USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Академія зустріла оплесками Почесного громадянина Волині

23 Листопада 2017 16:57
В Академії рекреаційних технологій і права відбулася зустріч з одним із представників українського національного руху, політв’язнем радянського режиму, дисидентом Морозом Валентином Яковичем – Почесним громадянином Волині, Почесним професором Академії рекреаційних технологій і права, українським істориком, автором понад 100 наукових праць, доктором гуманітарних наук (Honoris Causa) Державного Коледжу Джерсі, членом об’єднання українських письменників «Слово».

Про це інформують у прес-службі академії.

До слова, відзнаку Почесного громадянина Волині Валентинові Морозу вручили сьогодні, 23 листопада, під час сесії Волинської обласної ради. Отримуючи відзнаку, він розповів, що просидів 13 років у совдепівській тюрмі, потім стільки ж років прожив на еміграції у діаспорі. Нині він проживає у Львові.

На зустріч з найавторитетнішим українським знавцем новітньої історії України зібралися відомі люди Волині, студенти Академії, коледжів та ліцеїв міста, його шанувальники.

Для всіх присутніх в залі Валентин Мороз прочитав відкриту лекцію на тему: «Луцьк Великий». Історичні факти лектора відкрили для слухачів нові погляди на становлення та розвиток стародавнього Лучеська.

Молодь повинна знати відомих людей, які роками боролись за становлення та незалежність нашої держави.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 23 Листопада 2017 17:42
Можна було б трошки самим розповісти про цю видатну людину, а не написати сухо про захід. Хоча б написали що він наш земляк, бо народився в селі Холонів Горохівського району.
Вітаємо і схвалюємо Показати IP 23 Листопада 2017 21:17
Добре, що хоч зараз дали - прозріли ! Але невже на10-20 років раніше не можна було дати! (Коли молодший був і фізично сильніший, жвавіший)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus