USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцька художниця показала росіянам витинанки

28 Вересня 2010 12:29
Молода художниця з Луцька Ярослава Галькун повернулася з Москви, де брала участь у ІІІ Міжнародному симпозіумі «Мистецтво вирізання з паперу як спосіб спілкування».
Йдеться про мистецтво «витинанки». Ними випускниця Київської академії образотворчого мистецтва та архітектури Ярослава Галькун займається з дитинства і досягла чималих успіхів, повідомляє «Волинь-нова» 28 вересня.
У її творчому доробку сотні робіт. Вона брала участь у багатьох виставках як в Україні – у Луцьку, Києві, Львові, Черкасах, Івано-Франківську, Севастополі, так і за кордоном – у Польщі, Литві, Іспанії. Вона володіє й різноманітними графічними техніками – такими, як офорт, літографія, лінорит, творить акварелі.
Нині Ярослава Галькун, член Національної спілки майстрів народного мистецтва, разом із луцькими художниками Володимиром Галькуном, своїм батьком, і Валерієм Розбицьким працюють над створенням духовного осередку «Волинська лампада» в селі Озютичі Локачинського району.
Тут планують відроджувати забуті народні ремесла, такі, як художня обробка металу, литво, карбування, витинанка, різьба по дереву. Ідею підтримав сільський голова Озютич Михайло Поліщук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus