USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карантин в Італії та Ізраїлі: порожні вулиці та відсутність туристів біля пам’яток

10 Березня 2020 19:57
В Італії з 10 березня по всій країні почали діяти жорсткі карантинні заходи боротьби з коронавірусом, серед яких обмеження на поїздки та інші суворі кроки.

Про це повідомляє Європейська правда.

А увечері 9 березня жорсткі обмеження у зв’язку зі світовою епідемією запровадили також в Ізраїлі: усіх, хто повертається з-за кордону, мають бути ізольовані на обов’язковий 14-денний карантин.

НВ розповідає, що відбувається в цих країнах зараз та що підштовхнуло обидві держави до таких жорстких заходів.

Увечері в понеділок, 9 березня, прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте дав екстрену прес-конференцію, під час якої заявив про рішення поширити суворі карантинні заходи на всю територію країни. За словами Конте, це рішення було прийнято, щоб захистити від епідемії населення та особливо вразливих для COVID-19 літніх людей.

З 10 березня і щонайменше до 3 квітня в Італії, де живе близько 60 млн осіб, будуть діяти такі обмеження:

Італійцям заборонено залишати свої міста. Патрулі правоохоронних органів, як це було зроблено раніше в декількох північних регіонах країни, будуть стежити за блокування будь-яких внутрішніх подорожей – за винятком вкрай термінових робочих причин (якщо їх можна підтвердити), надзвичайних випадків або пов’язаних зі здоров’ям ситуацій. При цьому дозволено повернутися додому як іноземним туристам, так і італійцям, які опинилися на момент запровадження заборони в інших провінціях.

Пацієнтам, у яких діагностовано легку форму захворювання COVID-19, викликану коронавірусом, заборонено залишати свої будинки з будь-яких причин. Суворий карантин передбачено і для всіх, у кого зафіксовано температуру вище 37,5 градусів.

Запроваджується заборона на проведення будь-яких публічних заходів у громадських місцях, скасовуються всі спортивні змагання (зокрема матчі футбольної Серії А). Обмеження стосуються навіть поховань та весіль.

Щонайменше до 3 квітня закриваються на карантин всі школи та університети, скасовуються іспити.

В Італії закривають великі торгові центри, кінотеатри, музеї, бібліотеки, театри, тренажерні зали, дискотеки та паби. Супермаркети залишаються відкритими, а бари й ресторани можуть працювати з 6 ранку до 6 вечора, однак лише за умови, що відвідувачі можуть перебувати на відстані не менше 1 метра один від одного.

Вводяться перевірки для пасажирів круїзних кораблів, які прибувають до Венеції: вони не зможуть висадитися для відвідування міста. Зійти на берег зможуть лише ті, хто повертається до місця свого проживання в Італії або до країни походження.

Користувачі соцмереж, у тому числі туристи, які в ці дні все ж таки приїхали до Італії, діляться фотографіями порожніх вулиць. Порожньо і біля найвизначніших пам’яток, де раніше завжди були натовпи людей.
Всі спортивні змагання, включаючи футбольні матчі, скасовані. Навчальні заклади – школи та університети – не працюватимуть по всій країні до 3 квітня.
Місцевих жителів закликають якомога більше часу проводити вдома і за можливості працювати віддалено.

У зв’язку із запровадженням карантинних заходів по всій території Італії поїздки дозволені лише тим, хто має невідкладні сімейні причини або подорожує по роботі.

Людей зупинятиме поліція та вимагатиме надати підтвердження необхідності поїздки. Порушників чекає штраф або три місяці ув’язнення.
Кількість померлих від коронавірусу в Італії зросла на 97 осіб і сягнула 463 у понеділок. Кількість заражених досягла 9172 осіб. Випадки вірусу підтверджені у всіх 20 італійських регіонах.

Після оголошення про запровадження карантину на всій території країни перед супермаркетами низки міст вишикувалися черги. Влада закликає населення не панікувати і запевняє, що у магазинів достатньо запасів продуктів.



Ще однією з країн, яка наважилася на жорсткі превентивні заходи боротьби з епідемією коронавірусу, став Ізраїль.

9 березня прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху заявив про те, що заради збереження здоров’я жителів країни держава вводить 14-денний карантин на всіх, хто прибуває до Ізраїлю з-за кордону. Захід набув чинності того ж дня.

Рішення про карантин «для всіх» буде діяти протягом найближчих двох тижнів. Йдеться про режим самоізоляції.

За словами Нетаньяху, введення карантину стало «важким рішенням» та обговорювалося урядом і Міністерством охорони здоров’я Ізраїлю кілька днів.

За попередніми оцінками міністерства внутрішніх справ, через це рішення в ізоляції опиняться близько 300 тисяч громадян Ізраїлю.

Станом на ранок 10 березня в Ізраїлі зафіксовано 50 випадків захворювання COVID-19, жоден з пацієнтів не помер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Укртуроператор Показати IP 10 Березня 2020 22:50
Ціни путівок в Італію знижено на 40 відсотків!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus