USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Волинь» – «Шахтар»: розвідка ВН. ФОТО

31 Жовтня 2013 15:17
У п’ятницю луцька «Волинь» уже не вперше у цьому сезоні відкриє черговий тур Прем’єр – ліги. Суперником волинян буде іменитий донецький «Шахтар».
«Залікові бали або смерть!»

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада англомовні країни відсвяткують Хеллоуїн. Хоча і в нас теж дехто полюбляє в цей день напнути страхітливі костюми, незважаючи на те, що це язичницьке дійство є цілком далеким від нашої рідної слов’янської культури. Так от, в останній день жовтня американські діти ходять по сусідам, родичам та вимагають солодощі, лякаючи словами: «Цукерки або смерть!».

Для своїх суперників луцька «Волинь» може трішки перефразувати цю «погрозу»: «Очки або смерть!». Тим паче, що на поєдинки проти лідерів Віталій Кварцяний вміє налаштувати команду.

Останні дві гри «хрестоносці» поступилися далеко не найсильнішим суперникам УПЛ. Окрім того, що лучани, не зумівши вирвати перемогу в десятьох гравців «Севастополя», на останніх секундах матчу ще й пропустили від «моряків» бронебійний снаряд. Тому залікові бали для наших хлопців є на вагу золота.

Хоча зараз керівництво луцького клубу, напевно, більше хвилює не майбутнє протистояння з учасником Ліги чемпіонів, а подальша доля команди. Проте давайте розмовляти про футбол і будемо надіятися, що «Волинь» омине доля «Кривбасу» та «Арсеналу».
Хто з лучан виконає роль Зозулі?

Якщо перші шість турів «Шахтар» розпочав, як і очікували від команди, то далі були закономірний програш «Дніпру», «мир» з харків’янами, незрозуміле фіаско від «Карпат», ледве врятований бал в грі з «МеталДоном». Але в наступних трьох матчах донеччани настріляли 14 голів, пропустивши лише один! Особливо чомусь запам’ятався поєдинок «гірників» проти «Дніпра». Гості не витримали шаленого темпу господарів і пресингу від гостей. До того ж, пропустили м’ячі забиті головою від невисокого Романа Зозулі (176 сантиметрів).
Перед німцями – «Волинь»

У вівторок, на «Донбас Арені», донеччани зіграють надважливий поєдинок проти «Байєра». Тому, напевно, «гірники» спробують перемогти команду Віталія Кварцяного мінімальними силами. На цьогорічну Лігу чемпіонів «Шахтар» не заявив Антона Шиндера, Велінгтона Нема, Соболя та Ісмаїлі. Тому цілком реально, що когось з вищезгаданих виконавців ми побачимо з перших секунд протистояння.

29 жовтня «Шахтар» також грав кубковий матч проти «Миколаєва», але команді Містера Луческу не довелося прикласти титанічних зусилля, аби пройти далі.

Щодо протистояння торік, то в Луцьку «гірники» розбили суперника 0:4 (Девіч, Мхітарян-2, Тейшейра). В Донецьку гості хоча би спромоглися на гол – 1:4 (Шандрук (аг), Кучер, Коста, Едуардо – Бікфалві)
Феррейра чи Адріано?

Румунський тренер чомусь на вістря атаки ставить Луїса Адріано, а не молодого та перспективного Факундо Феррейру. Наведемо статистику бразильця та аргентинця у цьому чемпіонаті: Адріано провів на полі 906 хвилин та забив шість голів; Феррейра відбігав 372 хвилини і влучав у ворота суперника таку ж кількість разів. Саме цей дует нападників і є найрезультативнішим у нинішньому «Шахтарі». І це, врахуйте, донеччани забили найбільше голів з-поміж решти учасників першості – 38!

Бернард дорожчий, аніж усі «хрестоносці»

У складі наших гостей чимало дороговартісних гравців. Наведемо перелік лишень тих, які, згідно з інформацією сайту transfermarkt. De, вартують від 10 мільйонів євро та вище: Даріо Срна (10 мільйонів), Фернандо (10 мільйонів), Фред (11 мільйонів), Ярослав Ракіцький (12 мільйонів), Алекс Тейшейра (13 мільйонів), Тайсон (15 мільйонів), Бернард (20 мільйонів). У Луцьку ніхто не дотягує навіть до двох мільйонів.

Глядачі побачать у стартовому складі володаря КУЄФА?

Схоже, що одужав Богдан Шершун, тому, ймовірно, ми побачимо його в опорній зоні. Незадоволений Віталій Кварцяний новачком Матеєм, але зважаючи на травмованого Лопеса, глядачі «Авангарду» побачать румунського хава у дії. Не вилікувався до кінця Темур Парцванія. Моментами непогано в останній грі показав себе Дмитро Нємчанінов, якому довіряв Кварц на старті чемпіонату. Можливо і проти «гірників» «8»-ий номер покаже свої найкращі якості. Але якщо Дмитро і вийде на поле, то достовірне невідомо, яку позицію поставить його керманич «хрестоносців».
Отже, матч відбудеться 1 листопада о 19 годині. Суддею на поєдинок призначили киянина Сергія Даньковського.
Орієнтовний склад на гру:
Літовченко – Сімінін, Шиков, Масло, Шиш (Нємчанінов) – Шершун, Скоба – Матей (Гошкодеря), Бікфалві, Бабатунде ¬ – Шумахер
«Шахтар» у сезоні 2012/2013
1 тур
«Шахтар» – «Говерла» – 2:0
(Гречишчкін, 47, Луїс Адріано, 89)
2 тур
«Севастополь» – «Шахтар» – 1:3
(Кожанов, 60 – Фред, 24, Л. Адріано, 78, В. Нем, 89)
3 тур
«Шахтар» – «Чорноморець» – 1:0 (Д. Коста, 73)
4 тур
«Шахтар» – «Динамо» – 1:3
(Срна, 2, Едуардо, 53, А. Тейшейра, 86 – Беланда, 7)
5 тур
«Таврія» – «Шахтар» – 0:4
(Фред, 9, Даценко (автогол), 48, Л. Адріано, 47, 54)
6 тур
«Шахтар» – «Металург» З – 2:0 (Срна, 15, Л. Адріано, 88)
7 тур
«Дніпро» – «Шахтар» – 3:1
(Зозуля, 47, 63, Селезньов (пен.), 73 – Кучер, 90+1)
8 тур
«Шахтар» – «Металіст» – 1:1
(Степаненко, 59 – Девіч, 77). Вилучення: Срна («Ш»): 90+4
9 тур
«Карпати» – «Шахтар» – 3:2
(Гладкий, 7, Бартуловіч (пен.) 52, 61 – Д. Коста, 23)
10 тур
«Шахтар» – «Ворскла» – 3:0 (Феррейра, 35, Хюбшман, 49, Фернандо, 80). Нереалізований пенальті: А. Тейшейра «Ш» (79)
11 тур
«Металург» Д – «Шахтар» – 2:2 (Ракіцький (авт.), 24, Мораєс, 51 – А. Тейшейра, 54, Едуардо, 82)
12 тур
«Шахтар» – «Арсенал» – 7:0 ( Феррейра, 10, 48, 54, А. Тейшейра, 44, 45, Едуардо, 58, Ісмаїлі, 63)
13 тур
«Іллічівець» – «Шахтар» – 1:3 (Степаненко (автогол), 38 – Срна (пен.), 66, 73 (пен. ), Л. Адріано, 85)
14 тур
«Шахтар» – «Зоря» – 4:0 (Степаненко, 14, Бернард, 19, Феррейра, 22, 51)







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Босс Показати IP 2 Листопада 2013 00:04
порвали хрестоносці дорогих кротів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus