USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Завтра в небо над Луцьком запустять 8 повітряних куль

31 Травня 2019 17:03
Вісім повітряних куль підніматимуть у небо лучан упродовж двох днів, аби вони могли оцінити всю красу рідного міського простору. Польоти здійснюватимуть з 6:00 до 22:00.

Про це йшлося під час брифінгу для представників ЗМІ 31 травня.

Так, Карнавал повітряних куль Аеросфера 2019 триватиме в Луцьку протягом 1–2 червня з 15:00 до 22:00 на території іподрому, що в центральному парку міста.

На лучан та гостей міста, окрім польотів на повітряних кулях, упродовж двох днів очікують майстер-клас з капоейри, дебатний турнір для школярів, гра «Криївка», бої на мечах та стрільба з лука, танцювальний батл, дефіле Grace Model House, Dj-парад, світлове шоу повітряних куль, вогняне шоу, безкоштовні майстер-класи, зокрема з виготовлення повітряних зміїв, родинні спортивні змагання тощо.

Також на території карнавалу діятимуть зони атракціонів для дітей та дорослих, а також музична сцена.
Як повідомив генеральний директор Київського повітроплавального товариства «Монгольф’єр» Сергій Скалько під час фестивалю працюватимуть 10 пілотів, які запускатимуть у небо 8 повітряних куль, зокрема очікується, що будуть і кулі незвичної форми, наприклад у виді сови.

Сергій Скалько пригадав, що минулого року перший фестиваль повітряних куль у Луцьку пройшов дуже успішно.

«Усі могли побачити кулі, які пролітали над містом. Минулого року в нас було 5 повітряних куль, цьогоріч буде 8. Загалом міський простір не передбачає великої кількості куль, адже вони заважатимуть повсякденному руху. Головне – не кількість куль, а якість, хороша атмосфера. Головне – щоби ми могли запрошувати гостей, друзів для спільного проведення часу і спілкування. Фестиваль готовий до старту», – сказав він.
Та додав, що всі необхідні дозволи організатори вже отримали: «Польоти розпочинатимуться із 6:00 і триватимуть до 22:00. Завтра ми дивуватимемо красивими повітряними кулями. Повітряні кулі – це прекрасно».

Серед пілотів буде і керівниця Асоціації повітроплавства з Німеччини, уродженка Луцька, яка вперше за 30 років відвідала рідне місто, Людмила Самборська. Вона поділилася, що про повітряні кулі в Луцьку почула минулого року, але не змогла відвідати фестиваль, адже він співпав у часі з тим, який проходив у Німеччині.

Загалом Людмила Самборська літає вже 21 рік.
Своєю чергою, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук висловив сподівання, що фестиваль із кожним роком тільки розвиватиметься і доросте до рівня того, що щороку відбувається у Кам’янці-Подільському.

«Луцьк – одне з небагатьох міст, де відбувається карнавал повітряних куль. Цей фестиваль сприяє популяризації нашого міста і робить його більш креативним, престижнішим… Ми щиро сподіваємося, що через кілька років у Луцьку запускатимуть стільки ж багато повітряних куль, як у Кам’янці-Подільському», – зазначив Ігор Поліщук.
Депутат звернув увагу на те, що карнавал цьогоріч приурочений до Дня захисту дітей і його зможуть відвідати всі лучани, які планують чи не планують польоти на повітряній кулі.

Організатори дійства – департамент сім’ї, молоді та спорту Луцької міської ради та ГО «Івентум».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus