USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Якими продуктами годують волинських дітей в районах

28 Листопада 2013 13:50
У трьох районах області скаржаться на якість харчування дітей у школах. Це - так звані чорнобильські регіони, якими опікується Міністерство соціальної політики.

Під час круглого столу на тему «Державні закупівлі системи освіти Волинської області: висновки та рекомендації» ішлося про те, що харчуванням дітей у Маневицькому, Любешівському та Камінь-Каширському районах опікується безпосередньо Київ – а саме Міністерство соціальної політики. Таке рішення пов’язане з тим, що волинські райони – чорнобильські.

Це був єдиний тендер на всю Україну, темою якого було харчування дітей, які навчаються в цих районах. Так, одне з підприємств - ТОВ «Перша компанія Максимум» «годує» всі чорнобильські райони країни.

Щоправда, на якість цього харчування все частіше скаржаться.

Виявляється, що молоко для дітей закуповують не на місці, а везуть сухе. Його потім розбавляють і дають дітям. Навіть у літній період, коли цей продукт наявний в надлишку. Також, мовляв, важко визначити якість м’яса, яке теж не закуповують на місцях, а замовляють з Бразилії.

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук додав, що це стосується не лише харчування, але й оздоровлення. «Питання можна було б вирішити, якби зі столиці делегували повноваження вирішення проблеми на місця. Тобто, щоб кошти на такі цілі передавались з державного бюджету в обласний, а вже звідти – в райони», - вважає він.

Це питання вже порушував раніше депутат облради Михайло Корінчук. Щоправда, тоді вирішити його так і не вдалося.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus