USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як отримати пільги: дев'ять кіл пекла для родини волинського учасника АТО

30 Березня 2015 17:44
На Волині дружина учасника АТО уже рік оббиває пороги сільської ради, аби домогтись для своєї чотирирічної донечки пільг, що належать їй згідно із законом. Однак натомість молода мама отримала від сільського голови злісне «паскуда» у спину, та проблеми з дільничним.

Юлія Суй - мешканка села Веселе, що у Луцькому районі, мама двох малолітніх діток. Майже рік тому зі сльозами на очах вона провела свого чоловіка Андрія на війну, захищати Батьківщину на «лінії вогню». На руках залишилося дві донечки, одній із яких немає й року.
«У тебе вдома 20 чоловік, нехай глядять дитину»

Зі слів жінки, проблеми розпочались ще з листопада минулого року.

«Конфлікт розпочався і з того, що голова сільської ради Оксана Семенюк не захотіла перевести мою чотирирічну дитину у старшу групу місцевого дошкільного навчального закладу. А тим часом, зважаючи на свій вік та рівень розвитку, вона уже не може навчатись у молодшій. Дівчинці там нецікаво. Однак мені увесь час торочать про «нескінченну чергу». Але, у той же час очільниця села нелегально перевела туди дитину нашої сусідки. Позачергово. А мені ж відповіли, мовляв, у хаті живе 20 чоловік, тож нехай глядять», - розповіла дружина волинського військового.

Аби не виникало сумнівів у її словах, жінка продемонструвала довідку, у якій чітко зазначено, що рядовий Андрій Суй безпосередньо брав і по цей час бере участь у антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районах проведення АТО (Донецькій та Луганській області).

«Довідки про те, що чоловік знаходиться у зоні АТО, у сільраду я носила ще з серпня», - додає Юлія.
Варто додати, що, згідно із діючим законодавством, чотирирічна Христинка, донька учасника АТО, має законне право на пільги із оплати за садочок та на харчування.

Ходив на перемовини із норовливою сільською головою й чоловік Юлії, боєць нинішньої 14 ОМБ Андрій Суй. Однак, жодні розмови успіхом не увінчалися.

Очільниця Веселого вперто продовжувала говорити, мовляв, нічого про пільги для родин учасників АТО не чула і не знає

«Вже майже 9 місяців я стукаю у двері, аби лишень скористатися тими пільгами, на які моя дитина має повне право. Натомість до місцевого садочка телефонували із Луцького департаменту соціальної політики Луцької міської ради, аби поцікавитись, чому донька учасника АТО й досі не отримує пільг. Довідку, що засвідчує факт причетності до антитерористичної операції чоловіка, у садочку показували. Сільський голова сказала, що це не від неї залежить, тож ми продовжуємо платити за харчування, за садочок та здійснюємо інші грошові внески», - обурюється жінка.
Аби «втихомирити» маму двох діток, голова сільради викликала міліцію

Як пояснила Юлія, останньою краплею у чаші її терпіння став випадок, коли вона, разом із дитиною за руку, вкотре прийшла добиватися правди до кабінету голови:

«Я не заперечую, я розмовляла на підвищених тонах. Однак у мене зовсім не залишилось сил ходити та оббивати пороги. Ці митарства тривають уже рік. Можливо, якби діти пані Оксани також воювали на передовій і кожного ранку вона прокидалася б із думкою живий її солдат чи ні, то відносилась би до проблем моєї родини з більшим розуміння. Але що зробила вона? Викликала дільничого, який прийшов до мене зранку і ледве двері не вибив. Й це при цьому, що у мене на руках була тримісячна дитина. У спину вона мені кинула злісне «паскуда», але ж я не за шматком хліба до сільської ради йшла, а за власним правом на пільги», - втирає сльозу жінка.

Вона каже, що у неї не знайшлося іншого виходу, як звернутись за допомогою до тих, хто «куштував на смак» гірке слово «війна». Зі слів Юлі, зрозуміти її лихо можуть лише ті, хто й сам неодноразово був на передовій, тому вона зателефонувала до бійців із Добровольчого українського корпусу волинського осередку Правого Сектора.

Про те, чому дитина учасника АТО не може скористатися власними пільгами, Інформаційне агентство Волинські Новини поцікавилося безпосередньо у голови Веселівської сільської ради Оксани Семенюк.
З її слів, уся біда у тому, буцімто, сільська рада не вирішує подібні питання, бо є дотаційною.

«Насправді це районна сесія повинна була б прийняти відповідне рішення про надання пільг й передати його до сільської ради. У нас наразі того рішення не має: чи район його не прийняв, чи до нас воно не дійшло», - каже Оксана Семенюк.

Очільниця села запевняє, що, як і усюди, дітей влаштовують у садочок згідно з чергою. Однак, зі слів Юлії, у той час, коли її дитині немає ні пільг, ні місця у групі, до садочка спокійно влаштовують дітей з інших сіл.

«Річ у тім, що ті люди писали заяву про влаштування дитини у дошкільний навчальний заклад ще за рік. Знаєте, у нас немає постанови, мовляв, цих ми можемо брати, а от цих – ні. І, якщо люди із села написали заяву пізніше, ніж мешканці навколишніх сіл, ми їх позачергово взяти не можемо. Бо групи уже укомплектовані», - пояснює голова, однак, уникаючи розмов про правильну розстановку пріоритетів, зокрема, коли мова про пільгову категорію населення.

Вона зазначила, що відтепер маленька Христина є першою у черзі на переведення з молодшої у старшу групу, незважаючи на те, що хоча за станом на сьогодні дитячий садочок розрахований на 50 дітей, нині його відвідує 52.

«Хіба ж на ваші плечі ляже кримінальна відповідальність, якщо ви допоможете дитині, батько якої є учасником АТО?»

Вислухавши усі «за» і «проти», командир 3-го батальйону Добровольчого українського корпусу Віталій Ковальчук, більш відомий серед побратимів як друг Устим, пригадав випадок, коли у селі Малий Омеляник місцевий сільський голова без зайвих запитань безплатно виділив земельну ділянку для родини добровольця Дмитра. Так, прямісінько з передової чоловік прийшов до сільського очільника й той, не довго вагаючись, скликав сесію сільської ради, під час якої обранці громади й ухвалили рішення виділити йому безкоштовний земельний наділ. І це, не зважаючи на те, що добровольчі батальйони не мають офіційного статусу.
«Оскільки він є мешканцем села, його двоє діток одразу отримали пільги і харчуються в садочку безкоштовно. Хіба ж на ваші плечі ляже кримінальна відповідальність, якщо ви допоможете дитині, батько якої є учасником АТО», - зазначив доброволець.

На це Оксана Семенюк відповіла, що, якщо у районній раді ухвалять подібне рішення, вона готова повернути сім’ї військового невикористані за 9 місяців кошти. Однак, усе «впирається» у рішення голови райради.

Натомість голова Луцької райради Олексій Гвоздецький зазначив, що під час чергового засідання сесії питання надання пільг родині учасника АТО обов’язково розглянуть. Також він пояснив, що сільський голова такі кошти може надати й за рахунок місцевого бюджету, якщо такий є у наявності. Якщо ж ні, то потрібно писати заяву у районну раду і спірне питання можна вирішити у найкоротші терміни. Також він зазначив, що у сільської очільниці є час, аби подати відповідний запит на розгляд чергової сесії Луцької районної ради 25 березня.

Утім, Олексій Гвоздецький запевняє, що за станом на сьогодні, жодних звернень до райради не надходило. Тож, Інформаційне агентство Волинські Новини вкотре звернулось до голови Веселівської сільської ради Оксани Семенюк.
Цього разу жінка запевнила журналіста, що починаючи з березня цього року родина військовослужбовця отримає перерахунок, а чотирирічна Христина, донька учасника АТО, відвідуватиме садочок безкоштовно.

«Звернення уже підготували, й сьогодні-завтра його завезуть до районної ради. З березня дитина буде безкоштовно харчуватися, бо усі перерахунки робляться на кінець місяця», - відповіла сільський голова.

Виявилось, що вирішити пікантну ситуацію було зовсім не складно, однак, чому питання затягували протягом року – залишається загадкою

Тим часом ця історія все ж має щасливий кінець, адже нещодавно Андрія, чоловіка Юлії, демобілізували.

Інформаційне агентство Волинські Новини щиро сподівається, що захиснику країни не доведеться вкотре повертатися до питання пільг та до «дев’яти кіл бюрократії», адже у нього є більш приємні турботи – дбати за благополуччя двох маленьких квіточок-доньок, люблячої дружини та вірити, що колись й в Україні сяятиме «мирне сонце під мирним небом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
бабуся Показати IP 30 Березня 2015 18:36
Така паскуда на посаді мала б бути покарана))
Петро Показати IP 30 Березня 2015 18:37
Ганьба такій голові, яка вважає, що вона пуп землі на території с/ради та робить, що хочить! Цікаво, а з її родини хтось мобілізований?
Штефан, Луцьк Показати IP 30 Березня 2015 20:07
А волонтерам пільги тоже положено! І ділянки або нові квартири. Спочатку волонтерів треба забезпечити та пільги надати!
11 Показати IP 31 Березня 2015 08:34
глобальне питання.....прийняти дитину в садочок............а коли мобілізували батька дитини то обіцяли пільги............і за кого хлопці воюють................це ж зараз править державою така банда що яника банда порівняно з цими то янголи були...................ганьба........
Bens Показати IP 31 Березня 2015 14:28
Що краще - мати живого батька чи чоловіка, або пільги. Деяким важливіше мати пільги, ніж живу людину. Життя на продаж
Анонім до Bens Показати IP 27 Грудня 2015 11:28
То треба було замість нього іти туди, а він би тут діточок глядів. А ви як чесна людина і від пільг би відмовились і воювалиб як слід а не коментували.
Анонім Показати IP 1 Квітня 2015 17:03
в даній статті немає ні краплини правди....все перекручено сто разів і обмальовано.....
!) Показати IP 1 Квітня 2015 23:29
Правда чи не правда,а диму без вогню не буває!
Ганна Показати IP 3 Квітня 2015 12:40
На шиї - хрестик, а в душі - нолік. Це вояки АТО
оля Показати IP 13 Квітня 2015 22:26
це все брехня
юля Показати IP 14 Квітня 2015 20:35
брехня брехнею
Анонім Показати IP 27 Квітня 2015 21:18
На горілку та сигарети гроші є,а на дитячий садочок немає. Вам тільки ще таких пільг бракувало,ви б краще за бабусею свею подивились, ато хату продали гроші забрали а її за поріг виставили.Чесні такі тільки правим сектором прикриватись.
Анонім до Анонім Показати IP 21 Грудня 2015 09:36
А вам яке діло до цієї сім'ї? Скажіть хто ви і люди найдуть в вас тисячу помилок. Не так сіли не так встали. Судити може тільки Бог і суд. А ви просто людина.
Анонімчик Показати IP 27 Квітня 2015 21:47
Пані Юлія, а в нічному клубі Сова ви теж пільги отримуєте чи пєте за ті кошти що вам люди зібрали вашим дітям на допомогу? А потім ведете себе непристойно в компанії других чоловіків, коли ваш чоловік знаходиця в зоні АТО.
Юліна Подруга Показати IP 28 Квітня 2015 19:55
Юля, то ти в чомусь хочеш звинуватити свою першу вчительку, яка дала тобі знання допомагала на твойому весілі а ми гуляли. Ти під час коли твій чоловік був у зоні АТО хоч раз була у Церкві і подала записку за його здоровя? А Оксана Василіьвна що неділі подавала запискі і молилася за всіх Веселівських хлопців і непросила пільгів.А ви ціле житя добиваєтеся пільгів навіть брата з невісткою вигнали щоб отримати на дітей гроші.
Анонім до Юліна Подруга Показати IP 28 Травня 2015 23:31
А де подруга взялася. Юля з мамою тыльки дружить.
Анонім до Юліна Подруга Показати IP 29 Травня 2015 11:55
Хвали мене моя губо, бо я тебе роздеру
Анонім Показати IP 30 Квітня 2015 15:51
Подруго Юлі ми тебе підтримуємо це все правда
Анонім Показати IP 3 Травня 2015 17:41
Племінник Оксани Василівни з АТО прийшов сивий,а твій чолвік приїхав на машині і казав що в кожній хаті вісить Ленін,чомусь Сергій Никитюк про це жодного разу не згадував
Анонім Показати IP 3 Травня 2015 18:02
якщо правий сектор підтримує такі сім ї як Суй та Грищук, то вони такі самі злодії та убивці як вони
Анонім до Анонім Показати IP 21 Травня 2015 23:08
У "чільниці" на шиї хрестик, в душі камінь, в руці оковита та з рота сипляться п"яні грішні анекдоти. Це тільки квіточки про Василівну написані.
Анонім Показати IP 23 Травня 2015 11:06
О побачили, що за птиця головиця! Вона в нас по бізнесу. Продаю, міняю землю, роботу, місце в садику для дитини і навітьь повістки
Реалістка Показати IP 23 Жовтня 2015 22:20
Шкода,що Степанівна не продовжує головувати- і як людина, і як голова- зі всіма вміла ладити. А теперішня ПАНІ- так порожній піар самозакоханого я...голови рад-за людей дбають, за благоустрій, а не хамлять тим, хто обирав їх. Навіть, якщо Юля й не права- не варто обзивати-тримайте марку-ГОЛОВА Ж, А НЕ СВИНАРКА, хоча остання-вічливіша. ШКОДА,що до влади лізуть ТАКІ....
Мрійниця Показати IP 23 Жовтня 2015 22:28
В село Веселе- на голову чоловіка толкового, керівника, господара, який хоче й може,щоб СЕЛО розцвіло, а то зацвітеться скоро від сміття і алкашів...А подібні оксани-у владі як пирій...одні міняють інших....
Malen'ka Показати IP 26 Листопада 2015 20:39
Де ж була «перша вчителька», її наука, совість, мораль і набожність, коли земельну ділянку батька-учасника АТО, однієї з її найкращих учениць, передавала під будівництво своїй родичці?!? Наскільки правомірно це було зроблено, без попередження і ознайомлення з Рішенням депутатів сільської ради користувача?!? Безліч питань і жодної відповіді! Чи так має відстоювати позицію учасників АТО та гарантувати їм соціальний захист сільський голова? Своєю мовчанкою і бездіяльністю чи активно діяти в своїх інтересах та близької родини? Бо, навіть, племінник не отримав того, що гарантує Закон! Сергій і досі не має посвідчення УБД, а був і бачив те, чого ні ворогам, ні друзям у кошмарах не побажаєш бачити!!! Чому ж тут не проявляєте ініціативу, головиньо? Ви та, хто перша мала б захищати інтереси своєї громади, а тим більше тих, хто захищає територію НАШОЇ країни! Батько-учасник АТО першочергово має претендувати на відведення тої ділянки під забудову, яку обробляв більше 18 років, а не родичі голови! Як швидко влада псує людей! Ох, скільки «кіл пекла» доведеться пройти ще одній родині учасника АТО, який й досі захищає рідну землю на Сході!!!
БЛИЗЬКА подруга Васи Показати IP 10 Грудня 2015 18:14
Подруго я не думала що ти така с...а.Що ти можеш так використовувати людей.Як не стидно ходити вулицями села до церки чи може вимолюєш своі гріхи.Таких за грати саджати треба.Краще скажи як ти весілля те обікрала і напилась.Як за свиню училище закінчила.Як на горищі пяна спиш.Усі хай про тебе знаю що ти за штучка ти довго ще будеш спокутувати свої гріхи.Тобі совіт як подрузі припини бо дорого заплатиш усі довго мовчати не будуть усьому є кінець.Мені стидно що у мене така подруга..............
Анонім до БЛИЗЬКА подруга Васи Показати IP 15 Грудня 2015 19:34
Жаль що подруга виявилась оборотнем
Анонім до Анонім Показати IP 20 Грудня 2015 16:16
Яка ти людина така в тебе і падруга. Чого дивуєшся?
Анонім до Анонім Показати IP 20 Грудня 2015 16:17
Скажи хто твій друг і я скажу хто ти.
.............. Показати IP 10 Грудня 2015 18:17
Ви ще своє отримаєте вас тоже є сини і ви не знаєте що буде завтра що усі ваші слова вам повернуться неодмінно
Анонім Показати IP 15 Грудня 2015 19:31
Не кради де робиш,,не гуляй там де живеш.краще бути розумною свинаркою,, чим вчителькою недоучкою.,,
Анонім Показати IP 27 Грудня 2015 11:22
Хай своїх відправить на війну тоді побачить, що то таке. А то брат головині в москві а сини в теплих ліжечках. Плимінником прикривається паскуда а що вона йому зробила, чим допомогла?? Ну да дала ж повістку в першу чергу)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus