USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

«На нас підсісти легко», – «Вар’яти» про Луцьк, наймилозвучніший гумор та імпровізацію

7 Квітня 2018 09:00
Уже зовсім скоро актори з першого україномовного гумор-шоу «Вар’яти» вчергове смішитимуть лучан. Гумористи дадуть відразу два концерти в нашому місті та представлять нову двогодинну програму, наповнену історіями з нашого життя.

Концерти відбудуться вже 14 квітня, тож, аби встигнути придбати квитки, яких, до слова, залишилося обмаль, варто поспішати.

Чому виступи «Вар’ятів» настільки популярні, а також про конкуренцію, відносини з публікою, майбутні плани та про те, що до всього потрібно ставитися з гумором, розповіли Інформаційному агентству Волинські Новини учасники гумор-шоу.

Попередньо Ви зазначали, що в Луцьку, якщо не враховувати Львів, відбувається найбільше концертів «Вар’ятів». Як вважаєте, із чим пов’язана така популярність?

Володимир Ковцун: Думаю, що така популярність, яку ми маємо у вас сьогодні, пов’язана з тим, що ми з’явились у телепросторі. Більше скажу, ми в Луцьку і до цього були популярними – люди ходили на наші виступи. Глядачі мають на таких концертах виплескувати енергію, сміятися, плескати – і це добре. Ми це відчуваємо і, завдяки вашим емоціям, нам теж стає добре. Концерт – це один суцільний організм, який взаємодіє. І коли все в організмі добре, тоді нема нічого лишнього – все працює. Йде обмін енергією: ми – вам, ви – нам.

Співакам набагато легше – написав пару пісень і співай собі все життя. Інша справа – гумористи, артисти (хоча я себе не вважаю артистом) розмовного жанру. У нас кожен концерт – це нова програма. Навіть ті номери, які увійшли в телеверсію, не йдуть у тур, тому що це люди вже бачили. От вам і проста формула популярності – смішний і сильний матеріал, і показуємо завжди все нове.
А які спогади залишилися у Вас від Луцька з часу минулого концерту?

Володимир Ковцун: Останній раз вразив Будинок з химерами – дуже там все дивне і гарне. Обов’язково треба сходити до будинку Миколи Голованя – я там хотів навіть купити скульптуру, але вона не влізала в бус. Але місто дуже подобається.
Чому варто ходити на концерти «Вар’ятів»?

Віталій Тильний: Я б сказав інакше: на концерти Вар’ятів не можливо не ходити. Ті, хто приходять хоча б один раз, стають «вар’ятовськими наркоманами». На нас підсісти легко, а зіскочити тяжко. Ходити треба для того, щоб вкотре переконатись, що україномовний гумор – наймелодійніший і найгумористичніший гумор у світі.
Що для Вас найцінніше у Вашій команді?

Сергій Притула: Здатність кожного учасника шоу підстрахувати один одного у скрутний момент. Авторська робота – це нелегка праця. Особливо, коли ти вже 8 років пишеш у рамках побутового гумору, не йдучи на територію політичного (де пишеться найлегше). Іноді у автора буває так званий «ступор», коли «муза» не йде, і хоч ти трісни. Тоді хлопці допомагають один одному: той може пісню написати, той може допомогти монологом, мені зі стендапами хлопці допомагають. Взаємовиручка – одна з ознак здорової атмосфери у колективі, яку я так ціную.
А як Ваші виступи сприймають закордоном? Чи отримуєте задоволення від спілкування з тамтешньою публікою?

Володимир Жогло: Закордоном наші виступи відбуваються іноді навіть із більшим ажіотажем, ніж тут, в Україні. Все тому, що тамтешні глядачі – це українці, які часто вже давно закордоном і рідко чують рідну мову. А на концерті вони згадують знайомі життєві ситуації, тому більш вільно і щиро реагують.
Які подарунки зазвичай отримуєте від публіки? Які презенти Вам найбільше запам’яталися?

Валентин Сергійчук: Подаруночки ми любимо! Найприємніший от нещодавно отримав у Кривому Розі. Дівчинка подарувала букет троянд і солодкий пряник з надписом «Вар'яти». Дуже люблю, коли нам даруюють смачнющі торти!
Який формат Вам більше до вподоби: телевізійний чи живі виступи? Чому?


Валентин Сергійчук: Особисто я люблю більше концертні виступи «Вар'ятів». На зйомках можна зупинитися, перезняти, вирізати щось, а на концерті все відбувається тільки один раз, і все. Маєш дуже мало часу на імпровізацію, і коли в тебе це виходить, отримуєш неабияке задоволення!
Як оцінюєте запуск на українському телебаченні багатьох гумористичних проектів? Чи відчуваєте конкуренцію із цього приводу?

Сергій Притула: Оцінюю виключно позитивно. По-перше, глядач має можливість обирати. Багато років у нас в країні була монополія «Кварталу». Зрідка з’являлись інші телевізійні гумористичні проекти на кшталт «Файна Юкрайна» чи «Велика Різниця по-українськи». Але в контексті гастрольної історії поруч ніхто не стояв. А зараз подивіться: «Вар’яти» вже три роки беруть планку у понад 100 концертів, «Дизель-шоу» не тільки активно гастролює, а й минулого року відібрав у «Кварталу» статуетку телевізійної премії «Телетріумф» у номінації «Найкраще гумористичне шоу». «Мамахохотала» має свого глядача, щоправда у них його дуже впевнено вибиває «Ліга Сміху». По містах, як гриби після дощу, виростають «стендап-шоу». «Брати Шумахери» зрештою… Конкурентне середовище ще ніколи не було шкідливим. Навпаки. Зараз усі боряться за глядача і перед екраном телевізора, і в концертному залі. Радий, що ми з хлопцями в цьому сенсі не пасемо задніх.

Особисто не можу назвати прямих конкурентів для «Вар’ятів». Глядача «Мамахохотала» чи «Ліги Сміху» ми вже переросли, а до глядача «Кварталу» чи «Дизель-шоу» ще не доросли. Плюс, ми єдині в україномовному сегменті. Правильно буде сказати, що ми конкуруємо самі з собою. Найстрашніше, що мені може сказати глядач після концерту – це «минулого разу було смішніше, ніж сьогодні». Наше завдання – не опускати планку!
Нещодавно стартував новий сезон шоу «Хто зверху?» Як Вам працюється з новою ведучою?

Сергій Притула: Напрочуд розкішно. Леся Нікітюк – хороша дівчинка. І в кадрі працює гарно, і каву мені носить. Дуже швидко «притерлась». Плюс, вона сподобалась знімальній групі. А це дуже важливо. Звичайно, в основному ти підзвітний продюсерам шоу і топ-менеджерам каналу. Але без поваги всього колективу результату не буде.
До запуску яких проектів ще готуєтеся? Які маєте нереалізовані плани?

Сергій Притула: Минулого року ми дуже довго виношували ідею скетч-шоу. Сподіваюсь, в наступному воно вийде на екрани. Ну, а я особисто, з нетерпінням чекатиму виходу повнометражного фільму «Секс і нічого особистого», який став моїм акторським дебютом у кіно.
Що побажаєте нашим читачам?

Віталій Тильний: Любові, добра, миру. І якщо є якісь проблеми, ставтесь до них із гумором – і жити стане веселіше!
Про шоу:

«Вар’яти-шоу» було створено у 2010 році кращими представниками українського гумору. Шоу позбавлене російської мови та нецензурної лексики, практично відсутні жарти «нижче пояса» та на політичну тематику – переважає побутова тема.

Очільник «Вар’ятів» – відомий український шоумен та телеведучий Сергій Притула.

Сьогодні до складу «Вар’ятів» входять артисти: Сергій Притула, Володимир Жогло, Володимир Ковцун, Віталій Тильний, Сергій Полупан, Валентин Сергійчук.

«Вар’яти» – найгастролююче україномовне гумор-шоу країни. У 2017 році – 115 концертів, у 2016 році – 122 концерти в Україні та закордоном.

Восени 2016 року відбулася прем’єра «Вар’яти-шоу» в ефірі Нового каналу. У листопаді 2017 року вийшов 2 сезон телеверсії.

Офіційний сайт: http://www.varyaty.com/

Сторінка в FB: facebook.com/varyaty

Сторінка в Іnstagram: instagram.com/varyatyshow

Сторінка в Youtube: youtube.com/varyaty
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 7 Квітня 2018 15:34
Легко підсісти?То ж треба так себе любити,фу,терпіти їх не можу,тіпа кумедні,а насправді притулі в клюбі сільському максимум виступати
Zz Показати IP 7 Квітня 2018 17:45
Насправді, я шкодую ті 700 з лишком . Щоби послухати того Це було минулого концерту в місті... ... Хтось в когось народився ....
Просто Я Показати IP 7 Квітня 2018 19:24
Молодець Притула і хлопці його молодці !!! Так тримати !!! Одне хороше шоу, що можна дивитися.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus