USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лише ¼ продукції волинських машинобудівників залишається в Україні

26 Вересня 2013 15:30
Підприємства машинобудівної галузі Волині за 8 місяців цього року реалізували продукції на 1,1 мільярда гривень, з яких майже три чверті експортовано за межі України. Про це повідомили у прес-службі статистики області.

У січні–серпні машинобудівники наростили обсяги виробництва на 3,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Зріс випуск верстатів для оброблення деревини, електричних трансформаторів, автобусів, кулькових чи роликових підшипників.

Найбільшими за обсягами виробництва підприємствами галузі є ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ Автомобільна Компанія «Богдан Моторс», ПАТ «СКФ Україна», товариства з обмеженою відповідальністю «Хан–Електробау Україна», «Кромберг енд Шуберт», яким належить понад 80,0% загальнообласних обсягів продукції цього виду діяльності.
На Волині виробляється понад 90,0% електричних трансформаторів, майже 30,0% лічильників для рідин, четверта частина автобусів, виготовлених в державі.

Машинобудування - одна з найбільш сприятливих для інвестування галузей переробної промисловості. Обсяг капітальних інвестицій за перше півріччя цього року становив 37,8 мільйона гривень і збільшився в порівнянні з відповідним періодом торік на 50,5%. Іноземні інвестиції з початку інвестування станом на 1 липня цього року склали 60,6 мільйона доларів США, що становить 30,3% загальної суми вкладень в промисловість області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus