USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Волинь» – «Говерла»: розвідка ВН. ФОТО

17 Жовтня 2013 18:32
Як і в одинадцятому турі, луцька «Волинь» першою зіграє в черговій грі українського чемпіонату.
В разі перемоги ужгородців, лучани опиняться позаду свого майбутнього суперника. Тому підопічні Віталія Кварцяного зобов’язані зіграти на межі своїх можливостей, аби покласти до кишені три очки. В разі кепської гри тренер «хрестоносців» може відправити своїх хлопців вже на екскурсію не до хлібозаводу, а до нововолинської шахти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВІТАЛІЙ КВАРЦЯНИЙ ВЧИВ СВОЇХ ФУТБОЛІСТІВ ПЕКТИ ХЛІБ. ФОТОРЕПОРТАЖ

Старт сезону подарував для «Говерли» в опоненти лідерів УПЛ «Шахтар» й «Динамо» (хоча киян в цьому сезоні важко назвати лідерами). у матчах проти грандів гравці з найменшого обласного центру країни виглядали більш-менш пристойно. Нагадаємо, що новий сезон «Говерла» розпочала з новим тренером В’ячеславом Грозним. Олександр Севідов, в свою чергу, перебрався до Львова. До «Волині» ж повернувся добре знайомий лучанам Віталій Кварцяний.

ЛУЧАНИН – ОДИН ІЗ НАЙКРАЩИХ У СКЛАДІ «ГОВЕРЛИ»

«Говерла» – це суміш досвідчених та молодих футболістів. До старших гравців можна віднести воротаря Дмитра Бабенка, захисників Володимира Єзерського, Дебатіка Цуррі, Віталія Лисицького, Леандро,півзахисників Мірко Райчевіча, Дмитра Трухіна, Развана Кочіша, Адріана Пуканича, нападника Нікулає Маріуса. З молодих гравців можна назвати вихованців «Динамо» Віталія Буяльського, Сергія Люльку, Євгена Морозенка, вихованця «Шахтаря» Леоніда Акуліна, екс-одесита Віталія Балашова, нігерійця Іканде Армоні, француза Дамієна Ле Таллека.

У складі наших суперників виступає уродженець Луцька – Дмитро Трухін. Півзахисник «Говерли» в минулому сезоні зарекомендував себе, як один з найкращих плеймейкерів чемпіонату. Також в Ужгороді нині мешкають колишні «хрестоносці» Душан Савич і Леандро. В 10 турі ця бразило-македонська парочка дебютувала в новому клубі проти «Арсеналу». Та зустріч зібрала на полі чимало колишніх «хрестоносців»: Савіч, Леандро, Лисенко, Шарпар, Аржанов, Герасимюк. Також нещодавно ужгородці переманили до себе Олексія Бабиря, але «результативного» нападника на даний момент немає в заявці команди. Схоже, що ВВК був правий, раніше заявивши, що Олексій досить і досить посередній гравець. Зате в складі закарпатців перебуває Борис Тащі, який в свій час пограв за одеський «Чорноморець» і московське «Динамо». Але В’ячеслав Вікторович поки не поспішає дати шанс проявити себе молодому нападнику.


ПРОТИ ЛУЧАН ЗІГРАЮТЬ ЗБІРНИКИ МАКЕДОНІЇ, АЛБАНІЇ, РУМУНІЇ, ГРЕЦІЇ ТА ФРАНЦІЇ

Найбільш досвідченими в складі «Говерли» можна сміливо назвати румунів Развана Кочиша і Ніколає Маріуса. Обидва вони встигли зіграти чимало матчів за свою національну збірну, а Маріус в свій час був гравцем «основи» титулованого португальського «Спортинга». До досвідчених гравців можна віднести й Мірко Райчевіча, Александара Лазевські, Віталія Лисицького, Дебатіка Цуррі, учасника Ліги Європи Сотіріоса Балафаса. А найбільш зірковим, напевно, в складі «темно-синіх» є молодий француз Дамієн Ле Таллек. «9» номер суперника пограв у дортмундській «Боруссії», французькому «Нанті», у молодіжних збірних Франції.


МИНУЛОГО РОКУ АРБІТР ПОДАРУВАВ «ВОЛИНІ» ПЕРЕМОГУ


Якщо «Говерла» поступається в першому таймі, то в підсумку вона неодмінно програє. Виняток лишень становить поєдинок із Запоріжжям. Для лучан було би просто чудово першими відкрити рахунок ще в перші сорок п’ять хвилин протистояння.
У минулому році вдома лучани зуміли переграти «Говерлу» – 2:1 (Аржанов, 41, Савіч, 56 – Ле Таллек, 60). Після матчу гравець закарпатців Євген Макаренко звинуватив у поразці арбітра матчу. Дійсно, Сергій Даньковський угледів гру рукою в Щедракова, якої не було і близько. Удар з точки Бабенко «потягнув», однак кіпер не впорався з добиванням Аржанова.
На виїзді «Волинь» зіграла внічию – 1:1 (Райчевіч – Савіч).
Для офіційного сайту «Говерли» наставник закарпатців заявив: «Ми детально вивчаємо «Волинь»… Луцькі гравці є високими і будуть мати перевагу на другому поверсі…. Нещодавно у «Волині» з’явився хороший румунський диспетчер Матей, якого їм раніше не вистачало… Нам важливо буде реалізовувати створені моменти».

СПРОБУЄМО ПІДНЯТИСЯ НА «ГОВЕРЛУ» БЕЗ ЕРІКА, БОГДАНА ТА РАМОНА

Щодо втрат «Волині», то, швидше за все, поєдинок пропустять травмовані Богдан Шершун, Рамон Лопес і Ерік Бікфалфі. Цікаво яких двох гравців випустить в опорну зону ВВК: Гошкодерю, Скобу чи поставить туди правого оборонця Парцванію. Хоча Гошкодеря може зіграти і у півзахисті, ближче до атаки. Щодо середньої лінії, то, думається, там все буде без змін. Ще одне запитання: в старті вийде один «чистий» нападник Шумахер чи бразилець буде бігати в парі з Дмитром Козьбаном.
Розсудить західноукраїнське дербі одесит Віктор Швецов. Початок гри завтра, 18 жовтня о 17.00.

Прогнозований склад на гру:
Неділько – Шиш, Масло, Шиков, Сімінін – Матуку, Скоба – Матей, Бабатунде, Гошкодеря – Шумахер

«Говерла» в сезоні 2013/2014:
1 тур
«Шахтар» – «Говерла» – 2:0 (Гречишкін, 47, Луїс Адріано, 89)
2 тур
«Говерла» – «Динамо» – 1:2 (Мбокані, 39, 40 – Балашов, 87 (п))
3 тур
«Таврія» – «Говерла» – 1:3 (Фещук, 13 – Трухін, 2, 79, Балафас, 85)
4 тур
«Говерла» – «Металург» З – 1:1 (Ле Таллек, 55 (п) – Шевчук, 15). Вилучення: Нестеров («МЗ»)
5 тур
«Дніпро» – «Говерла» – 1:0 (Калініч, 44)
6 тур
«Говерла» – «Металіст» – 0:2 (Соса, 45+1, Бланко, 61)
7 тур
«Карпати» – «Говерла» – 1:0 (Зеньов, 57)
8 тур
«Говерла» – «Ворскла» –1:2 (Армоні Ікванде, 55 – Громов, 22, Янузі, 26)
9 тур
«Металург» Дн – «Говерла» – 4:2 (Нельсон, 23, Безліхотнов, 32, 69, Мораєс, 37 – Ле Таллек, 34, Лисенко, 66)
10 тур
«Говерла» – «Арсенал» – 2:0 (Лисицький, 15, Буяльський, 24)
11 тур
«Іллічівець» – «Говерла» – 0:1 (Кочіш, 83)
12 тур
«Говерла» – «Зоря» – 0:0


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus