USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У сиропусну неділю в центрі Луцька частуватимуть смаколиками

12 Лютого 2018 19:00
18 лютого, у неділю сиропусну, прощену, в Луцьку проведуть доброчинний захід із нагоди запусту на Сорокадесятницю.

Дійство відбудеться з благословіння та за участі митрополита Луцького і Волинського Михаїла на площі перед кафедральним собором Святої Трійці після завершення Божественної Літургії. Гасло: «Слава у вишніх Богу і на землі мир, в людях благовоління» (Лк. 2:14).

Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Частуватимуть різними смаколиками, виступатимуть фольклорні, аматорські колективи, студенти Волинської православної богословської академії.

У рамках заходу учасники відвідають пацієнтів військового госпіталю та одиноких людей у місцевому геріатричному пансіонаті.

Управління єпархії запрошує усіх бажаючих долучитися до цього дійства.

Довідково.

Прощена неділя – один з тих свят, що безпосередньо пов'язані з Великоднем, а тому і дата у нього «плаваюча».

У 2018 році Прощена неділя буде відзначатися досить рано – 18 лютого.

Прощена неділя — останній день, коли дозволена скоромна їжа, тобто віруючі можуть дозволити собі в цей день масло, яйця, сир, сир, молоко. Наступного за Прощеною неділею день – понеділок – починається найскладніший та найдовший піст в християнстві.

У Прощену слід просити вибачення у всіх, не лише рідних і близьких, а всіх, з ким зіштовхує життя – за заподіяні образи і гріхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сергій Показати IP 12 Лютого 2018 19:56
от молодці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus