USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Президент удостоїв високих нагород двох ветеранів-афганців із Волині

15 Лютого 2020 20:15
Двох ветеранів війни в Афганістані з Волині нагородили орденом «За заслуги» III ступеня від Президента України.

Про це під час урочистих заходів з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31 річниці виведення військ з Республіки Афганістан, які відбулися сьогодні, 15 лютого, оголосила заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець.

«Спасибі вам, воїни, за те, що ви мали силу духу витримати цю незрозумілу війну. Спасибі вам за те, що ви першими відгукнулися і пішли в бій навчати наших молодих воїнів на початку війни з Росією. Спасибі вам за твердість духу і силу волі, яку ви протягом скількох років не розгубили. Не втратили доброти і того, чого так сьогодні бракує нашому суспільству – єдності. На жаль, і сьогодні, як і в ті далекі часи, наші матері зустрічають вантаж «200». Але, якби ми вчилися на власних помилках, цього б не трапилося. І саме ваша спілка об’єднує сьогодні всіх. Добре, що серед вас зібралися такі чудові люди, які люблять ближніх та Україну. Не було б вашого надійного тилу – не було б усіх наших перемог», – зазначила посадовиця.
Вона побажала перемог Україні, а ветеранам війни в Афганістану – міцного здоров’я, а також привітала усіх зі святом Стрітення Господнього.

Окрім того, Світлана Мишковець наголосила, що вперше за багато років волинські воїни-афганці отримали нагороди від Президента України Володимира Зеленського.

Так, з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав президент України Володимир Зеленський нагородив орденом «За заслуги» III ступеня голову Ківерцівської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), учасника бойових дій в Афганістані В’ячеслава Гордіюка та голову Луцької районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), учасника бойових дій в Афганістані Миколу Шевчука.

«На жаль, ці нагороди ще не встигли прилетіти до Луцька, однак їх вручать воїнам з Волині згодом», – зазначила заступник голови Волинської ОДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
вояк Показати IP 15 Лютого 2020 21:20
Хотіли, як краще,а вийшло,як завжди.Уявіть настрій нагороджених.
Знаю Показати IP 16 Лютого 2020 01:03
в Ковелі полковника-афганця В.Ф.Матвеєва. В місті Ковелі користується заслуженим авторитетом, має вагомий внесок в розвиток міста як депутат міської ради багатьох скликань. Людина реально заслужила нагороду. Чому забули?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus