USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Ірена Карпа поділилася, «як виходити заміж стільки разів, скільки хочеться»

2 Квітня 2020 14:51
Письменниця, співачка, журналістка, перша секретарка з питань культури посольства України у Франції Ірена Карпа, яка зараз проживає в Парижі, розповіла про свою книгу «Добрі новини з Аральського моря», новий роман, а також відповіла на запитання прихильників під час прямого ефіру у фейсбуці.

Онлайн-зустріч відбулася в рамках книжкових вечорів із PEN Ukraine 1 квітня.

На початку авторка зачитала свої улюблені вірші з творчого доробку Юрія Іздрика. Як зізналася Ірена, сама вона не пише віршів, максимум – тексти пісень гурту Qarpa.

«Я не пишу поезію сама, бо виходить повний шлак і треш», – сказала письменниця.

На карантині ж вона порекомендувала прочитати свою нову книгу – роман «Добрі новини з Аральського моря». Це окремі історії про чотирьох українок, які з різних причин опинилися в Парижі. Їх усіх поєднує заплутана детективна історія, пов’язана зі смертю однієї з дівчат.

Ірена Карпа зізналася, що зараз працює над новою книгою під робочою назвою «Як виходити заміж стільки разів, скільки хочеться»: «Усе, що дають роки роботи з психотерапевтом, я зараз видаю дуже кумедною мовою, щоби люди могли просто прочитати книгу і залишити її десь у людному місці чи передати комусь іншому».
«Ця книжка смішна, ви точно будете багато ржати. Я вірю, що інформація, навіть дуже важка, краще заходить, якщо її подавати у смішній формі. У книзі є все: чому холостяки – холостяки, про полігамність, знайомство з батьками, коли не лізе, то не пхай, або коли мама мала рацію і що ж зі мною не так, перешкоди, пігмаліониху, яка живе в кожній з нас, те, де і як знайомитися», – розказала Ірена.

Звісно, в авторки поцікавилися, які місця вона б рекомендувала відвідати в Парижі після закінчення карантину, аби відчути дух міста. Вона зауважила, що проводить спеціальні майстер-класи.

Читайте також: Ірена Карпа розказала, як «на різну кишеню пропертися від Парижа»

«Ми пишемо на правильних терасах, де писали Хемінгуей, Сартр… Інколи ми навіть живемо в таких готелях, їмо правильну їжу, не туристичну, п’ємо вино в знайомих сомельє, які ще про все це розповідають, щоб осягнути Париж таким, яким він є, зрозуміти, чому ж всі ці покоління митців так сильно перлися до цього Парижу. А для тих, хто не хоче на мій майстер-клас, але все-одно хоче осягнути Париж, найкраща порада як пізнавати інше місто – це не поспішати, не бігти по списку особливих місць, які треба відвідати, а просто сісти на терасі з келихом хорошого вина чи з кавою, якщо ви не п’єте вино, і спостерігати за тим, які ходять люди, чим вони дихають, підслуховувати чиїсь розмови… Це буде значно корисніше, ніж робити безкінечні галочки у списку якихось визначних місць», – впевнена письменниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Луч Показати IP 2 Квітня 2020 19:15
Вона не адекватна!
Анонім до Луч Показати IP 3 Квітня 2020 11:05
+100
Федя Показати IP 14 Червня 2020 09:37
Сам дурак, вона кльова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus