USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Соціум

Від літа до зими за один день: в Європі зафіксували історичний перепад температур

Температура по всій Європі протягом перших двох тижнів квітня була рекордно високою. Аномальне тепло сприяло ранньому цвітінню багатьох рослин. Однак у середині квітня за спекою послідувала різка зміна погоди, що призвела до незвично низьких температур, крижаного дощу і снігу.

Сьогодні 23:42

За ухилення від мобілізації – три роки тюрми. Як волинянин оскаржує вирок

Волинянин, який працює водієм, отримав повістку, але відмовився від мобілізації. Чоловіку присудили три роки в’язниці. Житель села Звірів, що неподалік Луцька, подав апеляцію. У суді першої інстанції в Ківерцях волинянин пояснював, що не прибув у пункт збору свідомо. Мовляв, не має наміру виконувати обов’язок, бо хвилюється за своє життя і хоче створити сім’ю.

Сьогодні 23:05

На Волині завершують посів ярої пшениці та ячменю

Незважаючи на похолодання, волинські аграрії активно продовжують весняно-польові роботи. За минулий тиждень на Волині висіли понад 75 тисяч гектарів ярих зернових та зернобобових культур.

Сьогодні 22:47

Росія найближчим часом посилить удари та активізує наступальні операції, – ISW

На думку аналітиків, зосередженість Шойгу на наступальних операціях поблизу Часового Яру, на захід від Авдіївки, а також на захід і південний захід від Донецька вказує на те, що російські війська, ймовірно, посилять наступ у цих районах, де російські сили віддають перевагу ширшим наступальним операціям.

Сьогодні 22:29

На війні загинув військовий з Луцька Олександр Ющенко

Олександр Ющенко (29.06.1986 року народження) був призваний на військову службу до складу військової частини Національної гвардії України на посаду головного сержанта.

Сьогодні 21:33

На 800 людей: на Волині збудували укриття за 35 мільйонів

700 квадратів безпеки. У Ковелі завершують облаштовувати чергове шкільне укриття. Серед інших, збудованих з нуля, це найбільше в громаді, адже зможе вмістити 800 людей. Споруду ще не використовують. Наскільки безпечне, комфортне і чи зможуть там укриватися під час тривог ковельчани, які живуть поряд?

Сьогодні 21:14

«Хочу швидше стати на ногу та далі двіжувати»: 22-річний воїн з Волині проходить реабілітацію на Дніпропетровщині

Віктор після завершення строкової служби встиг побути вдома кілька місяців. Каже: розпочалося повномасштабне вторгнення РФ, тож вирішив піти добровольцем. Хлопець весь час воював на Херсонському напрямку. В лютому 2024 року автівку, в якій він їхав, атакував російський дрон. Друг Віктора загинув на місці, а його врятували бійці іншої бригади. Військовий втратив праву ногу та переніс понад 10 операцій.

Сьогодні 20:54

Кабмін заборонив пересилати за кордон паспорти для чоловіків призовного віку

«Отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється у територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється», – йдеться у постанові Кабміну.

Сьогодні 20:36

Пил із Сахари на три дні накрив Україну

Зараз пил з пустелі Сахара прослідковується над південними та центральними районами України й поширюється на північ.

Сьогодні 19:41

Родині загиблого захисника Олега Парфенюка з Рожища вручили його посмертний орден

Солдата Олега Володимировича Парфенюка за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку посмертно удостоєно державної нагороди – ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

Сьогодні 19:22

Байден підписав закон із допомогою Україні

Допомога у $60,8 мільярда передбачає $23,2 мільярда на поповнення американських збройових запасів, $13,8 мільярда на закупівлю озброєнь та обладнання Україною в американських компаній, $11,3 мільярда на поточні операції США, $9,5 мільярда на економічну допомогу Україні та інші витрати, повʼязані з наслідками вторгнення Росії.

Сьогодні 18:44

Назавжди буде в пам'яті: загинув захисник з Волині Іван Войчук

Життя бійця обірвалося під час виконання бойового завдання із захисту України 23 квітня 2024 року в Донецькій області.

Сьогодні 18:25

У Варшаві українці заблокували паспортний сервіс. Оновлено

Люди отримали повідомлення, що документ готовий, проте коли за ним прийшли, видавати їх відмовилися. Через це відбулися величезні сутички. Українці викликали поліцію.

Сьогодні 18:11

«На передовій не заважають, а тут – так?» Чому виник скандал між вдовою воїна та рестораном під Луцьком

Скандал розгорівся між лучанкою Іванною Цюх і рестораном «Жито». Вдові військового відмовили у влаштуванні поминального обіду в загальній залі. Що каже ресторанний комплекс поблизу Луцька та чи справді відмовляє в поминальних обідах?

Сьогодні 17:53

Хотіла відкрити бізнес: українка за мільйон продавала дворічного сина

Жінка не хотіла виховувати та піклуватися про дитину. Знайшовши покупця, підозрювана запропонувала передати їй сина за грошову винагороду в 1 мільйон гривень.

Сьогодні 17:04

Намагався втекти: волинські патрульні затримали чоловіка з наркотиками

Учора близько 20-ї години патрульні роти ТОР помітили чоловіка, який поводився підозріло. Громадянин, побачивши екіпаж поліцейських, різко почав бігти. Патрульні вирішили провести йому поверхневу перевірку, під час якої у 43-річного чоловіка виявили три згортки з речовиною рослинного походження, а також зіп-пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору.

Сьогодні 16:49

У Луцьку виставлять на аукціон комунальні приміщення підвалу та котельні

Підвал загальною площею 140,6 кв. м на вулиці Львівській, 63-а у Луцьку та котельню загальною площею 533,5 кв. м на вулиці Фруктовій, 5-а в селі Княгининок включили до приватизації шляхом продажу на аукціоні без умов.

Сьогодні 16:01

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про обмеження грального бізнесу

Проєкт підтримали 272 народні депутати. Він передбачає обмеження реклами азартних ігор, зокрема недопустимість спекуляцій на темі війни та волонтерства, та забороняє спонсорство. У ньому визначили додаткові інструменти, щоб обмежити відвідування гральних закладів та зменшити участь потенційно вразливих категорій населення в азартних іграх на період воєнного стану.

Сьогодні 15:44

Система Orphus