USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутатам місцевих рад пропонують платити зарплату

23 Жовтня 2013 13:18
Депутат Луцької міської ради Олександр Пиза під час форуму «Місцевий депутат – відповідальний представник громади» висловив думку, що стимулювати виконувати свою роботу депутатів треба грошима.
«На мою думку, політикою потрібно займатися фахово. Я роблю висновок, що депутати будуть більш відповідальні, якщо вони матимуть офіційне працевлаштування у сільській, міській, чи районній радах і отримуватимуть зарплату», - зазначив депутат.
Олександр Пиза мотивує свої слова тим, що коли депутати будуть боятися втратити зарплатню, тоді почнуть відповідальніше ставитися до своїх обов’язків у місцевих радах. Має діяти схема: не виконуєш свою роботу, не представляєш інтереси своїх виборців - не отримуєш грошей. З його слів, часто депутати не переймаються своєю роботою в органі місцевого самоврядування, бо на це витрачається їхній власний час. А якщо депутатство стане місцем роботи, тоді він досконало вивчатиме свої можливості та обов’язки.
Натомість виконавчий директор «Центру політичного аналізу та консалтингу» Михайло Шелеп у коментарі Волинським Новинам розповів, що не вважає подібний інструмент впливу на роботу місцевих депутатів дієвим.
«Це питання дискусійне. Але коли депутат йде на вибори, він уже тоді має усвідомлювати, що витрачатиме свій час на громадську роботу, матиме багато обов’язків. Інакше можуть виникнути конфліктні ситуації. Наприклад, незадоволені люди казатимуть, що депутат і так нічого не робить, ще й отримує гроші», - пояснив громадський діяч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
поліщук Показати IP 23 Жовтня 2013 13:40
З його слів, часто депутати не переймаються своєю роботою в органі місцевого самоврядування, бо на це витрачається їхній власний час ------------------------- )))))))) А що сесії проходять по вихідних? Чи може в вечірні чи нічні години?
Пизка Показати IP 23 Жовтня 2013 14:56
Потрібно найперше перевіряти кандидатів в психлікарнях. Дивлячись на виступи та заяви Пизи можна засумніватись в його здоров'ї.
Всезнайко Показати IP 23 Жовтня 2013 15:04
Брєд... А хто їх заставляє йти в депутати?
Лучанка Показати IP 23 Жовтня 2013 15:38
Хватить нам дармоїдів в ВР
Вкдадник Показати IP 23 Жовтня 2013 16:34
Не смішіть людей !!! Навіщо зарплата таким депутатам як Бондаруку Роману і його брату -Юрію, Осіпову Андрію і його "другу" - Беню Андрію, які взяли самі і на свої фірми кредити у Західінкомбанку на суму понад 26 млн.грн. і живуть тепер та будують палаци, і через них тепер страдають вкладники, тому що якщо не вертають кредити то і немає чим банку платити НАМ - ВКЛАДНИКАМ !!!!!!!
ошуканий вкладник Показати IP 23 Жовтня 2013 17:48
Якби і міській раді не було ідіота Осіпова, то сесії проходили б сміючись. Це він усе штучно гальмує. Він незабаром запровадить роботу ради на постійній основі з ночівлями.
87853 Показати IP 23 Жовтня 2013 18:28
заохочувати не грошима а звільненням, тоді буде робота.
Олексій Показати IP 13 Квітня 2014 23:35
Не знав що, депутатам міських чи сільських рад не платять зарплатню, виходить зарплату отримують тільки депутати ВР?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus