USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Капітан захопленого Росією буксира змусив окупантів надати йому перекладача

28 Листопада 2018 22:50
Командир українського рейдового буксира "Яни Капу", старшина Олег Мельничук під час так званого "суду" в окупованому Криму вимагав надати йому перекладача з російської, бо не розуміє іноземну мову.

Про це розповів його адвокат Едем Смедляєв в ефірі каналу "112".

"Він скористався правом на перекладача. Заявив, що не повністю розуміє російської мови і йому надали перекладача з російською на українську і з української на російську. Він також заявив, що не визнає себе винним, вважає себе непричетним до цієї справи і готовий відстоювати свою невинуватість у будь-якому місці, у тому числі в судах", – зазначив захисник.

Олега Мельничука, як і решту полонених українських моряків, "суд" Сімферополя арештував на два місяці.

Смедляєв зазначив, що коли Росія захопила українські судна в Азовському морі, то наші військові були змушені залишити свої речі на кораблях, а ходити в СІЗО у військовій формі їм не дозволяють.



У той же час, кримськотатарський активіст Нариман Джелялов повідомив, що кримчани зібрали на потреби захоплених ФСБ українських моряків близько 140 тис. рублів.

25 листопада росіяни у Керченській протоці відкрили вогонь на ураження по українським кораблям, захопили їх і поранили 6 українських військовослужбовців. Водночас, росіяни кажуть, що «отримали легкі поранення» троє українських військових, їхній стан нібито стабільний.

За даними розвідки, стан здоров’я поранених військовослужбовців задовільний.Троє з них прооперовані та знаходяться в Керченській міській лікарні № 1 ім. М.І. Пирогова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
скептик Показати IP 28 Листопада 2018 22:55
треба було вимагати перекладача з бойківського діалекту
Анатоль_ Показати IP 28 Листопада 2018 23:12
Хлопу за ту мужнiсть треба дати Героя Украiни як Надi Савченко!
Рокині Показати IP 28 Листопада 2018 23:36
а за таке справді треба орден давати ... шо за назва така Яни капу, якась закарпатська незрозуміла...
Анонім до Рокині Показати IP 29 Листопада 2018 07:10
Назва одного з міст в Криму, історична, кримсько-татарська
Татарин обрізаний Показати IP 29 Листопада 2018 00:09
Поперше це повна туфта ... по друге - якщо ХЛОПЦІ військові герої - треба було вести бій до кінця !!!Втопити хоча б катер росіян у цьому морі. Битися до смерті. А так це ПОРОШЕНКІВСЬКА ПРОВОКАЦІЯ ...
Я Показати IP 29 Листопада 2018 04:36
росіяни в черговий раз показали що вони роблять по закону - не розуміє мови на якій проводиться суд - дали перекладача... в чому героїчність ???
777 Показати IP 29 Листопада 2018 11:25
Заставил предоставить переводчика? Каким образом? Моя твоя не понимай?
Степан (Крымчанин) Показати IP 29 Листопада 2018 12:03
По тексту-"...коли Росія захопила українські судна в Азовському морі" Це політизована брехня. Захопили в Чорному морі на траверсі півострова Тамань.
Коза до Степан (Крымчанин) Показати IP 30 Листопада 2018 13:57
І??? Вони що, тихо підкралися? Кораблі йшли по курсу. Якщо збились з курсу - повідомляється. Ніхто не йде з матюками на таран і не "зажимає". Вони могли їх просто розвернути. Я, коли слухала запис, думала, що це якийсь школяр в стрілялку грає та істерично верещить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus