USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

«Севастополь» – «Волинь»: розвідка ВН. ФОТО

25 Жовтня 2013 11:33
Луцька «Волинь» зіграє в гостьовому матчі проти «Севастополя» в неділю, 27 жовтня.
«ХРЕСТОНОСЦІ» ШТУРМУВАТИМУТЬ «СЕВАСТОПОЛЬ»
Останні дні жовтня для міста-героя є особливо пам’ятними. Саме в цю осінню пору 1854 року війська царської Росії відбивали атаки англо-франко-турецьких військ. А 1941 року 11-а німецька армія Еріха фон Манштейна, прорвавши в Криму позиції 9-го стрілецького корпусу та частин Приморської армії, розпочала швидко наступати на Севастополь. За рахунок чого будуть проривати редути «Севастополя» «бійці» Віталія Кварцяного поки достеменно невідомо, адже в грі проти «Говерли» «хрестоносці» показали зовсім беззубу гру.
Без сумніву, «моряки» будуть битися і в неділю. Перш за все, підопічні Геннадія Орбу прагнуть взяти реванш за ганебну поразку в Луганську. Не віриться, що кримчани зіграють від захисту. У «Севастополі» вистачає моторних виконавців, які здатні заморочити голову приїжджим оборонцям-гренадерам: найменший гравець УПЛ Карноза (163 см), вихованець португальського футболу Фарлей, технічний півзахисник Костянтин Ярошенко.
Склад в «моряків» є далеко не найгіршим в нашому чемпіонаті. В команді присутні як досвід (Левандовські, Ковпак, Дуляй, Міколюнас, Кузнєцов, Симоненко, Жабокрицький), так і молодь (Неплях, Фарлей, Карноза, Караваєв, Будківський). Найкращим «снайпером-матросом» є Олександр Ковпак (4 голи).

Цікавий факт: у турнірній таблиці дублерів молодь «Севаса» посідає 11-е місце, але, в той же час, найкращим бомбардиром першості є кримчанин Володимир Коваль: дев’ять м’ячів в десяти поєдинках!
Як і більшість команд, «Севастополь» краще грає в рідних стінах. З шести домашніх матчів команда Орбу поступилася двічі, програвши «Шахтареві», але підставивши підніжку міцному «Дніпру».
Поки що в Луцька та Севастополя однакова кількість залікових балів — по тринадцять. Тому не варто наголошувати про важливість гри для обох суперників.

КВАРЦЯНИЙ: ПРО КОТИКІВ, ШТАНИ ШИША І ПІЖОНІВ
Після протистояння з Ужгородом, Віталій Кварцяний нарікав на гравців, які подібні до котиків на дивані. Сподіваємося, що волинські «котики» в неділю покажуть зуби та кігті. Також тренер лучан різко пройшовся по окремим виконавцям: Шиш, за словами ВВК, наклав у штани; Шумахер тупцював навколо м’яча, наче корова; Матей не виправдав покладених на нього надій; Задерецький боявся єдиноборств; а гравець дубля Хомченко, що не був задіяний у грі проти закарпатців, — піжон, який через два роки опиниться в Боратині.
Висловив своє незадоволення Віталій Володимирович і до журналістів, які замовчують його слова, коли він іноді хвалить хлопців. Хочеться вірити, що після матчу в Севастополі буде змога написати хвалебні оди не комусь окремо, а всій луцькій команді.


ЗАМІСТЬ ЄВРОКУБКІВ - БОРОТЬБА ЗА ВИЖИВАННЯ
Перед початком сезону чимало вболівальників прогнозувало, що команда з Криму на рівних повоює за місце «під сонцем», себто за потрапляння до єврокубків. Однак на теперішній момент «Севас» розчаровує своїх уболівальників. Швидше за все, в цьому сезоні Крим залишиться без свого представника в Прем’єр-лізі — мова йде про «Таврію». Тому всі надії кримчан, що великий футбол буде гостювати на сонячному півострові і в наступному сезоні, покладені саме на «Севастополь».
Ще місяць тому, в розіграші Кубка України «Севастополь» вилетів від посередньої команди першості — львівських «Карпат». Здавалося, що всі сили з кубкового театру воєнних дій кримчани кинуть на чемпіонатівський фронт. Проте три наступні гри після фіаско з «Карпатами» «біло-сині» програли з гольовою різницею 1-7! Хтозна, можливо, після зимової перерви «Севас» заграє краще, аніж тепер.

ПОЄДИНОК ОБІЦЯЄ БУТИ РЕЗУЛЬТАТИВНИМ
Уперше «хрестоносці» і «моряки» зустрілися в квітні 2006 році в рамках розіграшу 1/16 Кубка України. Кримчани, які на той момент були клубом другої ліги, виявилися дужчими за першолігового опонента — 3:0. З того складу в лучан вже нікого не залишилося. Варто сказати, що за волинян бігали уродженці нашої області Віталій Кашуба та Роман Жерш. До слова, в «Севаса» голом відзначився ветеран команди Жабокрицький. У наступному сезоні «моряки» вийдуть до 1-ої ліги, де знову зустрінуться з лучанами. Хлопці Віталія Кварцяного в двох матчах здобудуть чотири очки (2:0, 1:1). Забивали за «хрестоносців»: Войтович, Жадер, Алозі.
В сезоні 2008/09 лучани вдома знову візьмуть гору — 3:0 (Хромцов, Пищур, Кінаш. Нереалізований пенальті: Пищур). Причому всі голи Луцьк заб’є в другому таймі. На виїзді вже «Волинь» програє в три м’ячі — 1:4 (Кудінов).
Наступний сезон знову подарує для лучан чотири бали (1:1, 2:1). Своїми шансами вразити ворота кіпера «моряків» Сокоренка скористалися Пічкур та двічі Павлов.
Щодо Прем’єр-ліги, то клуби вперше перетнулися 10 вересня 2010 року. «Волинь» перемогла — 1:0 (Майкон). Наприкінці матчу бразилець міг оформити дубль, але не реалізував пенальті. В цій грі на дві жовтих картки награв знайомий для Луцька Олег Шандрук. Також бігав тоді за кримчан Анатолій Шевелюхін, що трішки раніше виступав за «хрестоносців».
У матчі-відповіді (09. 04. 2011) «Севас» знову наколотив лучанам чотири «банки» — 1:4. Двічі влучав у ворота Неділька поляк Левандовські (з пенальті), по разу: Жабокрицький, Ібраїмі. В нас же з «точки» забив Пищур. У «Севаса» на «гірчичник» награли Ібраїмі та... Ігор Скоба. За сімнадцять матчів в складі кримчан, нині опорник «Волині» і уродженець Джанкоя, провів два м’ячі («Карпатам» та «Іллічівцю»).
Отже, поєдинок 27 жовтня обіцяє бути гольовим. Жодного разу між суперниками не було зафіксовано нудної «сухої» нічиєї.

ЧИ ДЕБЮТУЄ В СЕВАСТОПОЛІ БРАЗИЛО-ІТАЛІЄЦЬ?
Тепер пройдемося по кадровим втратам суперників. Через зайві картки в «Севастополя» не вийдуть на поле Віталій Віценець та Сергій Симоненко.
У «Волині», на щастя, попереджень ніхто не набрав стільки, аби залишитися в Луцьку. Але є травмовані виконавці. Невідомо чи оговталися від пошкоджень Богдан Шершун і Рамон Лопес. Швидше за все, ми не побачимо бразильця та українця на газоні стадіону «Севастополь». Незрозуміло чи до кінця одужав Артем Кичак. В свіжій грі зі Старою Вижвою Артем відстояв у воротах останні півгодини матчу.
Напевно, що Віталій Кварцяний вдасться до кількох замін, якщо брати до уваги склад на нещодавній матч проти «Говерли». Не виглядає переконливо у виграних єдиноборствах та у підборах шкіряного Матуку, тому не буде дивно якщо в опорній зоні з’явиться правий (хоча раніше грузин грав центрального) оборонець Парцванія. Цілком ймовірно, що Віталій Володимирович дасть понюхати пороху в УПЛ новачку Селіну.
Судитиме матч, який ще раз нагадаємо, відбудеться 27 жовтня о 16 годині, Ярослав Козик.
Орієнтовний склад на гру:
Літовченко — Шиш, Шиков, Масло, Сімінін — Гошкодеря, Скоба — Бабатунде, Матей, Бікфалві — Шумахер (Селін)

«Севастополь» в сезоні 2013/2014:
1 тур
«Севастополь» — «Чорноморець» — 1:1 ( Ковпак, 43 — Бакай, 39 (п))
2 тур
«Севастополь» — «Шахтар» — 1:3 (Кожанов, 60 — Фред, 24, Л. Адріано, 78 В. Нем, 89)
3 тур
«Динамо» — «Севастополь» — 2:0 (Аруна, 14, Мбокані, 50)
4 тур
«Севастополь» — «Таврія» — 1:0 (Кузнецов, 54)
5 тур
«Металург» Зп — «Севастополь» — 2:2 (Матеус, 54, Матяж, 79 — Симоненко, 25, Кузнецов, 44)
6 тур
«Севастополь» — «Дніпро» — 1:1 (Ярошенко, 39, Селезньов, 51). Вилучення: Федорів, 90+8 («С»)
7 тур
«Металіст» — «Севастополь» — 3:1 (Девіч, 12, 40, Кристальдо, 89 (п), — Новак, 37). Вилучення: Літовка: 86, («С»)
8 тур
«Севастополь» — «Карпати» — 1:0 (Фарлей, 53)
9 тур
«Ворскла» — «Севастополь» — 2:2 (Міщенко, 30, Громов, 90 — Віценець, 45, Ковпак, 78)
10 тур
«Севастополь» — «Металург» Дн — 4:2 (Ковпак, 11, 90+2, Карноза, 66, Будківський, 90 — Лазіч, 45+2, Прийма, 84). Вилучення: Морозюк, 68 (“М”)
11 тур
«Арсенал» — «Севастополь» — 3:1 (Кравець, 53, 70, Аржанов, 61 — Левандовські, 33 (п))
12 тур
«Севастополь» — «Іллічівець» — 0:1 (Федотов, 44)
13 тур
«Зоря» — «Севастополь» — 3:0 (Любеновіч, 20, Хомченовський, 23, Віценець (автогол), 67). Вилучення: Симоненко: 72(«С»)

Корвет ЛУЦЬК (на фото знизу) несе службу в Севастополі. Тому волиняни мусять відчувати підтримку в Криму
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus