USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині – арктичне похолодання у супроводі дощів. Коли очікувати потепління

18 Вересня 2021 20:27
Найближчими днями на Волині очікують погіршення погодних умов із грозами та дощами. Утім у синоптиків є й втішні новини.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла черговий синоптик Волинського обласного гідрометцентру Леся Пасічник.

Зі слів метеорологині, найближчими днями на території області прогнозують погіршення погодних умов. Нестійка погода зумовлена впливом циклону, що перемістився на Волинь з Балкан.

«Переміщується циклон з Балкан, а разом з ним і атмосферні фронти. Очікуємо проходження холодного фронту з хвилями, за ним пошириться арктичне повітря. Потім циклон почне відходити у напрямку Білорусі, але він відкриє шлях північним вітрам, які суттєво впливають на зниження температури повітря. Окрім того, над областю спостерігаються грозові осередки», – розповіла фахівчиня.

З її слів, у неділю, 19 вересня не надто затишна погода на Волині утримається.

У цей день буде хмарно, з проясненнями, ймовірні дощі. Вітер західний, 7-12 метрів за секунду. Вночі температура повітря знизиться від 3 до 9 градусів вище нуля, вдень стовпчик термометра підніметься від 7 до 12 градусів з позначкою «плюс».

З понеділка, 20 вересня, Волинь перебуватиме у тиловій частині циклону, тому інтенсивність опадів дещо зменшиться. Синоптики очікують на невеликий дощ. Вітер північно-західного напрямку, 7-12 метрів за секунду. Нічна температура повітря становитиме 3-8 градусів тепла, а денна коливатиметься в інтервалі від 6 до 11 градусів вище нуля.

З вівторка, 21 вересня, опади припиняться, однак буде досить прохолодно. Вночі температура повітря знизиться від 2 до 7 градусів тепла, денна – 6-11 з позначкою «плюс».

«Такі показники вважають холодними для цієї пори. Проте у другій половині наступного тижня очікуємо на поступове підвищення температури повітря на 2-4 градуси», – зазначила черговий синоптик Леся Пасічник.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus