USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині владу щомісяця мучитимуть запитами. ВІДЕО

3 Серпня 2011 09:35
На Волині громадська організація взялася щомісяця надсилати інформаційні запити в органи влади, аби наочно продемонструвати дію Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Такий проект реалізовується Центром політичних студій та аналітики в рамках кампанії «Новий громадянин» - повідомила 2 серпня медіа-координатор Центру у Волинській області Мая Голуб.

Уже надіслано інформаційні запити у Луцьку міську раду та Волинську обласну державну адміністрацію, які стосуються питань освіти.

«Чому саме цієї галузі? Тому що на забезпечення системи освіти, як правило, йде 50-60 % видатків місцевого бюджету», - пояснює Мая Голуб.

Інформація, яка буде отримана у відповідь на запити, має дати розуміння стану підготовки навчальних закладів до нового навчального року. Адже батьків цікавить, в які школи підуть їхні діти, яким є матеріально-технічне забезпечення школи, де вчиться їхня дитина тощо. Це дасть можливість зрозуміти, чи виконала держава свій обов’язок перед ними, - кажуть у Центрі політичних студій.

«Освіта – це лише початок. В процесі реалізації проекту «Знати, щоб діяти» громадськість зможе побачити реальну картину щодо виконання органами влади своїх обов’язків у різних сферах – медицини, ЖКГ тощо, адже відповідні інформаційні запити надсилатимуться систематично, а за їх результатами готуватимуться аналітичні звіти, які публікуватимуться у засобах масової інформації», - обіцяє Мая Голуб.

В рамках проекту «Знати, щоб діяти» створено ряд відеороликів, які стосуються Закону України «Про доступ до публічної інформації» і закликають громадян активно використовувати своє законне право на доступ до публічної інформації.






















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Глядач Показати IP 3 Серпня 2011 14:17
Хороше відео - майстер-клас від Куликова

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus