USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Чому ви всі мовчите?» – Ігор Палиця про «смотрящих» на Волині

25 Вересня 2021 15:40
Місцеві лідери не мають мовчати, а відкрито говорити про зловживання чинної влади, відкати, несправедливий розподіл коштів чи вплив «смотрящих».

Про це заявив лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця під час форуму, який відбувся у Луцьку.

Нагадаємо, делегати з усієї області зібралися на форум у замку Любарта, присвячений актуальним питанням розвитку місцевих громад.

Читати ще: Об'єднали всю країну: в Луцькому замку – форум партії «ЗА Майбутнє»

Підбиваючи підсумки зустрічі, політик зауважив: представники місцевих громад окреслили ті пріоритети, на які парламентарям треба звернути особливу увагу. Це і законопроекти щодо розподілу самозаліснених земель, і податок на землі залізниці, і питання реверсної дотації й повноважень. Проте, наголосив він, представники органів місцевого самоврядування, своєю чергою, теж не мають бути інертними, а активно відстоювати власні інтереси.
Особливо невдоволений Ігор Палиця був тим, що Волинська обласна рада в багатьох питаннях закриває очі на зловживання, які відбуваються в області.

«Представник президента – так, але голова ОДА, який ділить 600 мільйонів на дороги незрозуміло куди і незрозуміло за якими принципами – ні. Геокадастр, який призначається невідомо звідки і є «смотрящим», ділить землі ще до передачі в межі громад – теж ні. Я з цим незгідний.

Григорій Вікторович, (голова облради Григорій Недопад – ред.), ми ж знаємо всі прізвища, які залишилися щодо геокадастру. Чому обласна рада не звернеться до правоохоронних органів, що біля голови адміністрації сидять якісь «смотрящі» і розказують, які землі кому давати і які відкати? Чому ви про це мовчите, не розумію. Нам треба приїхати на Волинь, щоб підняти це питання? – наголосив він.
«Ви всі знаєте, хто це робить. Чому цей «смотрящий» досі на Волині? Чому вони сьогодні ділять далі землі, чому беруть відкати за дороги. Чому про це все ви, всі 500 чоловік, які сидять тут, мовчите. Ми – сила, яка може перевернути все в цій області. Які «смотрящі»? Впевнений, і Зеленський, якщо знатиме сам, особисто дасть команду посадити у в’язницю цих «смотрящих». Тому не сидіть тихо, не чекайте, поки хтось під ваш камінь буде воду запихати. Треба самим ці валуни скидати. І у вас все це є. Мери, голови громад, депутати, не мовчіть, не бійтеся прокурорів, СБУ, поліції. Вони мають вас боятися».
Ігор Палиця навів приклад того, як саме з подачі обласної ради набрала сили ініціатива припинити бізнес на крові.

«Якщо чекати, що змінить щось Верховна Рада, нічого не зміниться. Згадайте 2014-2015 рік. Хто виступив проти торгівлі на крові, щоб заблокувати торгівлю з ДНР? Ми виступили. А потім ініціатива пішла всією Україною. Якщо ми чесно будемо казати, хто хабарники, хто «смотрящі», хто за гроші вирішує справи в судах, поліції, прокуратурі, вони повтікають звідси. Щоб не було так, як це відбувається у дитячій лікарні, коли колишній керівник-хабарник через суди вирішує питання поновлення і ми нічого не можемо зробити. За це треба боротися, про це треба говорити і всі побачать, що ми – саме та команда, яка хоче все змінити», – резюмував народний депутат.
Нагадаємо, під час форуму лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця заявив, що обранців громади, які порушать свої обіцянки, підставлятимуть однопартійців, зловживатимуть владою чи братимуть хабарі, виключатимуть з лав партії і позбавлятимуть мандатів.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волиняни Показати IP 25 Вересня 2021 17:38
А чому на такому поважному зібранні громогласна мовчанка про ідентифікацію головних дійових осіб !
Васил Показати IP 25 Вересня 2021 21:28
Де фамілія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus