USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині понад 40 дітей пів року їздять до школи рейсовим автобусом

18 Січня 2022 12:17
Понад 40 дітей із сіл Носовичі та Чемерин Олицької тергромади їздять на навчання до Жорнищенського ліцею рейсовим автобусом за власні кошти.

Про це розповів заступник голови Олицької селищної ради Віктор Дубина, повідомляє Суспільне.

Громада отримала новий шкільний автобус наприкінці грудня минулого року, але він наразі не їздить.

Школу в селі Носовичі закрили торік як малокомплектну. Батькам пообіцяли забезпечити доїзд дітей шкільним автобусом до Жорнищенського ліцею, куди перевели дітей, розповіла місцева жителька, мама школяра Олександра Сімончук.

«Вартість проїзду в один бік – 6 гривень, а за день виходить 12», – каже жінка.

Із села Носовичі до Жорнищенського ліцею – майже п’ять кілометрів. Восьмикласник Максим каже: доїжджати рейсовим автобусом незручно.
«Він може ламатися, деколи його не буває, доводиться ходити пішки. Ще на нього можна не встигнути, бо розклад уроків не збігається з його графіком», – розповідає школяр.

Директор Жорнищенського ліцею Анатолій Петровський каже, що інколи доводиться відпускати з уроків дітей із сіл Носовичі та Чемерин раніше, щоб вони встигали на рейсовий автобус.
Новий шкільний автобус – на балансі Олицької громади. Нині на нього оформлюють документи, запевняє Віктор Дубина. З його слів, коли розподіляли автобуси, у громаду надійшов інший, що мав би бути у Ратнівській тергромаді, тому нині виправляють помилку.
Він додав, що помилку виправлять орієнтовно за тиждень. Тоді буде погоджено маршрути з дорожньою поліцією і довозитимуть дітей з сіл Носовичі та Чемерин до Жорнищенського ліцею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Січня 2022 15:54
Я два роки (9-й та 10-й клас, тоді ще 11 не було) ходив 6 км туди і 6 км назад назад пішки, польовими дорогами. Якщо сухо, то на велосипеді. Нічого зі мною не сталось, не кашляю.
Батько трьох дітей до Анонім Показати IP 18 Січня 2022 16:18
І ви це нормальним вважаєте в 21 ст?.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus