USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Білоруські правоохоронці скрутили польського журналіста

7 Квітня 2011 11:30
Кореспондента польської «Газети виборчої» Анджея Почобута затримано білоруськими правоохоронними органами 6 квітня увечері в Гродно.
За наявною інформацією, Почобут збирався до Мінська для участі у відеоконференції з депутатами Європарламенту, повідомляє РІА «Новости» .
Почобут встиг повідомити своїм колегам, що його повезли в обласну прокуратуру. В даний час обидва мобільних телефони журналіста недоступні.
У кінці березня стосовно Почобута було порушено кримінальну справу зі звинувачення в образі президента Білорусі Олександра Лукашенка.
Справа за статтею 368 частина 1 КК Бєларусі (Образа президента РБ) порушена прокуратурою за матеріалами розслідування, яке провело УКДБ по Гродненській області.
Як повідомив сам Почобут, поки незрозуміло, в чому полягає образа білоруського президента, в прокуратурі йому перерахували тільки заголовки статей, де нібито є «образи й вигадки на адресу Лукашенка».
Як повідомляє білоруський сайт «Хартыя 97», Анджей Почобут збирався їхати до Мінська, щоб взяти участь у телемості представництва Єврокомісії з делегацією Європарламенту у справі Білорусі. На засіданні журналіст повинен був розповісти про кримінальну справу, порушену проти нього за публікації в «Газеті Виборчій» і особистому блозі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus