USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Королева Єлизавета II досі ходить без паспорта, бо не має прізвища

9 Грудня 2009 17:55

Королева Британії Єлизавета II у зв\'язку з новими правилами перетину британського кордону не зможе найближчим часом виїхати за кордон, тому що відповідно до вікової традиції правлячий монарх не має паспорта.
Єлизавета II та її родина, члени якої також не мають паспортів та інших документів, які засвідчують особу, стали першими жертвами нових правил виїзду і в\'їзду в Сполучене королівство, розроблених у рамках чинного антитерористичного законодавства, – повідомляє Кореспондент. Згідно з процедурою, при виїзді за кордон кожен британець повинен буде надати на кордоні співробітникові імміграційної служби чинний паспорт, а також заповнити відповідну картку, у якій повинен вказати вік, місце народження, адресу проживання, мету поїздки та низку інших відомостей особистого характеру. При цьому йому можуть поставити численні запитання. Всі дані з прикордонного комп\'ютера направляються в створений в Манчестері спеціальний банк даних, де інформація проходить перевірку на виявлення терористів та інших розшукуваних владою злочинців. Аналогічну процедуру проходять і британці, які повертаються в Сполучене королівство. Тепер же у британської королеви виникли труднощі з одержанням закордонного паспорта, тому що у неї не виявилося прізвища. Єлизавета є представником Віндзорської династії, однак формального прізвища у неї немає. Водночас, як зазначають фахівці, процес затвердження прізвища правлячого монарха, у який буде залучений парламент країни, може зіткнутися з численними труднощами, у тому числі геральдичними.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 9 Грудня 2009 23:10
тепер вона буде Єлизавета Віндзорська чи Британська? :)
seal Показати IP 10 Грудня 2009 09:35
Так у неї ж один із найкращих паспортів у світі. Її портрет зображено на британських фунтах та канадських доларах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus