальним словом до учасників фестивалю звернувся голова Волинської ОДА Олександр Савченко. Він зазначив, що наші колишні сусіди сподівалися, що посіють в нас морок, темряву, нещастя і сум, але так не буде. З його слів, хлопці, які боронять Україну на сході, повинні відчувати, як їх чекає і підтримує княжа Волинська земля. Посадовець привітав гостей з Волновахи, що на Донеччині і запевнив, що не потрібно вірити в те, що Україна начебто відмовляється від цього регіону, адже неможливо відмовитися від власного серця. Також він запевнив, що Волновасі добудують український храм.
Голова облдержадміністрації нагадав, що протягом п’яти років фестиваль не відбувався, але врешті щасливою Україна буде лише тоді, коли в кожній хаті лунатиме українська пісня, не «дубінушка, ухнєм», а «роде наш красний». Він відзначив, що народні пісні існують віками і тисячоліттями, тому це наше все – мало носити вишиванку і шаровари, потрібно носити Україну в серці.

Перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик зауважив, що в одній з повстанських пісень у приспіві повстанців зустрічатимуть Волинь, Карпати і рідний наш Донбас. Саме виконавці з рідного Донбасу виступили на фестивалі «Берегиня».

Він відзначив, що недаремно «Берегиня» пройшла місцями козацької та повстанської слави, наприклад, на Вовчаку, де зародилася УПА, де вишиванка Берегині була між портретами Бандери і Шухевича.

Він висловив сподівання, що гостям сподобалася Волинь і її щирі люди і вони знов приїздитимуть сюди в гості, а волиняни згодом їздитимуть в Донецьк та Луганськ, щоб пропагувати Берегиню, яка під своїм оберегом знову збере усі українські землі.










































































































































































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus