USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відроджують природні джерела

21 Червня 2011 12:59
Мешканці села Куснище, що у Любомльському районі на Волині, розповідають, що вода із цілющого джерела, що б’є біля їхнього села, допомагає людям з хворобами нирок та печінки, а також позбавляє від тютюнокуріння.
Нині на джерелі встановили капличку. Про це пише газета Вісник + К.
«Із нашого села є виходець, що прийняв монаший постриг і тепер мешкає аж на Івано-Франківщині, – розповів сільський голова Сергій Боярчук. – Якось отець Герасим приїхав і каже, що йому лікарі порадили вживати джерельну воду. Ми йому показали кілька закинутих криничок. Каже, що ця вода йому не підходить. Згодом привезли його до джерела за селом. Він, не доходячи до нього, впав на коліна, склав руки до неба і сказав: «Бог вказав дорогу до води, що зцілює». Він пив її».
За словами Боярчука, потім він поїхав у свій монастир, і з часом води не стало.
«Ми йому зателефонували, і отець Герасим сказав, що вода буде. Він знову приїхав у село, урочисто поблизу джерела встановили і освятили хреста й капличку. Джерело знову забило. А хлопці, які розчищали його, попросили отця Герасима, щоб допоміг їм позбутися залежності від куріння. Він окропив їх водою. Люди кажуть, що троє цих хлопців не курять», - розповів сільський голова..
Він каже, що сьогодні до джерела їде багато люду не тільки з їхнього села. Підприємці в пік сезону набирають воду у великі бутлі і продають її на озері Світязь відпочиваючим по 12-15 гривень за банку.
Мешканці Куснища стверджують, що вода допомагає людям з хворобами нирок та печінки. А спраглий може напитися цілющої води у будь-яку пору року: вона смачна і прохолодна.
Цілющі джерела облагороджують і в інших населених пунктах Волині. Місцеві громади шукають старожилів, які їм вказують на ті місця, де колись били джерела.
Наприклад, депутати облагородили джерело поблизу села Седлище Старовижівського району. Розчищують їх і місцеві управління водного господарства.
Лишень на Волині у 2007 році працівники водного господарства впорядкували до десяти таких джерел.
Такі джерела б’ють поблизу села Мельниця Ковельського району, сіл Зарудче Любешівського та Грабове Старовижівського районів.
Облагороджені джерела «Панська криниця» та «Біля дуба» у Камінь-Каширському районі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus