USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі студенти поспілкувалися з білоруськими журналістами

6 Жовтня 2017 23:03
Студенти Східноєвропейського університету імені Лесі Українки поспілкувалися з білоруськими журналістами.

Зустріч відбулась у п'ятницю, 6 жовтня, на Факультеті філології та журналістики, інформує Район.Луцьк.

До студентів завітали Андрій та Павлина Скурки. Пан Андрій - виконавчий директор єдиної білоруськомовної газети «Наша Ніва», Павлина - редакторка сайтів Товариства української літератури при Спілці білоруських письменників та білорусько-українського альманаху «Справа».
Зустріч проводили журналісти-другокурсники. Однією темою не обмежувались. На початку присутнім показали невеличке відео-опитування, яке проводили серед лучан. У людей запитували чи знають вони щось про білоруську пресу. Відповіді різносторонні.
Говорили і про військові навчання на території Білорусії. Зокрема, аналізували те як різні ЗМІ подавали одну й ту ж інформацію. Газета «Наша ніва» публікувала таку ж інформацію, як і українські медіа.

Пана Андрія запитали чи присутні зараз російські війська на території Білорусії та яким же ЗМІ вірити: «У нас була інформація і з українського, і з російського генштабу. Ми публікували ту інформацію, яка до нас надходила. Пропаганди не пускаємо в газету. Щодо того чи є російські війська, коли ми писали про це навчання, а це була досить тривожна ситуація. Різні випадки в історії були, коли певний контингент заходив на теретирію якоїсь країни, а росіянів у нас було близько трьох тисяч. То ми писали все, будь-який коментар Міноборони був важливим, ми подавали все. Це для того, щоб показати силовикам що ситуація під суспільним контролем. Максимум інформації давалось читачу, щоб він міг аналізувати».

Не менш цікавим стало обговорення теми еротики, яка присутня у газеті «Наша ніва».
На електронній версії сайту можна побачити чимало матеріалів, про «швадрило». Це Андрій пояснив тим, що багато видань у Білорусії, зокрема розважальних, закрились і хтось мав перебрати їхні функції. Як зазначає редактор газети, цього вимагає сам читач. Також, це плюс у тому плані, що видання читатиме більше людей і ростимуть рейтинги. Під кінець зустрічі, усі мали змогу поставити гостям питання, які їх цікавили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
люся Показати IP 7 Жовтня 2017 09:04
шмаравідла - це що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus