USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через зараження коронавірусом водія та санітарок на Волині закрили два пункти швидкої

6 Квітня 2020 18:44
Через зараження коронавірусом водія швидкої, який згодом помер, а також підтверджені діагнози у двох санітарок у Старій Вижівці та Сереховичах закрили пункти медичної допомоги.

Нагадаємо, 62-річний водій «швидкої» зі Старовижівського району, в якого попередньо діагностували коронавірус, помер 3 квітня. Пізніше стало відомо, що у членів його родини – дружини, доньки та онуки – теж виявили COVID-19.

Окрім того, захворіли дві санітарки, які працювали із загиблим водієм.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль, у зв’язку з виявленням коронавірусу у водія швидкої 3 квітня було закрито Старовижівське відділення екстреної медичної допомоги на карантин – на 14 діб.

«Із сьогоднішнього дня закрили також пункт екстреної медичної допомоги села Сереховичі Старовижівського відділення ЕМД через те, що санітарка з позитивним тестом ПЛР. Хоча сама вона зі Старої Вижівки, але працювала в Сереховичах», – сказав Володимир Шмаль.

Він додав, що всі працівники пункту екстреної медичної допомоги знаходитимуться на самоізоляції.

Поки ж пункт екстреної медичної допомоги села Сереховичі Старовижівського відділення ЕМД не опрацьовуватиме виклики, котрі надходитимуть від населення, їх перенаправлятимуть бригадам Ковельського, Любомльського, Турійського і Луківського відділень.

Водночас Володимир Шмаль зазначив, що працівники швидких забезпечені в достатній кількості масками, респіраторами і рукавицями. Натомість в медиків закінчуються захисні костюми – їх залишилося всього близько 200. З його слів, існує проблема з постачанням, адже в нинішніх умовах важко знайти місце, де можна їх придбати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тьфу Показати IP 7 Квітня 2020 08:15
Ті пункти давно треба закрити Сереховичі то точно там не доцільно тримати бригаду,один виклик в двоє суток......для чого ,краще в Ковелі відкрити,чи Луцьку!!!!,там викликів буває 20 в суткі, задумайтеся...
усупрун до Тьфу Показати IP 7 Квітня 2020 11:33
Я теж такої думки, але радикальніше. Взагалі доступна медицина то не доцільно. Відкрити в Луцьку і чекай поки швидка до Серехович доїде
олег Показати IP 7 Квітня 2020 16:09
а може вони від заробітчан заразились ? Точно від заробітчан. А в медиків у нас все є. І 200 процентів заробітної плати в керівництва але не у простих медсестер.
Сераховичі до олег Показати IP 7 Квітня 2020 16:53
Уже померлий водій точно контактував з кимось з заробітчан,але продовжував працювати і заражати в т.ч. і свою родину!Санітарка вчора приперлась на роботу і висновок!.. Що до бригади швидкоі в Сераховичах -то вона обслуговує найближчі села не тільки Старов р-ну а і Ковельського.
Олесь Показати IP 11 Квітня 2020 01:14
Звідки ви взяли інформацію що він ТОЧНО контактував з кимось із заробітчан? В його така робота на якій він міг заразитись від будь якої людини яка могла бути носієм цього вірусу. І звідки ви знаєте які хвороби є у вас, ви можете також бути носієм цього вірусу і нічого не підозрівати, але для деяких людей це може призвести до важких ускладнень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus