USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нардепка з Волині розповіла, як хочуть врегулювати роботу домашніх працівників

25 Вересня 2021 20:01
Під час засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів розглянули питання про законопроєкт №5695 щодо регулювання праці домашніх працівників.

Народна депутатка Ірина Констанкевич, членкиня групи «Партія «ЗА Майбутнє» як авторка законопроєкту подякувала експертам з громадського середовища, фахівцям із профільних міністерств за спільну роботу та доповіла членам Комітету, що передбачається законопроєктом №5695, йдеться на сторінці нардепки у фейсбуці.

Зокрема:

- врегулювання питання зайнятості та офіційного працевлаштування домашніх працівників;

- забезпечення соціального захисту домашніх працівників;

- імплементація в національне законодавство положень Конвенції Міжнародної організації праці № 189 про домашніх працівників;

- зниження рівня незадекларованої праці.

Що пропонується законопроєктом?

- доповнити Кодекс законів про працю новими статтями, якими визначаються поняття домашньої праці та домашніх працівників, закріплюється правовий статус домашніх працівників та особливості його правового регулювання, визначаються обов’язкові умови трудового договору з домашніми працівниками;

- звільнити роботодавців домашніх працівників від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування;

- передбачити добровільну учать домашніх працівників у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування.

Члени Комітету вирішили рекомендувати включити до порядку денного Верховної Ради України законопроєкт №5695 та прийняти у першому читанні за основу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 25 Вересня 2021 20:54
У зеслуг трохи інша ідея, щодо домашніх працівників, а саме: 1) Кожна сімя є домогосподарством, де всі виконують якусь роботу. 2) Тому з домогосподарства потрібно брати податки, як із спрощенців. 3) І от тут, всі члени домогосподарства визнаються домашніми працівниками, з відповідними податковими наслідками. Тобто, під соусом "домашніх працівників" буде запроваджено додаткове податкове навантаження на пересічних громадян.
дідо до Анонім Показати IP 25 Вересня 2021 21:08
всі повинні платити податки... багато хатніх робітниць отримують від 15 до 30 тисяч ..і жодних податків
Анонім до дідо Показати IP 25 Вересня 2021 21:58
Вам тяжко зрозуміти написане вище. Не про хатніх робітниць питання. Питання в тому, що кожну сімю хочуть назвати домогосподарством, прирівнюють до платника податків - спрощенця, і вуаля, - щоквартальна сплата податку з домогосподарства. Южаніна подала такий законопроект, а термін "хатній працівник" там тільки для прикриття, типу кожен член сімї в якійсь мірі є хатнім працівником (хтось готує, хтось прибирає, і т.д.).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus