USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині відбувся кубок області з пішохідного туризму

16 Лютого 2016 08:19
Змагання І етапу Кубку області серед юніорів з пішохідного туризму в закритих приміщеннях відбулись 14 лютого. Змагання організовані Центром туризму, спорту та екскурсій та відділом освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації, - повідомили у прес-службі ЦТСЕ.

Понад 100 спортсменів - 27 команд із 11 районів та міст області - прибули у загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів села Раків Ліс Камінь-Каширського району, щоб позмагатись у техніці пішохідного туризму.

На урочистому відкритті у спортивній залі навчального закладу учасників та тренерів команд привітав начальник відділу освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації Віктор Пась, який підкреслив важливість туристсько-краєзнавчої роботи у вихованні здорових і сильних патріотів своєї Батьківщини, а музичне вітання вихованців школи стало подарунком для всіх присутніх.

Змагання проводились паралельно на двох дистанціях ІІ та ІІІ класу. «Смуги перешкод», які складались з різних підйомів, спусків, навісних та крутопохилих переправ, траверсу умовного схилу, в’язання туристських вузлів вимагали від учасників володіння відповідними туристськими навичками та вміннями.

У напруженій боротьбі за першість, де час між командами визначали секунди, перемогу на дистанції ІІ класу здобули юні туристи ЗОШ І-ІІІ ст. села Мизово Старовижівського району, ІІ і ІІІ місця посіли команди місцевої школи.

Значно складнішою була дистанція ІІІ класу. Складні технічні етапи вимагали неабиякої фізичної та тактичної підготовки від спортсменів. В підсумку найкращі результати показали господарі змагань – учні ЗОШ І-ІІІ ст. села Раків Ліс Камінь-Каширського району, які завоювали І та ІІ місця, а замкнули трійку лідерів спортсмени Ківерцівської станції юних туристів. Переможці на цій дистанції виконали І спортивний розряд.

Переможці та призери змагань, тренери команд були нагороджені грамотами управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, дипломами Центру туризму, спорту та екскурсій, кубками та медалями.

Завдяки сприянню Камінь-Каширського відділу освіти, загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня села Раків Ліс та Камінь-Каширської станції юних туристів захід відбувся на високому організаційному рівні. Такі змагання обласного рівня, які проводить Центр туризму, спорту та екскурсій в різних регіонах, дають змогу підвищити як рівень спортивної майстерності вихованців туристських гуртків, так і суддівську кваліфікацію туристського активу та педагогів області, поширити кращий досвід роботи базових навчально-виховних закладів з туристсько-краєзнавчої роботи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus