USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мотопарад, катання діток і захопливі виступи: у Луцьку – байкерський фест

16 Червня 2018 17:53
Близько 500 байкерів із різних регіонів України, а також із Литви, Польщі та Білорусі на своїх Харлі-Девідсонах, Хондах, Ямахах, «китайцях» і навіть мотоциклах часів Другої світової війни з’їхалися до Луцька на Motopicnic.

Мотопарад вулицями міста за участю близько 100 байків, показові виступи, а також поїздки для дітей учасників АТО і діток із інвалідністю організували на проспекті Волі 16 червня.

Як розповів президент місцевого філіалу байкерського клубу «Lions» Олексій Боцман, різноманітні тематичні фестивалі відбуваються кожного року.

«Ми зібралися ще вчора (15 червня, – ВН) за містом, а сьогодні вирішили виїхати в місто для того, щоб про байкерів люди не забували. Також хочемо зробити свято для дітей наших АТОвців, зокрема й загиблих, і дітей із реабілітаційного центру, із інвалідністю. Після цього шоу ми вертаємося до себе на базу. Фестиваль більше робимо для себе, а в місто виїжджаємо для людей, для мешканців Луцька», – зазначив Олексій Боцман і додав, що «неважливо, на якому мотоциклі ти їздиш, головне, щоб ти їздив».
Волонтерка руху «Меценати для солдата» Любов Фрадинська зауважила, що байкери з волинських клубів завжди долучаються і надають свою допомогу під час різноманітних заходів, які волонтери влаштовують для сімей загиблих у АТО, діток Героїв Небесної Сотні.

«Цього разу вони також погодилися покатати діток. Діти задоволені, адже можна вилізти на мотоцикл, поїздити, сфотографуватися… Хтось так здійснює свою мрію, а хтось просто насолоджується поїздкою», – сказала Любов Фрадинська.
Вона поділилася, що лише наперед через групу у Facebook на поїздку з байкерами записалися 20 діток.
Приїхав «робити естетику для цього шоу» на мотоциклі радянського зразка післявоєнного періоду лучанин Ігор П’ятак. Він розказав, що разом із двома друзями-однодумцями цікавиться реконструкцією воєнних часів та відвідує різні подібні заходи.

«23 червня ми їдемо в Кам’янець-Подільський на реконструкцію початку Першої світової війни. Це наша історія та можливість віднайти однодумців», – наголосив Ігор П’ятак.
Та додав, що форму тих часів шиють на замовлення, однак зброя – справжня. Тяжче з транспортними засобами, адже «старий німецький мотоцикл часів Другої світової війни вартує, як хороша іномарка». Окрім того, радянські мотоцикли в українців часто скуповують поляки.

Дядя Вітя з дубнівського байкерського клубу на Motopicnic приїхав разом із шістьма своїми одноклубниками. Він зазначив, що у травні подібний фестиваль проходив і в Дубні та анонсував наступний фест на природі неподалік траси з Дубна на Рівне.
Головною родзинкою мотошоу, своєю чергою, став виступ важкоатлета, циркового артиста зі Львова Олега Тягнизуба, в доробку якого – 11 рекордів України. На подив усіх присутніх Олег демонстрував свої вміння: гнув залізні прути зубами, шиєю, піднімав гирі, лягав на цвяхи.
Останнім силач виконав свій коронний номер – протягнув, знову ж таки зубами, автівку, вщерть заповнену дітьми (усього в автомобіль помістилися 38 дітей).
Олег Тягнизуб поділився, що такі виступи для нього – це звичайні робочі тренування.

«Найбільшу вагу я тягну по воді. Там найменша сила тертя, тому по воді можна тягнути більше. Я протягнув плавучий корабель вагою 1195 тонн. Це такий, як п’ятиповерховий будинок. Його екіпаж – близько 10 людей – ледве руками зрушив. А я потягнув зубами, при чому чесно, при повному штилі. Це вдвічі більше, ніж чинний рекорд Гіннеса. Але просто вчасно не подали… Тепер мені потрібно ще раз це зробити», – розповів силач.
Окрім того, Олег Тягнизуб, який працює педіатром, поділився, що баланс між професією та виступами, рекордами вдається знаходити завдяки добрим справам, зокрема, благодійним марафонам, на яких збирають гроші для онкохворих діток чи тварин.

«Зуби – це Божий дар, природній ресурс, цього не натренуєш», – наголосив Олег Тягнизуб.
Опісля виступів учасники фесту зробили спільне фото, всілися на свої байки та вирушили вулицями міста на базу, що неподалік «Ровесника».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЖЕК Показати IP 16 Червня 2018 18:55
А Юлік наш де???
11 Показати IP 16 Червня 2018 21:21
Дуже круто що таке в Луцьку проводять ,але чому б це не робити за містом аби не заважати іншим людям ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus