USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поблизу Луцька пеленгували «лисиць»

22 Травня 2017 12:53
У лісовому масиві поблизу села Гаразджа Луцького району відбулися змагання чемпіонату області із радіопеленгації. Протягом трьох днів учасники з радіоприймачами шукали “лисиць”.

Спортивну радіопеленгацію називають ще «полюванням на лисиць». Хитра тварина асоціюються у спортсменів із радіопередавачами, що заховані у хащах і працюють лише певний час. Юнаки і дівчата з радіостанціями повинні їх знайти, відмітитися і поспішити до наступного пункту. Волинські радіопеленгатори – одні з провідних в державі.

Про це повідомляє Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Учениця Луцької загальноосвітньої школи №23 Лілія Тиха неодноразово була призеркою всеукраїнських змагань. А минулого року здобула перемогу на Чемпіонаті Європи в Норвегії.

Займаюся я цим спортом дуже давно, вже 6-ий рік, – каже Лілія. – Спорт дуже цікавий і захоплюючий. Мені дуже подобається. Багато нових знайомств, особливо за кордоном. Багато країн побачила. Вже була не в однійПерший мій чемпіонат Європи був у Чехії і в Норвегії.

Ще одна учасниця змагань, Катерина Демчук, у складі національної збірної поїде на Чемпіонат Європи до Словаччини. Розповідає:

– Цим спортом я займаюсь вже другий рік. Потрібно добре вчити карту, мати фізичну підготовку, добре слухати приймач, по якому ти біжиш. Відбіркові старти в нас були в Ужгороді, в Рівненській області і у Львові. Було дуже тяжко бігти…

Під час урочистого відкриття змагань волинські радіопеленгатори Артур Шкідина і Тарас Мельник отримали посвідчення “Майстер спорту України”. Цього почесного звання вони удостоєнні за значні досягнення і перемоги у різноманітних змаганнях із радіопеленгації.

Чемпіонат області зібрав не так багато учасників, як того хотіли організатори. Через недостатнє фінансування радіопеленгацією займається 150 юних волинян. Однак бажаючих значно більше, – каже заступник директора Центру НТТУМ Ірина Бабула. За її словами, радіопеленгатори дуже доргі, тому навчальним закладам дуже важко сприяти розширенню таких гуртків.

Організатори зробили для змагань такого рангу спрощену трасу, щоб всі змогли випробувати себе. Головний тренер збірної області Анатолій Долинський сподівається знайти на подібних змаганнях талановиту молодь, майбутніх чемпіонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus