USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький міський голова назвав чотири умови для успішного розвитку громади

25 Вересня 2021 13:14
Луцький міський голова Ігор Поліщук назвав чотири кроки, які потрібно зробити центральній владі, аби громади ефективно та успішно розвивалися – це скасування реверсної дотації, надання органам місцевого самоврядування реальних механізмів щодо роботи з детінізації заробітної плати, збільшення відсотків ПДФО, які залишаються на місцях, та врегулювання питання фінансування закладів профтехосвіти.

Ці тези він озвучив на об’єднавчому форумі партії «ЗА Майбутнє», який сьогодні триває у стінах Луцького замку.

Насамперед Ігор Поліщук нагадав, що, згідно з опитуванням Міжнародного республіканського інституту, Луцьк посів друге місце за рівнем якості життя.

Читати ще: Луцьк – на другому місці. Опублікували рейтинг українських міст за якістю життя

Він також розказав про те, як працює дружня команда партії «ЗА Майбутнє» в Луцькій міські раді. Так, якщо раніше сесія міськради могла тривати два-три дні, то зараз – дві години.

«Це не тому, що депутати не вивчають питання, не через те, що вони не готуються, а тому що знають, чому прийшли, вони працюють на комісіях, готуються перед сесією і не перетворюють сесійну залу на шапіто. Ми провели оптимізацію серед працівників Луцької міської ради і скоротили штат. Нам казали, що цього не можна робити, але сьогодні міська рада точно не стала працювати гірше і ми зекономили шість мільйонів гривень, які щороку вкладатимемо в інфраструктуру міста», – сказав мер Луцька.
Також він перерахував низку важливих проектів, які реалізують в обласному центрі: реконструкція проспекту Волі, встановлення розумних зупинок і табло, придбання нових тролейбусів, заміна старих автобусів «Богдан» на нові екологічні, реконструкція площі перед Палацом урочистих подій, будівництво урбан-парку, реновація вежі Чорторийських та інші.

Читати ще: «Щоб ніхто не ображався», – Ігор Палиця пообіцяв виключати депутатів із партії за порушення

На переконання Ігоря Поліщука, аби наблизити громаду до швидкого успіху, потрібно насамперед зробити чотири ефективні кроки: скасування реверсної дотації, надання органам місцевого самоврядування реальних механізмів щодо роботи з детінізації заробітної плати, врегулювання питання фінансування закладів профтехосвіти та збільшення відсотків ПДФО, які залишаються на місцях, із 60 до 65%.

Як наголосив, реверсна дотація, тобто кошти, які вилучаються з місцевого бюджету в державний бюджет, для міста Луцька становить 104 мільйони гривень, а на п’ять закладів профтехосвіти, де навчаються всього 20% лучан, із місцевого бюджету потрібно щороку 97 мільйонів гривень.

«Нам потрібні кошти для потужного поштовху, для розвитку і вирішення проблем, які накопичувалися десятками років», – наголосив Луцький міський голова.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus