USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Світ вражає: Американець продає унікальну колекцію кришок на унітаз
96-річний американець Барні Сміт півжиття збирав кришки від унітазів і розписував їх. У його колекції понад 1300 робіт, які знаходяться в тематичному музеї, і тепер він шукає нового господаря.

Барні Сміт все життя пропрацював сантехніком, але крім роботи у нього було ще й хобі - збирати кришки від унітазів. У вільний час 96-річний колекціонер прикрашав їх не тільки фарбами, але і різними декоративними предметами, повідомляє Русский еврей.

На збір своєї колекції Сміт витратив 50 років. Оскільки кількість його робіт за весь цей час зросла до півтори тисячі, йому довелося відкривати цілий музей в своєму гаражі.

"Дуже часто злегка пошкоджені кришки списували, а я ходив і збирав їх. Потім розписував і декорував. Першим зразком моєї колекції була дерев'яна кришка з оленячими рогами", - каже Барні Сміт.

Тепер же пенсіонер шукає нового власника для свого музею, оскільки він вже не може продовжувати поповнювати колекцію новими шедеврами, зважаючи на вік і стан здоров'я.

"Мені важко працювати з такою ж швидкістю, як раніше. Я стаю все слабше. Адже мені вже 96", - зауважує Барні Сміт.

Експерти оцінюють його колекцію в кілька десятків тисяч доларів. Але не гроші важливі Сміту - він бажає знайти людину, яка б продовжила його справу і не стала би викидати його роботи на смітник.

"Мені потрібен покупець, який би і далі працював з музеєм. Не має значення, куди переїде моя колекція. Але я б хотів, щоб новий власник зберіг її і щоб люди продовжили милуватися нею", - сказав Барні Сміт.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus