USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Лучан просять повідомляти про факти смороду в місті

23 Квітня 2018 11:56
Через мораторій на перевірку державними органами підприємств не завжди є можливість встановити джерело виникнення неприємного запаху. Проте на звернення громадян такі перевірки проводити можуть, тому лучан закликають повідомляти про факти смороду на гарячу лінію 15-80 та в Держпродспоживслужбу.

Про це йшлося під час зустрічі лучан із заступником міського голови Костянтином Петрочуком та начальником відділу екології Луцької міської ради Анатолієм Гламаздою.

Як зауважив Костянтин Петрочук, повноваження профільного департаменту – обмежені. Тому зараз визначають ймовірні джерела смороду, аби на основі цієї інформації зробити запит в Держпродспоживслужбу.

Найчастіше, з його слів, сморід шириться о 16:30 – 17:00, близько 23:00, рідше – в першій половині дня. Найбільше його чути в Привокзальному районі міста, на вулиці Гулака-Артемовського та прилеглих територіях. Останніми днями лучани залишають на гарячу лінію 15-80 близько 70 звернень щодо смороду на день.

Зі слів Костянтина Петрочука, важливо, щоб звернення щодо смороду залишали саме громадяни. Адже в цьому випадку відповідні служби можуть перевірити причетні підприємства попри дію мораторію на перевірку.

Наразі є підозри, що один з м’ясопереробних заводів, біля якого раніше знайшли захоронення тушок, закопує їх на території підприємства. А оскільки це приватна територія, то вільного доступу контролюючих органів туди немає.

До кінця тижня в міській раді обіцяють зробити точні заміри та передати звернення в Держпродспоживслужбу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
таксист Показати IP 23 Квітня 2018 12:13
ало експерти ви як завжди бажаете щоб народ шукав. вечерком на набережну в район вул.франко і дихайте правильно через ніс на повні легені
Анонім Показати IP 23 Квітня 2018 13:02
На привокзальній сморід вечері
лучани Показати IP 23 Квітня 2018 13:16
жах!! А влада не чує як смердить? Чи вони не поза містом в будинках і там не чути? Кожен вечір і ніч смердить і ще ранок в усьому Луцьку мабуть! НЕвже не чути? Чому ніхто нічого не робить?!!!!!!!!!
Міра Показати IP 23 Квітня 2018 13:22
А який толк з тих дзвінків, вонізма продовжується.
Степан Показати IP 23 Квітня 2018 13:58
Саме що смішно, що ніхто нічого не робить. А воняе так що просто ....сьогодні на карпенка карого смрад такий був у 7 45 ранку. у машині фільтр вкулючили ... дихати неможливо...
Анатолій Показати IP 23 Квітня 2018 22:04
А що ж тут шукати, сморід від очисних що в Липлянах, пахне воно вже давно через ненадлежну обробку. По суті відходи просто зливають у стир. Спочатку смерділо в липлянах потім почало в сусідніх селах( Жидичині, Кульчині пізніше в Маяках і Милушах), а зараз і в прилеглих територіях міста. Нічого хайно сонечко добре пригріє і вітерець подує в сторну Луцька буде нам свято.
Лучанин до Анатолій Показати IP 24 Квітня 2018 09:10
Що ти ліпиш? Які очисні? Це м’ясопереробні заводи, а також цукровий, я на очисних буваю через день, це зовсім не той запах що на вулицях міста! Але просто всякім Анатоліям що спаде на думку те й пишуть!
Анатолій до Лучанин Показати IP 24 Квітня 2018 12:25
А я тут проживаю, і кожен день буваю в місті з 8 ранку. Які ж цікаво це мясопереробні тхнуть аміаком? Так цукровий теж своє дає проте не так сильно останнім часом, тим більше запах від цукрового і того що в липлянах і районах вишкова відрізняються.
Лучанка , Показати IP 4 Травня 2018 07:02
Шановані Кобаки ,Дмитруки ,Забіяки ,може досить травити людей .Ви своїх би дітей ,внуків пожаліли .Це ж і дурню ясно що ви зливаєте відходи ;(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus