USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Керівник ЛПЕ каже, що не «махлював» з закупівлями в «Prozorro»

18 Жовтня 2016 15:41
Спроба вивчення ринку та відсутність необхідних коштів на підприємстві: керівник Луцького підприємства електротранспорту запевняє, що скасування торгів через електронну систему «Prozorro» не було корупційним.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 18 жовтня.

Так, голова комісії Павло Данильчук поцікавився у керівника ЛПЕ щодо скасування 22 вересня оголошеного раніше через систему «Prozorro» тендеру.

На що керівник ЛПЕ Ігор Грицюк повідомив, що усі кошті на підприємстві є публічними, а відповідно до програми розвитку підприємства закладене технічне переоснащення ЛПЕ. Зокрема, передбачається придбання GPS-навігаторів, системи сповіщення для людей з порушеннями слуху та системи валідації. Тендер через систему «Prozorro» оголосили, з його слів, «щоб проаналізувати хто запропонує комплексне вирішення питання». Проте через відсутність фінансування, як стверджує Ігор Грицюк, тендер довелося скасувати. Коштів відповідно до програми розвитку, мовляв, на момент проведення торгів, ЛПЕ не отримало.

Павло Данильчук уточнив, навіщо оголошували торги, знаючи про відсутність коштів. Ігор Грицюк зазначив, що йшлося про вивчення ринку, а не про лобіювання когось із підприємців і знову запевнив, що ДПЕ діє відповідно до Закону «Про публічні закупівлі».

Своєю чергою, член комісії Тарас Шляхтич зауважив, що такі дії можуть зашкодити іміджу серйозного комунального підприємства та висловив сумніви у тому, що надалі партнери будуть налаштовані на комплексну співпрацю з підприємством, яке може «давши руку, забрати її назад».

Заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що дасть доручення провести торги повторно через систему «Prozorro», і після отримання ЛПЕ коштів у жовтні-листопаді визначити переможця, який відповідатиме умовам.

На запитання депутата Григорія Пустовіта про інші методи вивчення ринку, окрім маніпуляцій з тендерами, Ігор Грицюк виправдовувався, що до підприємства не надходило жодної пропозиції щодо комплексного вирішення питання, а він намагається «зробити так, як економічно вигідно».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123333 Показати IP 18 Жовтня 2016 16:00
Більшим хабарником і корупціонером ніж Грицюк був тільки Грицанчук, по якому порушили кримінал.
Ми Показати IP 18 Жовтня 2016 16:05
"...що такі дії можуть зашкодити іміджу серйозного комунального підприємства ...". Для ЛПЕ гроші - ніщо, імідж - все!
Ігор Грицюк Показати IP 18 Жовтня 2016 17:15
Шановні Лучани та партнери, усіх хто носить мені хабарі прошу писати просто сюди.
Системний зв'язок до Ігор Грицюк Показати IP 18 Жовтня 2016 18:23
то коли вже закупиш обладнання? ще довго тримати під тебе?
баба Гапка до Ігор Грицюк Показати IP 18 Жовтня 2016 21:32
чуєш, ти кєровнік -керуй так щоб твої тролейбуси до 12 ночі їздили-буде їм на зарплату і на нові тролейбуси-без хабарів, а то в 7 вечора вже в депо пруть,козли
я до баба Гапка Показати IP 19 Жовтня 2016 09:54
бабо Гапко, а ви звідки в 12 ночі їдете?
баба Гапка до я Показати IP 20 Жовтня 2016 16:35
з кави повертаюсь!
Ооо Показати IP 18 Жовтня 2016 19:28
коментар було видалено
Ооо Показати IP 18 Жовтня 2016 19:29
Гранд шина
Ооо Показати IP 18 Жовтня 2016 19:41
Гранд шина
хмм Показати IP 19 Жовтня 2016 09:53
Томущо система "Прозоро" не продумана до кінця. Продавець незахищений, щоб поскаржитись на відмову покупця складати договір треба платити 1000+ грн (непам'ятаю точно, но десь до 2х тисяч) тількі щоб адміністація перевірила заявку, а там ще судові збори і пішло поїхало. + продавці ще заплатили кошти щоб бути учасниками торгів. Такщо це як мінімум безвідповідально

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus