USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Смачно-хмільне дозвілля: у Луцькому замку триває гастрономічний фестиваль. Фото

22 Вересня 2018 17:33
Незважаючи на не зовсім сприятливу погоду, до Луцького замку поспішають лучани та гості міста, аби посмакувати хмільними напоями та спробувати смачні страви, приготовані на грилі.

Фестиваль пива і м’яса триватиме в замку Любарта протягом двох днів – 22–23 вересня.

До вибору – не тільки м’ясні наїдки, а й закуски, овочі, фрукти, гарніри та солодощі. Таке різноманіття забезпечують майже 20 українських рестораторів.

Аби вразити містян пивом із незвичними смаками, до Луцька також з’їхалися представники 15 броварень із різних міст України.

Як розповів Генадій із броварні «Bartik Beer», з колегами вони приїхали на фестиваль із Івано-Франківська.

«Ми чотири роки варимо пиво в Івано-Франківську у власній крафтовій міні-пивоварні. Зараз представляємо чотири сорти розливного пива. Це напівтемне Ale Brown, класичне Light, пшеничне Wheat та мілк-шейк Peach, тобто персикове пиво. Чому мілк-шейк? Тому що, крім свіжих українських персиків, у пиво додаємо лактозу. Це сезонні сорти, які ми варимо, коли є свіжі фрукти. Маємо також чорничне пиво. Це хороший якісний продукт. Тому ми й приїхали в Луцьк, аби представити містянам добре пиво», – сказав Генадій.
Він поділився, що в Івано-Франківську мережа відкриває вже третю броварню. Окрім того, зареєстровано нову торгову марку пива «Brew bear».

«Одна варка орієнтовно триває 9 годин. Процес бродіння й відстоювання пива – мінімум 21 день. За один раз отримуємо партію в тонну. Наше пиво, окрім фестивалей, можна придбати в мережі піцерій у Буковелі й у наших франківських пабах», – зазначив чоловік і додав, що сам віддає перевагу шоколадному портеру.
Наталія з «Волинського броваря» приїхала на фестиваль із Березного Рівненської області.

«В асортименті маємо 12 видів пляшкового і 4 види розливного нефільтрованого пива. Є світле пшеничне, ячмінне та напівтемне. Наше живе пиво має попит. Ми неодноразово займали призові місця серед броварень в Україні. Відправляємо своє пиво до магазинів по всій країні, а також за кордон», – розповіла Наталія.
Серед найпопулярніших видів пива «Волинського броваря» жінка перерахувала портер, світле пшеничне пиво, імбирне пиво та гранатове.

«Сама я люблю портер. Загалом люблю темне пиво з гіркуватим присмаком», – зазначила Наталія.
Окрім різноманіття напоїв і страв, організатори гастрономічного фестивалю подбали й про цікаву розважальну програму. Так, на відвідувачів чекають конкурси, розіграші, пивна йога, флешмоб, зарядка, а також виступи музичних колективів, зокрема хедлайнерів свята – гуртів «Epolets» та «Ot Vinta».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 22 Вересня 2018 18:02
Ой як я, хлопцi, пиво люблю то не передать! Особенно з хорошою рибкой. А ше соточку прийняти на грудь то вопше рай. Був би молодий тоб приiхав до вас не думая.
Жека Показати IP 22 Вересня 2018 19:06
Пєйтє піво с юних лєт, у д...білов проблем нєт
НЕБАЙДУЖА Показати IP 22 Вересня 2018 19:13
І навіщо дітей сунути?
ще не зовсім свідоми до НЕБАЙДУЖА Показати IP 22 Вересня 2018 20:07
Думка у батьків, що дітям похавати на шару дадуть.
Боб Показати IP 22 Вересня 2018 20:02
Небагато там людей і лучанин з розумом свідомі , далеко туди не поспішають. Цей шабаш на території найстарішої церкви, точніше ії фундаменту, це пам'ятник архитектури, це територія 2х музеїв. Ганьба міской владі і організаторам. Невже нема більше місця. Люди їдуть подивитись на замок , а бачуть пияк, це пі.....ць
ігор луцький Показати IP 22 Вересня 2018 22:26
Наша гордість стала місцем для барбекю?Ще одна перемога!
Андрей Показати IP 23 Вересня 2018 11:16
пивной алкоголизм это проблема....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus