USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Різдво в Луцьку»: у центрі розпочалися святкові віншування. Фото

11 Січня 2020 14:03
Гурти з України, Білорусі та Польщі, дитячі танцювальні ансамблі, вокальні колективи релігійних конфесій, навчальних закладів, музичних шкіл, товариств із всієї Волинської області, а також відомі музиканти розважатимуть лучан і гостей міста святковими піснеспівами та різдвяними віншуваннями протягом двох днів.

Традиційний уже ХIV міжнародний етнофестиваль «Різдво в Луцьку» розпочався в суботу, 11 січня, на Театральному майдані. Цьогоріч дійство проходить під гаслом «Святкуймо Різдво разом».

Фестиваль відкрили театралізованою постановкою «Різдвяна зірка», під час якої виконали перекладену багатьма мовами чи не найвідомішу в цілому світі християнську колядку «Тиха ніч».
Опісля всіх присутніх на площі привітав перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«Вітаю усіх з Різдвяними святами, зокрема з відкриттям однієї з наших візитівок – етнофестивалю «Різдво в Луцьку». Цьогоріч до нас приїхало багато колективів із країн ближнього зарубіжжя, – сказав Григорій Недопад. – Хочеться всіх запросити до святкувань, попри відсутність снігу й різдвяної погоди, а новорічний настрій нам даруватимуть численні виступи».
Різдвяні віншування, своєю чергою, першими розпочали запрошені польські колективи: «Анджейкові нотки» (керівник Анджей Кондрад) та «Іскорки» (керівниця Рената Банах) із Люблінського воєводства.
У програмі етнофестивалю – різдвяні пісні у виконанні гурту Mad Heads, Галини Конах, Тетяни Ціхоцької, Алли Опейди, Адама Горбатюка, фіналісту телепроєкту «Голос. Діти» Ярослава Карпука, вокального гурту «Акорд», фольклорного гурту «Чачка», Волинського народного хору, гуртів Nota Neo, «Аколада», а також виступи музичних колективів конфесій міста, музичні вітання обдарованих дітей і дитячих колективів Луцька.

Окрім того, протягом усього фестивалю на Театральному майдані триває різдвяний ярмарок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus