USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Найкращим студентам вручили стипендії фонду Ігоря Палиці. ФОТО

2 Жовтня 2013 21:00
Стипендіальну програму благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» на 2013-2014 навчальний рік презентували у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

Презентація відбулася у бібліотеці СНУ імені Лесі Українки 2 жовтня.

Іменні стипендії отримали сто найкращих студентів волинських закладів І-IV рівня акредитації. Це - найкращі студенти, які продемонстрували неабиякі результати у науковій сфері, навчанні, мистецтві, спорті або громадській діяльності.



Заступник голови правління Фонду Ірина Констанкевич висловила сподівання, що ці кошти слугуватимуть студентам для самореалізації та самовдосконалення.

Іменні стипендії Ігоря Палиці існують вже третій рік поспіль, їх призначають найкращим студентам, які отримали рекомендації від органів студентського самоврядування та керівництва навчальних закладів. Стипендіальний проект діє у рамках реалізації програми «Підтримка творчої та обдарованої молоді – інвестиції в майбутнє». Бюджет проекту становить майже мільйон гривень щороку.



Сьогодні стипендії отримали 40 студентів СНУ імені Лесі Українки, 20 студентів Луцького національного технічного університету та студенти десяти інших навчальних закладів I-IV рівня акредитації. Сума стипендії становить 1000 гривень для студентів університетів та 500 гривень для студентів закладів I-II рівня акредитації.

Ірина Констанкевич зазначила, що перш за все – це моральна відзнака, тому що дуже важливо, що завдяки своїй праці студенти отримають винагороду. Інший аспект полягає в тому, що студенти отримають кошти, які навіть перевищують розмір державної стипендії, для того, щоб використати їх у навчанні, науково-дослідницькій роботі та для подальшого розвитку.



«Студентство – той вік, коли є можливість найпотужніше самореалізуватися, і ви повинні робити усе, щоб ці роки використати з якомога більшою користю і для себе, і для своїх батьків, навчального закладу та усього міста. Передаючи вітання від Ігоря Палиці, як голови наглядової ради університету та народного депутата, який представляє наше місто у Верховній Раді, хочу передати прохання, щоб у своїй праці ви самовдосконалювалися, аби у майбутньому реалізуватися в усіх аспектах своєї діяльності», - звернулася до студентів Ірина Констанкевич. Також вона висловила сподівання, що серед майбутніх стипендіатів теж будуть відомі меценати і благодійники.





Перед врученням сертифікатів на отримання іменних стипендій, Ірина Констанкевич закликала студентів взяти участь у опитуванні «Десять благодійних справ» та таким чином висловити свою думку, наскільки важливою є іменна стипендіальна програма.




Своєю чергою, студенти дякували Ігорю Палиці за розвиток інтелектуально-творчого потенціалу сучасної молоді. Один зі стипендіатів, студент Інституту економіки та менеджменту СНУ імені Лесі Українки Богдан Підцерковний зазначив, що іменна стипендія Ігоря Палиці – це велика відповідальність, своєрідний індикатор того, що він йде правильним шляхом. Студент-економіст вважає, що стипендія повинна утворювати не бюджет споживання, а бюджет розвитку особистості.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
об'єктивно Показати IP 3 Жовтня 2013 00:06
а хто ще так зможе???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus