USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Оркестр Че» привезли Діда Мороза в Луцьк у червні. ФОТО. ВІДЕО

23 Червня 2013 17:05
Концерт харківського гурту «Оркестр Че» відбувся у Луцьку вчора, 22 червня.
На виступ приїхали лише 2 учасники гурту – Олег Каданов (гітара, тексти, вокал) та Сергій Савенко (кларнет). За словами організаторів виступу, на акустичні концерти у інші міста хлопці зазвичай їздять саме у такому складі.
Гурт присвятив виступ у Луцьку своїм друзям – саме в цей день у тих річниця весілля.
Олег Каданов розповів, що ця пара – з Харкова, проте вони переїхали жити в обласний центр Волині. Мовляв, така собі «харківська діаспора у Луцьку».

Гурт виконував пісні як українською, так і російською мовою. Переважно це композиції, вже не перший рік відомі шанувальникам – «Де сонце», «Романтики», «Икар», проте можна було почути і нові пісні, зокрема, «Джимми 2» із останнього альбому під назвою «Коллективное Б.».

Під час виступу музиканти зробили невеличку перерву, аби відвідувачі могли трішки відпочити і далі насолоджуватися концертом.

Музиканти майстерно «виносили» мозок своїми піснями – Каданов не тільки грав на гітарі та співав, а ще й супроводжував це все оригінальним звуковим супроводом, який лише підкріплював емоційність виконуваних композицій; Савенко ж неперевершено грав на кларнеті.

…літайте попри усі застороги…
Окремої уваги заслуговують і тексти пісень. Це - інтелектуальна поезія, яку необхідно зрозуміти для того, щоб відчути. Наприклад, одна з композицій - «Романтики» - складається з монофонів (коротка оригінальна розповідь, кожне слово якої починається з однакового звуку (літери) - примітка):

...романтики рискнули расколоть работу разума
решительно развенчивая риск реинкарнации...
...меланхолия Маркеса мешала метафизикам
магическими мантрами манить млекопитающих...


Окрім цього, творчість музикантів відрізняється неабиякою оригінальністю. Незважаючи на те, що на календарі – кінець червня, музиканти виконували пісню про Діда Мороза. Цікаво звучить пісня про химерних риб та химерних звірів:

химерні риби, химерні звірі
нахабно розбрелися по моїй квартирі
телефонують зранку в Баден-Баден
кричать у трубку: альо, Бенладен?


Проте не тільки авторські тексти присутні у репертуарі гурту – пісня «Хороший бізнес» покладена на вірш відомого сучасного українського письменника Сергія Жадана («Крістмас, Джізус Крайст!»). До слова, раніше разом з ним «оркестри» записали пісню «Жити – значить померти».

Під час виступу вокаліст закликав слухачів співати разом з ним, на що ті радо погодилися – майже вся публіка співала, плескала в долоні та танцювала.


Лучани не хотіли відпускати своїх улюбленців, тому харківчани співали на біс ще 2 пісні – «Мой маленький фюррер» та «Гутен морген, Маяковский» - на прохання залу.

Після концерту бажаючі мали можливість придбати альбом «Коллективное Б.» та отримати автографи.

У кінці вечора шанувальники повторювали: «Оркестр Че, будь ласка, ще», а потім просто обіграли назву гурту – «Оркестр Ще».









Довідково:
«Оркестр Че» – харківський арт-рок-гурт, який утворився у 2002 році.
На вечірніх сейшнах в гуртожитку театрального інституту познайомилися Олег Каданов (соліст, автор пісень), Сергій Савенко (кларнет) і Михайло Кабанов (перфоманс). Пізніше до них приєдналися Максим Морозов (альт) і Костя Сальніков (дарбука).
Концепція гурту — в злитті театру і музики.
У 2005 році перший альбом «Золотой миллениум» вийшов на лейблі незалежних музикантів ВДОХ після чого «Оркестр Че» почали запрошувати московські і пітерські клуби. Географія концертів досить швидко розширяється: Самара, Білгород, Тольятті, Краків, Варшава.
Оркестр Че брали участь в унікальному проекті з відомим українським письменником Сергієм Жаданом, а також в декількох сумісних концертах з групами 5'nizza, Lюк, Сергієм Бабкіним та іншими.
У 2007 році зняли кліп на пісню «Не знаю, де сонце» і «Маяковський». В листопаді 2007 року вийшов альбом «Эйфория закончилась. Happy End.». В лютому 2010 року вийшов альбом «Предчувствие нулевого года». А також кліпи на пісні «Музика Вівальді» і «Волга». У 2012 році музиканти видали альбом «Коллективное Б.».


Підготувала Аліна Ольхович



автор - Олег Черненко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus