USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

За що вчителі із Цуманської школи «цькують» свого директора?

8 Травня 2014 21:00
У Цуманській школі І-ІІІ ступенів – внутрійшя «війна», а атмосфера у вчительському колективі нагадує поле бою із «провладними» і «опозийціними» представниками.

Так, половина педагогів «руками та ногами» підтримують і всіляко захищають свого керівника, а інші – категорично проти діючого директора Інни Бадзян та вимагають негайного її звільнення.

Нагадаємо, конфлікт на тему «бути чи не бути» директору у школі виник уже давно. А нещодавно, під час прийому громадян у голови ОДА Григорія Пустовіта, представники вчительської «опозиції» стверджували, мовляв, директриса не хоче йти на контакт із колективом, обмежуючи спілкування лише короткими відмовками та телефонними вказівками. Також вони доводили, буцімто очільниця навчального закладу забороняла учням та вчителям виконувати Гімн України під час майданівських подій у лютому.

На розвідку до «арени міжусобиць»

Тож репортер з Інформаціного агентства Волинські Новини вирішила вислухати обидві сторони конфлікту, тому відправилась на розвідку до Цуманської загальноосвітньої школи, яку так і не реорганізували у ліцей через постійні внутрішні сварки.

Свого часу до школи приїздив заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Юліан Таранчук, вислухати обидві сторони «барикад».

«Однак, я не миротворець», - саме так зі слів педагогів сказав посадовець.
Директор-регіонал із партії «Батьківщина»

Як пояснив екс-заступник директора школи, а тепер звичайний педагог Анатолій Лясецький, 24 лютого до школи ввірвався розлючений натовп, почав шарпати директора, обвинуваючи останню у причетності «не до тієї партії», тобто до «Партії регіонів».

«Але ж Інна Бадзян з 2004 року у «Батьківщині». Яка ж вона ставлениця регіонів?» - обурюється чоловік.

Він додав, що саме після цього інциденту у директора «підскочив» тиск. На його думку, саме ця шарпанина кардинально підірвала здоров’я шкільного керівника. Тож, пані Інні нічого не залишалося, окрім того, як піти на лікарняний.

Чи справді курси із підвищення кваліфікації – лише прикриття?

«Після того, як директриса, підлікувавшись повернулась на роботу, до школи завітав депутат Ківерцівської районної ради Ігор Космина. Тож, 2 квітня він зібрав трудовий колектив і представив нового директора. Тоді одні звинувачували Інну у чомусь, інші – захищали. Однак звільнити її юридичного права не мав ніхто, адже вона не прогуляла ці дні, а перебувала на лікуванні. Тоді «бунтівники» вдались до хитрощів і вирішили її звинуватити у прогулах із 7 по 9 квітня. Саме в цей час Інна Бадзян проходила курси із підвищення кваліфікації», - підкреслила педагог із 9-річним стажем, яка також стала на захист директора, Юлія Сліщук.
Тим часом, директор стверджує, що поїхала на ці курси згідно з графіком та надала журналісту Інформаційного агентства Волинські Новини відповідний документ, у якому йдеться про те, що директора ЗОШ І-ІІІ ступенів селища міського типу Цумань наказом від 19 грудня 2013 року скеровують на проходження курсів із підвищення кваліфікаційного рівня терміном з 7 по 25 квітня.
«Я не забороняла співати Гімн України»

Що стосується так званої заборони виконання Гімну України у школі, то класний керівник одного із класів, вчитель Людмила Януль, різко обурилась через такі обвинувачення свого директора: «Та ви що! Які заборони співати гімн? Це смішно! 24 лютого усі діти, як і годиться, вийшли на територію школи та неодноразово проспівали гімн. І ніхто не сказав їм жодного слова всупереч. Опісля вони повернулися до занять, оскільки перерва закінчилась і розпочалися уроки. Не вірите? Запитайте у самих дітей!», - каже класний керівник.
Прямуємо шкільним коридором до 11-Б класу, учні якого брали участь у патріотичних співах біля стін навчального закладу. На запитання чи забороняла їм директор співати Гімн України або ж брати участь у майданівських подіях, учні хором відповіли: «Ні»!.


«Справа у тому, що попередній директор разом із своїми прибічниками, які до Інни Бадзян «витравили» ще двох директорів, хоче повернутися у крісло. Будь-якою ціною. Але ж для чого обливати брудом інших людей? Звісно, ми не будемо опускатися до такого низького рівня. Але факт є фактом – будь-якого нового директора будуть «виживати». Їм нікого не потрібно, крім Люби Дмитрівни Романюк», - втручається у розмову педагог Юлія Сліщук.

Директор називає Кіотський проект власним головним болем

Окрім цього, директор стверджує, що нашумілий кіотський проект «виліз» великою головною біллю як для неї, так і для колективу: «У чому мене лише не звинувачували. У крадіжках, у обмані. Одного разу мене це дістало, і я звернулась за допомогою до прокуратури», - підкреслила пані Інна та продемонстрували відповідь із правоохоронної структури, де зазначено, що жодних протиправних вчинків та грошових махінацій керівник школи не здійснювала.
До слова, учасники внутрішніх міжусобиць дійшли до того, що почали надсилати директору так звану творчу самодіяльність у вигляді непристойних віршів, погрожуючи до кінця навчального року видати цілу збірку.
«Попередня директор змушувала нас переодягатися під сходами», - прибиральниця

Тим часом Інна Бадзян зі сльозами на очах показує журналісту відремонтовані класи старого корпусу школи, нові кабінки вбиралень, навіс над торфобрикетом, аби паливо не псувалось від дощу, та побутову кімнату для техпрацівників. Постало питання: а чи й справді нова директриса «ну геть нічого не робить» для школи, як стверджують її противники.


«До того, як директор облаштувала нам підсобки, ми переодягалися під сходами або в туалеті. Власного технічного приміщення не мали. Попередня директриса казала, що воно нам не потрібне», - каже одна із прибиральниць школи, яку репортер зустріла у коридорі.

«Цькують нового директора ті ж самі люди, які свого часу не дали працювати й мені. Вони заважають навчальному процесу. При чому роблять це підло, негарно та недостойно», - розповідає вчитель школи Інна Грицай, яка теж колись займала посаду очільника школи.
Тим часом пані Інна запевняє, мовляв, уже давно написала б заяву на звільнення, однак це означатиме, що вона визнає свою провину та погоджується з обвинуваченнями: «Мені потрібно лише одне – повернути своє чесне ім’я, яке так безсовісно заплямували. Тому цієї посади я не покину принципово, доки не доведу свою непричетність до вищесказаного».


Обидві «сторони медалі» розгялядала Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 137
він Показати IP 8 Травня 2014 21:14
а тепер подумайте чи не так у нас у державі?
Анонім до він Показати IP 8 Травня 2014 21:55
Так-так! І поки у нас буде от-така нація базарних бабів і інтриг, доти ми і будемо майданити, бо жодного іншого кроку поки що нажаль не діє, але будемо надіятись, що хоча б зараз, хоча б в освітній галузі залишаться працювати люди з достойною професійною репутацією, які наколи не опустять себе до рівня "базарних звернень", які чітко освідомлюють чому вони саме освітяни і в чому цим відрізняються від інших, розуміють, що коли кидаєш лайно у когось то воно до адресата може і не долетіти, а на руках кидаючого залишиться, які точно знають, що коментар в інтернет газеті маючий на меті облити когось брудом - швидше охарактеризує автора коментаря не з кращого боку, МАЙДАН ПОВИНЕН ВІДбУТИСЯ САМЕ У ГОЛОВАХ ТАКИХ ОТ ІНТРИГАНІВ!!!
НОВА до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 22:37
коментар було видалено
Анонім до НОВА Показати IP 8 Травня 2014 22:41
Це Ви про що?
Мейсон до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 00:22
Аноніме, уже весь район знає, шо ти Зубенко леся Василівна!! пришла в цуманську школу з карпиловки і хочеш школою керувати?!! не тут то било:Р не треба так палитись на публіку! усі коментарі на всіх сайтах проти директорки пишеш ти і твоя гопкомпанія "вчительок селючок"!!!!!!! А автор статі молодець!! хоч хтось написав правду про "базарних баб" і школу. Бадзян І.Г. фореве!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
барбара до Мейсон Показати IP 9 Травня 2014 14:00
завуч у Бадзян Оліферчук О.п.- з Скреготівки , Лясецький А.О. з Берестя- то хто ще селюки
Анонім до Мейсон Показати IP 10 Травня 2014 11:27
ще пальці не спухли, друкуючи бруд на на достойних вчителів? Котику?
Небайдужий до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 22:44
Повністю згідний! Ніколи не можна обливати брудом когось, бо перш ніж облити, необхідно самому цей бруд у руки взяти. А він же на цих руках лишається!!! Ситуація в Цуманській школі і справді дика. Проте для мене хоч зараз щось прояснилося. З однієї сторони - пусті слова, з іншої - документальне підтвердження невинності директора. Говорити ж ми усі вміємо. Давайте надалі більше вдумуватися в свої слова, щоб ось так не ганьбитися перед усім селищем!!!
крізь призму часу до Небайдужий Показати IP 8 Травня 2014 22:53
Ось так от - життя це вітер, слова пісок, а вчинки - дощ, кинеш, буває слова на вітер - дощ піде і хтось виправдає своїми вчинками сказані на нього слова, а болото, що утворилося з піску і дощу впаде на голову тому хто його випустив...
баба Яга до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 06:03
Жіночий колектив - кодло змій. Усіх позбавити премій і надбавки. Соромно має бути. Перед дітьми в першу чергу.. І що саме дивно, що такі чвари - не поодинокий випадок. А вина всьому - як і завжди - гроші та низький моральний рівень
вона до він Показати IP 14 Травня 2014 16:32
Повністю з вами згідна, найлегше вилити бруд, хоча в цьому випадку забрудниш себе більше. Я закінчила Цуманську школу при Грицай Н.В., була горда цим, а зараз мені соромно, бо школа перетворилася в казна що. Схаменіться і пригадайте покликання ВЧИТЕЛЯ!!!!!!!!! Чому ви навчаєте дітей, як ви виховуєте в них моральні та патріотичні цінності, чи не власний приклад має бути початком цього?
Батько Показати IP 8 Травня 2014 21:59
Журналіст,молодець!!!!! Хоть одна правду написала. Показала у повній красі цуманських вчителів. А то нам, батькам, стидно що таке робиться в школі.
НОВА до Батько Показати IP 8 Травня 2014 22:43
ШІСТЬ ПРОДАЖНИХ ШІСТОК І КЛАС ШІСТОЧОК ЦЕ НЕ ШКОЛА , ПРОВОКУЄТЕ ВСЮ ШКОЛУ??????
Батьки до НОВА Показати IP 8 Травня 2014 22:49
А тобі що пообіцяли, що ти так ревно обзиваєш дітей шістками продажними? На злодієві і шапка горить!!!
просто до НОВА Показати IP 9 Травня 2014 14:21
"КЛАС ШІСТОЧОК" і ви називаєте себе педагогами? Ганьба!
зацікавлена особа до Батько Показати IP 9 Травня 2014 15:35
у цій писанині ні слова правди немає,
Перехожий Показати IP 8 Травня 2014 22:28
Поет - нездара !!!
Небайдужий до Перехожий Показати IP 8 Травня 2014 22:46
Це точно! Навіть читати смішно. Але ж це "інтелігенція" нашого селища писала, незабувайте!
поет до Перехожий Показати IP 9 Травня 2014 00:21
Здара перо в руки і гайда писати!!!!!!!!!!!!!!!
Перехожий до поет Показати IP 9 Травня 2014 09:08
Давай давай напиши но ще якусь галіматню)
Анонім до Перехожий Показати IP 9 Травня 2014 15:38
поет розумний . писав для нездар, по - простому щоб було їм зрозуміло.
цумань до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 16:41
Правильно-правильно, ви ж поети-реформатори для себе пишете, для вашої бл*дської компанії селючок, бо більше нікому це й не потрібне!! все селище сміється з ваших недалеких віршиків:D позор вам!!
Зацікавлений Показати IP 8 Травня 2014 22:47
Питання до Вікторії Семенюк; чому у статті висвітлено тільки "одну сторону медалі", тільки тих, хто є однодумцями Бадзян Інни і зовсім не говориться про не згідних з теперішньою владою????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Батько до Зацікавлений Показати IP 8 Травня 2014 22:56
Представники другої сторони були представлені в попередній статті http://www.volynnews.com/news/society/shcho-chekaye-na-dyrektrysu-iaka-zaboroniala-spivaty-himn-ukrayiny-u-shkoli/ В ній вони не змогли навести якихось конкретних фактів лише те що "баби нашептали"
Анонім до Батько Показати IP 8 Травня 2014 23:06
Якщо ви говорите, що друга сторона була висвітлена у попередній статті, то як дивитися на те, що під даним текстом написано "обидві "сторони медалі" розглядала..."? Де вони розглянуті?
Батько до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 23:13
Навчіться уважно читати, силка на другу сторону медалі: Нагадаємо, конфлікт на тему «бути чи не бути» директору у школі виник уже давно. А нещодавно, під час прийому громадян у голови ОДА Григорія Пустовіта, представники вчительської «опозиції» стверджували, мовляв, директриса не хоче йти на контакт із колективом, обмежуючи спілкування лише короткими відмовками та телефонними вказівками. Також вони доводили, буцімто очільниця навчального закладу забороняла учням та вчителям виконувати Гімн України під час майданівських подій у лютому.
Анонім до Батько Показати IP 8 Травня 2014 23:17
Якщо ви Батько дуже компетентні у даному питанні, скажіть, будь ласка, чи може людина без належної освіти навчати учнів початкових класів?
Батько до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 23:23
Якщо освіта педагогічна - безсумнівно може
Анонім до Батько Показати IP 8 Травня 2014 23:27
Якщо освіта вчителя російської мови (ви ж повинні розуміти, що це старша ланка), а початкові - учні 6-10 років. До них повинен бути інший підхід.... Для цього необхідно знати психологію дітей такого віку, методики викладання різних предметів... А тому необхідно вчитися на зовсім іншому факультеті, який так і називається - педагогічний, а не .....
Батько до Анонім Показати IP 8 Травня 2014 23:32
Упустимо тонкощі вашої професії це суті справи не стосується. Виглядає як перебирання усіляких можливостей за що можна схопитися і намагання роздути з мухи слона.
Азіров до Зацікавлений Показати IP 8 Травня 2014 22:59
Незгідних з теперіщньою владою багато і ми навіть знаємо чому нізгідних... що ж ми без вас таких от обдарованостей робити будем??? невже заживем так як і жили раніше, ато й краще??? ТАК ЦЕ Ж ПРЕКРАСНО!!!!! Нічого особистого до директриси.
Зацікавлений Показати IP 8 Травня 2014 22:52
Цікаво скільки коштує написати таку статтю?
Анонім до Зацікавлений Показати IP 9 Травня 2014 15:47
певно грошенят не шкодували, все вогонь роздувають,
Анонім до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 16:45
Леся Василівна, досить уже!! хватить брудом обливати всіх підряд! Як було уже сказано, до адресата воно й не долетить, але на руках залишиться! ви краще розкажіть, що заплатили за попередню статтю і телебачення, аа?
Анонім Показати IP 8 Травня 2014 23:09
Дуже розумно показати клас, у якому навчається Ніна Бацмай. І не дивно чому виступає її класний керівник.
777 до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 00:09
коментар було видалено
ПСИХОЛОГ до 777 Показати IP 9 Травня 2014 00:48
777, поет і НОВА - очевидно одна й та сама людина!! Сама себе видала. Психоемоційний стан нікуди не сховаєш і навіть по простих коментарях в соцмережах та інформаційних порталах можна визначити людину. Зверніться до районної ПМПК..можливо допоможе! Як людей з такими відхиленнями допускають до роботи у школі?!
Анонім до 777 Показати IP 9 Травня 2014 08:08
Побійся Бога, придуркувата , дитину чого чіпаєш? В її голові більше розуму, як в твоїй , не сумнівайся
З іншого району Показати IP 8 Травня 2014 23:11
А я думала тільки в нашій школі такий дурдом може бути, а увас там тоже веселуха. А ще й називаємось гордо "педагогами". Яка б ситуація не складалася-всеодно я думаю, що диму без вогня не буває, може , звичайно, з перебільшенням, але.... так.
з Луцька до З іншого району Показати IP 8 Травня 2014 23:17
Ще добре було б розглянути предмет загорання, а не воду в ступі товкти.
Не про те Показати IP 9 Травня 2014 00:14
панове гризню затіяли. У минулій публікації про мільйонні кошти згадувалось. Якось ця тема заглохла а булоб цікаво куди вони прилипли. До чиїх "рук що нічого не брали".. Мабуть таки не там копаєте. Прокуратура сказала деректор коштів не брала, а хто брав? 10 лимонів сума для глухого села чималенька. Найдете гроші, - взнаєте хто зацікавлений щоб директора не чіпали. Все просто.Не потрібно навіть бути доктором Ватсоном. А на журналіста чогож нарікати. Вони ні клятви Гіпократа не давали, ні клялись говорити правду, лише правду і нічого крім правди. Тобто за що платять те і пишуть.
До випуску Показати IP 9 Травня 2014 00:18
лишилось всього нічого. За цей час директора ніхто міняти не буде. Тобто пояснити підлабузницьку поведінку окремих батьків дуже просто - сцикуни. За чад своїх бояться. Куди вже тут про совість.
ЛЮСТРАЦІЯ до До випуску Показати IP 9 Травня 2014 00:31
Не міняти ,а викурити , як після весни з льоха мишей. Весна прийшла панове!?!!!!!!!!!
Анонім до ЛЮСТРАЦІЯ Показати IP 9 Травня 2014 15:48
!!!!!
Марія до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 16:46
Вербиха, вона і в Карпилівці вербиха, да Леська??
Батько до До випуску Показати IP 9 Травня 2014 08:58
Коли немає що сказати і чим сказане підтвердити починаєте своє внутрішнє гівно на навколишніх виливати. Про совість не говоріть ви десь її дуже давно розгубили напевно під час того як курили на парах в інституті. Закінчили і остались поетами нездарами, недолугими вчителями і просто бабами які лепечуть язиками, порозпихали вас по глухих селах щоб ніхто не бачив такого позору.
свобода до Батько Показати IP 9 Травня 2014 17:14
щоб брудом обливати, треба перш за все в ситуації розібратись, а не звинувачувати людей.а сорому не було до тих пір, поки школою керували мудрі люди.і школа була на гарному рахунку в районі.а тепер одна коза все стадо збунтувала.та ще й думає . що її підтримують
Батько до свобода Показати IP 9 Травня 2014 23:01
Так все ви правильно про Романюк написали!!!
Божечко Показати IP 9 Травня 2014 08:51
Раніше я вважала вчителів інтелігентними людьми. А це ж - гірше, ніж на ринку продавці насіння! Як на мене, варто розігнати усіх учасників конфлікту
Цумань-Луцьк Показати IP 9 Травня 2014 09:49
Дуже соромно за педагогів школи,де мав честь навчатись,як і в будь-якому колективі мають місце свої горгони,які мутять воду,але хочу сказати одне-ставши випускником Цуманської школи в 1995р.завжди пишався і пишаюсь високим професіоналізмом педагогів,які вчили мене розуму,та стати на захист Інни Григорівни.Це педагог висококваліфікований,принциповий(пам"таю з тих часів,коли вона у нас викладала у класі лише два роки),але закарбувалась у пам"яті як ВЧИТЕЛЬ з великої букви.Також звертаюсь до всього педколективу школи-припиніть цей сором,винесення сміття із хати,ви всі дорослі,розумні та освічені люди,педагоги,кінець-то-кінцем.Пропоную у цей конфлікт втрутитись як батьків,так і випускників школи,щоб раз і назавжди залагодити цей позорний для селища конфлікт!!!!!!!
Наталка Показати IP 9 Травня 2014 10:53
Таке враження, що головний герой- ПОСАДА ДИРЕКТОРА, за яку варто боротися.....
Анонім до Наталка Показати IP 9 Травня 2014 15:42
боротьба не за посаду директора, і не за владу,хоча для Бадзян посада певно важливіша , ніж спокій у колективі,
Потрібно Показати IP 9 Травня 2014 12:35
Розформувати весь педколектив!!! Чого вони навчать дітей такою поведінкою!!!
думка Показати IP 9 Травня 2014 12:55
Порозганяти це бабство - нехай коровам хвости миють, якщо не вміють працювати в колективі.
розумна до думка Показати IP 9 Травня 2014 16:50
І першими повинні піти Вербиха, Шульгачиха, Романюк Л., Чичотчиха, бо до цього часу ще ніхто стільки бруду не виливав, ще й тим більше на дітей!!!!!!!!!!!!!!!!!!! это уж слишком
так Показати IP 9 Травня 2014 13:55
В Цумані бидло стає народом, почався процес формування громадянськоо суспільства. Всім провладним лизоблюдам має стати не по собі..ГНАТИ......ЗАСЛУЖИЛА.....ТАК БУДЕ СКРІЗЬ ......
яяя до так Показати IP 9 Травня 2014 16:52
коментар було видалено
яяя до так Показати IP 9 Травня 2014 17:20
А яяя всетаки напише!! на себе дивіться і на поліна в своїх очах, а не на пилинки в очах інших!
Правдолюб Показати IP 9 Травня 2014 13:59
Подивіться скільки людей на фотографії. Це далеко не половина колективу. Кучка "сепаратистів" Цуманської ЗОШ зусилля колективу школи, батьків приписує собі. Ганьба!!!! Не варто звертати на таких дрібних людей уваги. Якщо в них є совість ( в чому я далеко сумніваюся) то їм соромно буде дивитися в обличчя справжнім Цуманчанам.
Санта барбара _ Показати IP 9 Травня 2014 14:06
а як може Бадзян ( така прцьовита і принципова) миритися з нецнзурним написом на школі до цієї пори
справедливість до Санта барбара _ Показати IP 9 Травня 2014 14:37
Навчіть своїх дітей цензурно висловлюватись,і купіть зошит,щоб мали де писати!
Анонім до Санта барбара _ Показати IP 9 Травня 2014 15:44
оце точно, півроку вже нецензурщина на школі, а вона ніби й не помічає. певно зайнята дуже. вона така господарниця ж...
справедливість Показати IP 9 Травня 2014 14:34
це не кучка" сеператистів ",а ЛЮДИ,які не бояться висловити своєї думки!!!!!А вчителі б краще не думали,як директора скинути,а уроки проводили.Від цього всім буде більше користі!!!!!!!!!
Анонім до справедливість Показати IP 9 Травня 2014 15:49
вчителі якраз проводять уроки.
обурена до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 16:31
Леська, ти мовчи про себе!! діти додому тільки негативні відгуки про тебе приносять:\ соромно і сумно, що моїх дітей вчить такий вчитель ГАНЬБА!! ГАНЬБА!!
справедливість до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 18:39
уроків ви стараєтесь не проводити.вам більше до вподоби додаткові!
123 Показати IP 9 Травня 2014 15:09
весь колектив школи на переатистацію а директора вибрати методом таемного голосування
орфографія до 123 Показати IP 16 Травня 2014 22:55
Переатестація
Батьки Показати IP 9 Травня 2014 15:57
Ще раз обізвете наших дітей то ми вам роти швидко позатикаємо!!! Лярви! Вчити треба а не х...ньою займатися! Я особисто за коси виволочу з школи!!! Один поганий коментар і в понеділок ми всі з міліцією будемо у вас!!!!!!!!!!!
Учитель до Батьки Показати IP 9 Травня 2014 17:40
Ви обізвали вчителів !За що? І як в понеділок Ви зможете довірити таким людям свою дитину? Кого конкретно збираєтесь тягнути за коси ? А може анонім лисий? Та й, швидше за все, не учитель.
0905 до Учитель Показати IP 9 Травня 2014 17:58
не смішіть нас! ви думаєте ніхто не знає, хто тут найактивніший дописувач..хаха про них я бачу тут уже бааагато сказано можемо й програмістів підключити, щоб ви, учитель, так не хвилювались!!
титушко Показати IP 9 Травня 2014 16:07
я не в тему;скоро в любом коллективе ,o lepsze miejsce pod słońcem,будут подсиживать, сдавать ПС.ам,у кого лучше вышиванка тот начальник.доносы.4 млн.доносов при сталине на украине не шевченко писал.
Мати школяра Показати IP 9 Травня 2014 16:34
Люди! Щоб робити які-небуь висновки , треба бути впевненим у дійсності інформації . Декілька фактів. Вночі я прочитала у коментарях 777 , що на Грицай Н. була заведена кримінальна справа по факту хабарництва ( уривки з статті газети "Вісник" за 2003 р)Коментар щез.Значить автор В.Семенюк СВОЯ людина. Капітальний ремонт класів ми робили ще при Романюк Л.Д. знов брехня. Якщо Бадзян прийнята 03.09.2012 , а забор стояв на 01.09.2012 , то як вона могла його зробити? Коли робиться несправедливість, мовчати значить підтримувати зло.( за Біблією це- гріх) Може наші вчителі не хочуть підтримувати зло . І якщо Бадзян Вчитель з великої букви ,то це не значить , що вона не може бути директором з маленької букви. Хай робить те, що у неї краще получається
Анонім до Мати школяра Показати IP 9 Травня 2014 16:52
це точно , може вчитель вона хороший, але як директор ніякий
Анонім до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 16:55
до речі ,за директорства Бадзян , ремонту якраз і не видно, подивіться на зовнішній вигляд школи і все ясно стане
теж мати школяра до Анонім Показати IP 9 Травня 2014 17:05
То ти Лесічка себе вважаєш кращим директором чи свою кохану Любку (прилизане чмо, бо так і є..хоч раз би не в секондхенді вдягнулась!)?? недоросли ви навіть до рівня вчителів, не те що до Інни Г.!! ви попросіть дітей, щоб про вас написали кілька слів, то побачите їх думку! Особливо про Любку, яка й урок провести не може..за кілька років ніодного хорошого слова мої діти про неї не сказали, тільки сердились! Незнаю як таких вчителів до атестації допускають..
Мати школярів до теж мати школяра Показати IP 17 Травня 2014 20:52
Згідна з вами, Романюк вчитель ніякий і це усі знають. Хто її тримає?
Модератор Показати IP 9 Травня 2014 17:05
Шановні дописувачі! З огляду на всю вашу брудну писанину, де у своїх проблемах ви не можете розібратися самі, не робіть винною журналістку. Починайте на аргументи наводити контраргументи. А ще краще – в ПРОКУРАТУРУ зі своїми доказами. І тоді все стане на свої місця. А то розвели балаган. Сиджу і читаю коментарі й дивуюся – з одного й того ж IP стільки ла*на. Ще раз кажу – в прокуратуру!!!! Ось тоді це конструктивно. Закон – всьому голова. І припиніть «пташиний базар»… педагоги-невдахи!
люстрація до Модератор Показати IP 9 Травня 2014 17:28
БАЖАЮ ВСІМ ДОБРА .Шановні друзі прошу вас більше не пишіть відгуків на образи , діємо згідно закону.
правда Показати IP 9 Травня 2014 17:44
Вся стаття - брехня !!!!!!!!!!! Чому не запитали у всього колективу ? За Бадзян виступають ті , кому це вигідно і ті , чиї діти в цьому році отримують медаль !!!!!!!!!!!! То хіба ціна медалі _ продана совість ? А як ви будете з цим жити ?
Батьки до правда Показати IP 9 Травня 2014 18:03
Бачу вам не зовсім зрозуміло шо ми писали вище. В понеділок ми всі збиремося і пояснимо!!!!!! Будуть вам діти і буде вам директор і школа і медалі!!! Ми вам зробимо медалі!!!Тоді побачимо як ви будете жити з цим! Задовбали!!!!!!!!!
Підтримую Батьків до Батьки Показати IP 9 Травня 2014 18:15
Повністю підтримую вас!! Втягувати дітей в таке недопустимо!!!!! Як треба, то й судитись будемо!
Мати школяра до теж Показати IP 9 Травня 2014 17:50
Не знаю, який Романюк Л.Д. учитель, але директор достойний. Тому і кажу, що кожен повинен робити те, що вміє.
теж мати школяра до Мати школяра до теж Показати IP 9 Травня 2014 18:08
ну якщо попрацює над зовнішнім виглядом (нориально одягнеться і причешеться хочаб), то в школу можна пустити, але ніяк у директорське крісло!!
справедливість до теж мати школяра Показати IP 9 Травня 2014 20:04
як можна Романюк допустити до директорського крісла, вона ж по трупах піде аби до влади! Вона вже показала , який з неї директор
Анонім до теж мати школяра Показати IP 10 Травня 2014 11:06
мабуть, ви забули прислівя "зустрічають по одежі , а проводжають по розуму"
теж мати школяра до Анонім Показати IP 10 Травня 2014 12:59
Все правильно!! Зустріли як бомжа, а провели як дурака!!!!!
Мати школярів до теж мати школяра Показати IP 27 Травня 2014 16:56
Я вибачаюсь за вторгнення у цей ваш зміїний притон, але Люба Дмитрівна Романюк як керівник педагогічного колективу,ДУЖЕ ХОРОША ЛЮДИНА. згадайте будь ласка скільки всего було зроблено для школи за час її керівництва,ви забуваєте добро то що ви можете навчити наших дітей.Згадайте будьте добрі яким чином прийшла на посаду директора Бадзян Інна.
Батьки Показати IP 9 Травня 2014 18:17
Відключіть коментарі, бо читати стидно!!!
також батьки до Батьки Показати IP 9 Травня 2014 18:24
дада..відключіть! бо це вже занадто
леся зубенко Показати IP 9 Травня 2014 19:56
Хочу подякувати за комплімент Мейсону. Кожен судить по собі і думає , що тільки Леся Зубенко ( вона ж і "вербишка") вміє користуватися комп'ютером. Хочу попросити вибачення в того Аноніма , якого назвали моїм ім'ям. Повірте , я і не планувала сьогодні сідати за комп'ютер , але люди телефонують і кажуть , що мене поливають брудом. Можу порадити мамі , яка не задоволена тим , як я вчу її дітей такі варіанти вирішення проблеми: 1 - змінити вчителя; 2 - перевести дітей в інший клас; Вибирайте! Тепер , що стосується самої статті. Мені дуже шкода класного керівника , яка втягла у цей конфлікт дітей. Я , на місті батьків, вимагала б хоч вибачень. Стосовно того , що сказав Лясецький Анатолій : його в той день( 24.02.2014) не було у школі , то як він може щось про ці події розповідати. За ремонти класних кімнат потрібно дякувати батькам , бо це їхня заслуга і за їх кошти вони робляться . І ще звертаюся до вчителів , якщо вони тут є дописувачами, пишіть лише правду і під своїм ім'ям. Кого Ви боїтеся?!
Мейсон до леся зубенко Показати IP 9 Травня 2014 23:51
Знав, що ти, леська, - неграмотна, але не думав, що настільки... Спочатку помилки у своєму месиджі виправи, перечитай український правопис, а тоді вже вчи дітей української мови і літератури!
Батько Показати IP 9 Травня 2014 21:12
Дорога Леся Василівна, класний керівник 11-Б за своїх дітей загризе будь-кого, а просити вибачення за що?? Що її діти правду сказали!? Батьки горді таким керівником, бо є дисципліна і увага в класі. Ви вибачення з своєю шайкою просіть за те , що ви дітей обзиваєте!!! Ганьба вам!!!
Люся Чечотка Показати IP 9 Травня 2014 23:29
Вірші писала, пишу і писати буду, бо без них своєї жизні не уявляю...Недарма кажуть, що не на той факультет поступила...
Л.С.Чечотка до Люся Чечотка Показати IP 10 Травня 2014 12:35
"Шановний" колего! Мені,щоб висловити свою думку шифруватися немає потреби .Все,що я хочу сказати, я кажу вголос і ви це знаєте . Я бачу, що прибічники дирекції паплюжать професійні здібності декого з вчителів. Для цьго краще викличте перевірку або зберіть батьків , щоб висловили нам недовіру. " Шановні" ! Свої невдоволення треба висловлювати відкрито на зборах трудового колективу ,а не підписуватися чужим ім'ям .
Маргоша Показати IP 9 Травня 2014 23:39
Цікаво, а що так бурно обговорювали вчителі Цуманської школи у парку після святкового концерту?! Можливо, методичну проблему, над якою працює школа, чи нові методи навчання учнів?! Бо мала Федора кричала так голосно, що чути було на всю Гірку! Хоча дуже прикро, що не рівень знань наших дітей їх зараз турбує...
Інша сторона медалі Показати IP 10 Травня 2014 09:13
Шановний репортере з Інформаційного агентства Волинські новини В.Семенюк !Ви пишете , що відправились до Цуманської школи на розвідку , щоб вислухати обидві сторони конфлікту . М'яко кажучи , ви кривите душею, тому що вислухали тільки одну сторону конфлікту , а саме ту , чиє замовлення виконували . Ви пишете , що половина педагогів "руками та ногами" підтримують і всіляко захищають свого керівника . Хотілося б знати , зі скількох чоловік ця половина ? Ви пишете , що пан Юліан Таранчук , вислухавши обидві сторони "барикад" сказав : "Однак я не миротворець". Та педагог, який передав вам слова пана Таранчука , що він порадив Бадзян І.Г. написати заяву про звільнення в присутності пана Космини І.Є..Проте почув категоричне "Ні".
Небайдужа Показати IP 10 Травня 2014 09:20
Тоді скажіть будь ласка чому не було вислухано "іншу сторону медалі", коли була перша стаття!? Ви аналізуйте факти нормально і адекватно. Про "опозиційників" у цій статті згадано, читайте уважно) осоромили школу на всю область, ганьба!
Інша сторона медалі Показати IP 10 Травня 2014 09:23
Щодо звичайного педагога А.Лясецького, то не такий він вже і звичайний , адже має небувале в історії школи тижневе навантаження -31 год.(майже 40 звичайних шкільних при нормі 18). Даний факт адміністрацією приховувався від колективу . Щось побідне спостерігається і в інших захисників Бадзян І.Г.. А.Лясецький стверджує, що "24 лютого до школи увірвався розлючений натовп і почав шарпати директора ".Натовп ,можливо, і був розлючений , та пана Лясецького в цей день у школі не було. Щодо причетності директора " не до тієї партії", то варто переглянути документальний фільм до Дня селища (2012 р.), де пані Бадзян дає інтерв'ю , а перед нею на столі прапор Партії регіонів . Яке відношення має цей прапор до школи ? А ще хотілося б дізнатися у пана Лясецького , чому він , працюючи заступником директора школи, добре справляючись із своїми обов'язками, з приходом Бадзян І.Г. відмовився працювати заступником .
Анонім до Інша сторона медалі Показати IP 10 Травня 2014 09:57
Правильно. Захищати "чесне" ім" я треба не брехнею, залякуванням, хабарями, лестощами, "нарадами" за замкненими дверима, а відкритим і щирим спілкуванням з усім колективом. І поміняйте свого заплямованого і відсталого "ідеолога"
Вчитель до Анонім Показати IP 10 Травня 2014 12:02
А "ідеолог" - це хто: Оксана Андріївна чи Оксана Василівна?! Щось не дуже зрозуміло, кого першою треба міняти ...
Анонім до Вчитель Показати IP 10 Травня 2014 12:09
"маму"
Ганьба! Показати IP 10 Травня 2014 09:30
А Інна Григорівна була заклопотана справами, що забула прибрати прапор Партії Регіонів зі столу після свого попередника)
Інша сторона медалі Показати IP 10 Травня 2014 09:43
Щодо курсів із підвищення кваліфікації . Тут детективна історія, в якій треба розбиратися слідчим органам . Правда ж 25-26 лютого до школи директор не з'являлася , хоч не перебувала ні на курсах, ні на лікарняному. А педагога Юлії Сліщук у нашій школі немає. Щодо заборони виконувати Гімн України,то учитель Л.Януль стоїть осторонь усіх громадських справ, тому виникає питання: звідки вона взяла інформацію і чи варто вмішувати учнів у ці конфлікти? Не зрозуміло , про які "патріотичні співи" біля стін навчального закладу йде мова? Чому Януль Людмила мовчала на зборах трудового колективу ?! Справді , учням 11-Б класу І.Г.Бадзян не забороняла виконувати Гімн України , але вона це робила з учнями , які навчаються на першому поверсі школи. Потім, телефонуючи вчителям, вимагала від них писати пояснення на ім'я начальника обласного відділу освіти .
Юлія Сищук до Інша сторона медалі Показати IP 10 Травня 2014 10:45
Не придирайтеся до опечатки, шановні. Якщо вже на те пішло, то і директором Людмилу Романюк, яку Ви називали у попередній статті, ніхто не призначить, бо її теж не існує. Я взагалі вважаю, що опускатися до рівня інтернет-розбірок не варто . Ви бачитеся зі мною майже кожен день і всі свої претензії можете висловити мені особисто. Вислухаю Вас із величезним задоволення!!! З повагою до Вас Юлія Сищук.
Інша сторона медалі Показати IP 10 Травня 2014 09:49
Щодо виконання робіт за кошти Кіотського протоколу . У крадіжках і обмані Бадзян І.Г. ніхто не звинувачував . Це вона перебільшила. Працівників обурювала байдужість директора до виконання ремонтних робіт , до розкрадання будматеріалів, обурювало те , що літо "проспали", а ремонтні роботи продовжувались усю осінь. Хіба не злочин , коли шліфували гіпсовані відкоси на вікнах під час уроків у присутності дітей? Якщо Бадзян І.Г. не знає, який шкідливий цей пил, то прислухалася б до інших. А захисниця Л.Януль поставила шліфувати гіпсовані стіни дітей , навіть не захистивши хоча б пов'язками органи дихання!
Інша сторона медалі Показати IP 10 Травня 2014 09:56
Щодо "непристойних віршиків" . Серед працівників поширювались байки . Якщо хтось в героях упізнавав себе , то це свідчить про їх правдивість. Як не соромно Бадзян І.Г. привласнювати собі працю інших .Відремонтовано класи старого корпусу школи було за рахунок коштів батьків при попередній дирекції! Техпрацівниця , яку репортер зустріла в коридорі, має прізвище та ім'я . Чому вона його не називає? Ця таємнича техпрацівниця , говорячи про облаштовану підсобку , мабуть , має на увазі змуровану в гардеробі стіну . Змурували її тільки тому, що вчителі обурювались : скільки місяців !буде лежати у вестибюлі підвода піску та блоки ! Правда ж , дверей там і досі немає, хоча гроші з техпрацівниць зібрали . А де ж поділися двері , які міняли по класах батьки ?
Мудра до Інша сторона медалі Показати IP 17 Травня 2014 20:31
Хто ви, інша стороно медалі? Зубенко просила підписуватись власними іменами. Послухайте "вашого наставника". Не бійтеся! (хі-хі, чи це ти таємнича Леся?)
Інша сторона медалі Показати IP 10 Травня 2014 10:01
коментар було видалено
Вчителі Показати IP 10 Травня 2014 12:52
Шановні дописувачі! Перестаньте опускатися до рівня базарних баб! Соромно, що опозорили і школу, і колектив на всю Волинську область! Перестаньте чіплятися до Грицай Ніни Василівни і її сім'ї! Вам усім разом до неї ще далеко і за інтелектуальним, і за моральним, і за духовним рівнем!!! Стільки, скільки зробила для Цуманської школи ця жінка, не зробив жоден з вас!!! Про це весь Цумань пам'ятає і говорить! Освіжайте пам'ять: при її керівництві навели порядок на подвір'ї, у садку, заклали квітники і навчально-дослідні ділянки, замінили паркан, створили Музей історії села, "Світлицю", методичний кабінет, "Батьківську світлицю", тематичні рекреації! Але це все зникло при керівництві Романюк Люби Дмитрівни!!! А саме основне: при Ніні Василівні був порядок у школі та дисципліна як серед учнів, так і серед вчителів!!! Щомісяця на базі школи проходили районні й обласні семінари та наради! До речі, саме при ній у школу прийшли Зубенко Леся Василівна, Мацюк Наталія Василівна, Андрійчук Світлана Василівна, які тепер обливають брудом і її, і її сім'ю на всіх рівнях! І навіть пішовши з посади, не прагнула будь-якими способами вернутися, як це зараз робить Романюк Л.Д., а спокійно працює на посаді вчителя. Хоча саме Ніні Василівні теперішні "бунтарі" допомогли піти з посади, а Романюк Л.Д. сама написала заяву на звільнення! Тож, шановні, майте совість і людську гідність!!!
Анонім до Вчителі Показати IP 10 Травня 2014 13:20
Ха-ха-ха! Іі "пішли". І саме при Ніні Василівні розвелися в школі плітки,доноси, хабарі,брехня та неспокій.
Учень Показати IP 10 Травня 2014 14:01
Скоро буду соромитись що закінчив саме Цуманську школу. ШКОДА.ДУМАВ ШО БУДУ ПИШАТИСЬ(
Учень Показати IP 10 Травня 2014 14:03
Завжди думав що нас вчать достойні вчителі Розчаровуюсь
колишій випускник Показати IP 10 Травня 2014 14:25
прочитавши статтю , не знайшов ні одного правдивого речення. особисто мене Ніна Василівна крім молитви англійською і уроків моралі нічого не навчила. Як вам не соромно поливати брудом Лесю Василівну і Любов Дмитрівну , які завжди поводили себе толерантно і гідно . З приходом "нової влади " все у школі пішло шкереберть : сварки між вчителями ( яких до того ніколи не виникало ) , неповага учнів до директора ( деякі діти її ніколи не бачили ). Зусиллями Лесі Василівни та Любов Дмитрівни школа мала б отримати величезну суму грошей, які зараз невідомо де \\\\ Пропоную Бадзян І.Г " керувати " рідною школою в с.Кадище., а в Цумані ми самі справимось !!
Анонім до колишій випускник Показати IP 10 Травня 2014 16:25
Ви запитайте чи в с.Кадище потрібний цей директор. У них є новий директор, який за час своєї роботи зробила більше, ніж Бадзян І.Г майже 20 років!!!!!
Лідер до колишій випускник Показати IP 17 Травня 2014 20:39
Леся Василівна і колишній випускник - одне і теж ім'я!!!
Акелла Показати IP 14 Травня 2014 21:37
Текст звернення треба було дати НОРМАЛЬНИМ вчителям на перевірку!!!!
Анонім до Акелла Показати IP 17 Травня 2014 20:19
Кому вам? Знайшли нормальних....
ПРАЦІВНИК Показати IP 14 Травня 2014 22:32
Дуже миловидне селище Цумань, з прекрасними жителями, загриміло на всю область,а можливо і далі, завдяки людям, що "сіють вічне". Школа в селищі є однією з найбільших, але ситуація яка склалась показує дуже низький рівень вихованості наших вчителів. Як можна довірити виховання дитини таким людям!!! Майже завжди говорять про низьку зарплату вчителів, але люди отримують набагато менше, працюючи більше.Щороку відзначають відмінників в навчанні, але вибух знань у випускників був при Грицай Н.В. невідомо чому знизився після зняття з посади Н.В. А на рахунок керівництва Романюк Л.Д.хочеться сказати одне: прекрасна жінка, чудова мати, мудрий керівник і хочеться, щоб вона керувала школою ДОВІЧНО!!!
Студент до ПРАЦІВНИК Показати IP 15 Травня 2014 11:35
Тільки не Акеллі!!!!!!
Акелла до Студент Показати IP 15 Травня 2014 21:09
а чому ?
маша до вчителів Показати IP 16 Травня 2014 15:59
хочу запитати вчителів які пишуть про ніну василівну грицай чому її зняли з посади директора тому-що вона сама говорила одній людині що хтось під неї копає і майбуть накопає там були і золоті медалі за гроші і гроші на ремонт котельні оці справи всі закриті інавіть СБУ нічого незнайшли тому-що в області була криша
Анонім Показати IP 20 Травня 2014 21:13
жах
батьки Показати IP 22 Травня 2014 06:52
Ремонт класів старого корусу зробили батьки на туалети гроші здавали батьки добровольно-примусово так як і гроші на школу -називається добровільний внесок. А ви шановні вчителі краще дітей гарно вчіть а то тільки перерва так ви директора вибираєте Інна Григорівна і як директор і як людина добра і чесна . Хочете іншого директора то вибиріть того що ще небув но не Романюк чим в тому кріслі так добре що вона знову туди лізе що ще дітей недовчила своїх.
Діти Показати IP 27 Травня 2014 21:40
Як Вам не соромно? Таку школу опозорити на всю область... Що ви маєте проти Інни Григорівни? І як директор і як людина, вона дуже добра...Я одного не розумію, чому ви навчаєте дітей? І як Люба Дмитрівна та всі її прихильники зможе дивитись в очі дітям та їхнім батькам... Якщо вже не Інна Григорівна, то туди потрібно доброго керівника, щоб як сказав так і було... А то " бандочка" з декількох вчителів буде виганяти всіх, хто не прийде в крісло... Зупиніться!!!!!! Так робити не можна)) Ви знаєте всім зараз соромно, що закінчили або навчаються в цуманській ЗОШ. хоча школою її зараз назвати тяжко... Це "поле бою"... Тож прошу задумайтесь над своїми вчинками...
Молодь.. до Діти Показати IP 27 Травня 2014 21:44
Ви знаєте, не за одним директором діти не їздили в табори. А колись де якась екскурсія і тільки вчительських дітей везуть. а всі інші, що не такі самі? При цьому директору дітей стали заохочувати до нових злетів та перемог... В Інни Григорівни всі діти одинакові...Тож задумайтесь!!!!!!!!!!1
зона Показати IP 26 Вересня 2014 20:38
І отаке то наших діток,ції базарні сепаратисти учать:)Один Гаврилович там людина:)
Анонім Показати IP 8 Грудня 2014 09:14
Невже шкільні гроші (із виграного проекту Романюк, а просадженні Бадзян) і сюди допливли, що так цю бездарну команду тут піднімають? капець...
Матуся Показати IP 21 Грудня 2014 18:25
Боже, як шкода, що я тільки влізла в ці коментарі.? Вчителі. благаю, весь результат видно по знаннях дітей. А він останнім часом скромненький. Менше тріпайтесь, бо урок лише 45 хв.А в вас то мобілка, то журнали світські , то ще якась ліва заморочка.
Матуся Показати IP 21 Грудня 2014 18:34
Прибрали Бацмай- радійте. Але ви ще не раз її згадаєте маму її. Люди працювали на результат. А ви склочні дами, до роботи ви недолугі, всі. Дехто собі імідж сам навязав, це Корніївна і її котяра, який багатьом крові попив. Ще років 15 тому ходили по класах і вибирали собі той. де впливові татусі. Були ми малими і вже знали, що це принизливо. Ви Ольга Степанівна перша з них.Так же само підносите Романюк, я б в такій ситуації директором поставила б, взагалі , когось третього.А за віршики скажу, що більшої ахінеї не чула. Це вже абзац повний, ну це ще раз підтверджує мої слова - недолугі! Вибачте. якщо помилки- як навчили, так і є. Хоча після вас ще 5 років вчили теж не набагато кращі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus